Alla inlägg under augusti 2017

Av Åsa Billefält - 19 augusti 2017 09:18

Undrar jag vad det är för något jag drabbats av: förkylning eller influensa... Jag har ont i varenda led och varje muskel. Halsen värker av och till. Jag har varken tid eller lust att vara sjuk! Men det är bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av det. Vila och dricka...

Av Åsa Billefält - 18 augusti 2017 13:00

Jaha och vem trodde att jag skulle klara mig från förkylning?? Och var den tvungen att komma nu? Vaknade i natt av hostan from hell; hostade så jag nätt och jämt fick luft eftersom halsen var raspig. Och feber! Bara att masa sig upp och gå ned för att svälja en alvedon. Väl tillbaka i bingen och har lagt mig till rätta... host host HOST! Å så var det för varmt med täcke och för kallt utan. När vi sedan gick upp hade jag så ont i halsen att jag knappt kunde svälja...
Jag har varken lust eller tid att vara sjuk! Det är konfirmation på söndag! I morgon skulle jag glasera mjuka kakor med min systerdotters dotter. Men då får man ta till plan B: maken får svänga förbi syrran och lämna grejorna där. Så kan någon hjälpa min "lärling" att glasera. Det känns för %#$*@& att jag inte kan men jag vill inte riskera att smitta henne eller hennes storebror. Jag orkar inte heller.
Snart dax för en balja java!

Av Åsa Billefält - 15 augusti 2017 09:08

I lördags var det Skaldjursparty och vi hade roligt och trevligt - som vanligt!
Söndagen blev låååååång. Kl 02.30 (måndag morgon) hämtade vi dottern vid bussen. Hon har varit i franska Taizé på läger med tusentals andra konfirmander från typ hela världen. Tyvärr drog hon på sig en förkylning där nere. Ipren och vätska samt horisontalläge under filtar i soffan är det som gäller. På söndag konfirmeras hon! Och då måste hon vara frisk.
Hon konfirmeras i samma kyrka som jag, hon döptes där och jag och maken gifte oss där. Cirkeln är sluten, så att säga. Synd att hennes morföräldrar inte kan närvara fysiskt men de är med ändå. Precis som när min systerdotter gifte sig; de var närvarande.
Efter kyrkan bjuder vi gästerna på lunch ute i trädgården. Jag hoppas väderguden är med oss! Vi ska sätta upp partytälten och möblera i dem. Får se hur vi ska pynta i tälten. Någon blombukett på borden i alla fall. Kanske några fina ballonger? Det finns en "partybutik" i ett köpcentrum strax utanför City så den ska besökas! Present har vi fixat.
Nu ska vi bara se till att dotra kryar på sig asap!

Av Åsa Billefält - 11 augusti 2017 14:38

I morgon är det Skaldjursparty! Förberedelserna är i gång: jag har förberett "Vuxenbålen" och "Barnbålen", har printat placeringskort, sånghäften, tipspromenadslappar och skissat på bordsplaceringen. Maken ska snygga till gräsmattan... fast just nu tittar han in i huvudet. Jag ska fixa med småskyltar till sill och så vidare. Och påbörja städning inomhus och fixa lite smaksatt vatten som ska stå och mumma till sig - någonstans i kylen! I morgon ska partytälten upp och möbleras. Ja det finns lite att göra!
I år har jag partystämning INNAN festen.

Av Åsa Billefält - 10 augusti 2017 11:40

För mig är djuren viktiga. Jag köper inte djurtestade produkter, inget spanskt eller sydafrikanskt och försöker undvika kinesiskt. Varför bojkottar jag de länderna då? Spanien får kulturbidrag från EU (har fått iaf) för sina tjurfäktningar. Sydafrika tillåter eller ska tillåta troféjakter i reservaten. Kina är ett land som plågar djur och är en av de största (kanske t o m den största) nationerna som eftertraktar elfenben och andra djurdelar av utrotningshotade djur. Jag skriver på listor som olika djurrättsorganisationer skickar till t ex researrangörer som erbjuder elefantridning, tigerselfies osv. Men det hjälper ju inte, är en åsikt som tyvärr delas av alltför många tvåbenta. Jag hävdar motsatsen! Om någon eller några öppnar ögonen på folk så ger det resultat. Inte i dag, inte i morgon men någon dag. Faktum är att researrangörer som erbjuder djurshower osv minskar. Mina "krig" mot de länder jag räknade upp i början har väl inte så stor betydelse men jag hoppas att det genererar ringar på vattnet!
Jag tycker det är fruktansvärt med alla svältkatastrofer osv men man kan inte vara med överallt. Och jag har skänkt pengar till bla tsunamin i Thailand, jordbävningen på Haiti - för att nämna några.

Av Åsa Billefält - 9 augusti 2017 10:37

Och vad har denna onsdag att bjuda på? Enlig fejan ska det regna i dag men det har stämt dåligt förr! Filtar skulle behöva tvättas och de bör hängas ut på tork då jag inte brukar använda så hög centrifugering. Vi brukar låna ut filtar på Skaldjursfesten; det kan bli lite kyligt när kvällen gör entré.
Vi ska lägga in citronsill i kväll. Måste även gå i genom frågorna till tipspromenaden och i alla fall börja med sånghäftet. På en Skaldjursfest ska man sjunga! Det blir en snaps eller två till sillen...
Jag undrar om jag törs hänga ut filtar på tork? Får väl gambla lite? Jo jag sätter på en maskin så hänger jag ut...
Strax dax för dagens första java!

Av Åsa Billefält - 8 augusti 2017 09:24

Maken och jag tog en promenad igår eftermiddag; två påsar och en burk. Man vet ju inte vad man kan hitta! Har man inget med sig så kan man ge sig den på att hitta.
Vi hittade inga svampar, inte ens oätliga. Några förskrämda smultron slank ned i burken. Vad som fanns var skogshallon. Visserligen små men ändå skogshallon. Den doften... DEN doften! Åh så ljuvligt somrig. Precis som smultron.
I början av året längtade jag till sommaren; plocka bär så jag kunde safta och sylta. Saft och sylt på skogshallon är något utöver det vanliga! Våren kom och det knoppades på buskar och träd. I april-maj såg det lovande ut. Så kom kölden. Vi hade nästan tio minus någon kväll. Då frös de flesta blommorna ihjäl. Men skogshallonen klarade sig! De är visserligen små men fullt ätbara! Smultronen är också ganska många men även de små. Förutom de jag odlar; de flesta är stora. Jag ska anlägga en odling till. Smultronplantor är inga problem; växer massor på tomten. Blir inga bär eftersom de växer där maken åker med gräsklipparen. Det ska jag göra innan dottern börjar skolan och maken börjar jobba. Vi ska flytta blommor till nya blomsterplatsen. Vallmona står för tätt nästan precis utanför köksfönstret intill krolliljorna.
Nu ska jag jobba lite medan maken hjälper sin pappa.

Av Åsa Billefält - 7 augusti 2017 09:54

Måndag. Men inte vilken måndag som helst! Vår stiliga minipanterprins fyller fem år i dag. Grattis älskade Eros! Hipp hipp! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Det ska firas traditionsenligt med en burk tonfisk som både Athena och Midna får smaka av. Och om en dryg månad har han bott hos oss i två år. Hur klarade vi oss utan vår mysiga skruttfarbror? Tur för oss att han kom hit.
Här ska det fortsättas med förberedningarna inför vårt årliga skaldjursparty. Igår gjorde vi glutenfri västerbottenpaj. Det gick så där men den får duga. Första gången jag gjorde glutenfri pajdeg. Vi ska ha någon paj till och så brukar jag göra kräftströmming plus citronsill. Skaldjur är gott men man behöver något mer i magen som suger åt sig vätska :-D! Då brukar vi bjuda på pajer, sill och kräftströmming. I år kör vi gluten- och laktosfritt.
Vi ska köpa ett partytält och andra prylar till partyt. Frågor till tipspromenaden har jag fixat. Bara utslagsfrågan kvar. Och vi ska ordna med ett första pris. Sånghäftet ska fixas; brukar ändra lite i föregående häfte. Jag tror jag struntar i snittar till bålen; det får bli snax i stället tror jag. Men bål ska det bli! Både med och utan alkohol.
Strax dax för dagens tillika veckans första java!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards