Alla inlägg under april 2017

Av Åsa Billefält - 20 april 2017 18:54

Jag har gjort slag i saken och anmält mig till en marknad i juni. Och jag bestämde mig igår för att ha "butiksöppet" ett par timmar på lördagar. Jag har ju ett litet lager och det kan ju inte ligga i kyl/frys hur länge som helst. Även ett Öppet Hus är planerat.
På marknaden tänkte jag ha marmelad, saft och sylt samt några bakverk. Bakverken jag tänker på är de glutenfria syltgrottorna; bakade på mandelmjöl. Men jag tänkte även baka glutenfria vaniljkakor som en god vän skickade recept på. Bakverkssortimentet blir inte enbart glutenfritt utan en del "annat" också. Vad har jag inte bestämt. Några funderingar har jag men som sagt, inget bedtämt ännu. Det finns ju tid att fundera; jag kan ändå inte börja baka till marknaden just nu.

Av Åsa Billefält - 19 april 2017 06:15

Redan onsdag?! Ja tydligen. Kort vecka.
Midna har varit lite trött och slö samt tjurig under en tid. Jag har även tyckt att hon lagt på hullet och inte minskat i vikt trots mindre mängd mat och belöningsgodis. Förra onsdagen hade vi tid hos veterinären för att Midna skulle lämna blodprov; kolla sköldkörteln. Igår fick vi provsvaret: sköldkörteln fungerar utmärkt. Senare under tisdagen kom löpet i gång. Visserligen misstänkte vi att löpet var nära men hon har inte varit så här "hormonstinn" så pass långt innan förut. Hon är lite ur gängorna vid löp; vill knappt gå ut och hon lägger sig ned på promenaderna samt är väldigt stingslig. Under de senaste två löpen har hon blivit skendräktig. Då är katterna hennes valpar. Hon tvättar och fostrar dem. DET är inte så populärt hos katterna. Då måste vi hålla extra koll; de kan skada varandra av misstag. Nu senast när Midna var skendräktig svullnade två av juvren och det kom lite mjölk. Hon har lagt upp sig i diställning när de gått förbi henne. Jobbigt för katterna men det är nog värst för vovven. Hon är lite olycklig under löp och skendräktighet. Det ska visst finnas någon "medicin" som hunden kan få vid skendräktighet. Vi får testa den.
Onsdagen har börjat kyligt; minus sex grader. Ja det blir väl till att skrapa rutor.

Av Åsa Billefält - 18 april 2017 06:13

Ja då var ledigheten slut för den här gången och vardagen har kommit tillbaka; maken har åkt till tåget och dottern ska till skolan. Och jag ska jobba. Blåbärssylt tänkte jag tillverka och så har jag några samtal att ringa. Mitt Bank-ID krånglar; det funkar när jag loggar in men inte när jag ska signera. Trots att jag har betalat en avgift till Bolagsverket ska jag ändra SNI-kod osv. Jag ska ringa dem och höra om det är fel hos dem. Men de hänvisar väl till min bank. Jag funderar starkt på att byta bank. Min nuvarande vill inte ha kunder; de är otydliga. Jag har en företagskopplad bankdosa och ett företagskonto MEN jag är inte företagskund och mitt företagskonto är inget företagskonto. Äääääh? Jag har en checkkredit kopplat till det kontot. Men det har man väl inte som privatkund? Då vill de att jag ska bli företagskund för ca 1000 spänn om året; då ingår ditten och dutten. Som jag i princip redan har för 750 spänn om året. Nä bankbyte så fort som möjligt! Jag har faktiskt lämnat mina uppgifter till en annan bank och bett att de ska ringa mig. Även om jag inte är etablerad företagare har det börjat trilla in pengar. Ja ja vi får se...
Men jag tänker börja tisdagen med en promenad med Midna för att sedan inmundiga en påtår. Frullen och första javan tillhör historien.

Av Åsa Billefält - 17 april 2017 19:02

Tjosmisk - så var Påsklovet över. Det hann knappt börja förrän det var över. Ja så känns det. Men det är bara att bita ihop och ta nya tag.
Det har varit skönt med sovmorgnar och ha maken hemma. Han jobbade hemma i tisdags och han var faktiskt ledig både onsdag och torsdag.
Men nu är det passé och som sagt, är det bara ta nya tag.

Av Åsa Billefält - 16 april 2017 09:58

Solen skiner från en småmolnig himmel. Kyligt inne; cirka 17 grader uppe och säkert två grader svalare nere. Det brinner i vedspisen, det börjar bli behagligt i köket. Men det dröjer en stund innan värmen letar sig in i vardagsrummet.
Vad står på schemat i dag då? Förutom att hålla liv i vedspisen och hämta ved ska vi fixa och printa ett par skyltar till och sätta upp, promenera med Midna, vi ska handla, en del plantor behöver skolas om... Ja det finns lite smått och gott att pyssla med.
Eros smög ut i köket nyss; nu hör jag skatan. Athena ligger väl på en stol.
Hoppsan! Klockan är mycket; dags att väcka Sleeping Beauty där uppe.

Av Åsa Billefält - 15 april 2017 09:09

Nu hänger jag inte med riktigt. Igår var det väl Långfredag? Det snöade och snöade. På kvällen hade vi sex minusgrader. När jag vaknade för en dryg timme sedan var det strålande sol och ett glittrande snötäcke på backen. Riktigt sportlovsväder. Så nu undrar jag om det är sport- eller påsklov. Enligt almanackan är det Påsklov men weatherwise liknar det sportlov. Hmmm. Snön kom typ två månader för sent! Men enligt Bondepraktikan (tror jag det var mamma hänvisade till) ska lärkan snöa ned tre gånger. Nu har den gjort det. Slipper vi mer snö nu? Jag menar innan november/december.
Om man skulle klä på sig och hämta ved för att tända vedspisen? Det är ganska kyligt...

Av Åsa Billefält - 14 april 2017 09:22

Glad Påsk!
Nu har jag gjort i ordning kalkonen; penslat den med smält smör, saltat, pepprat och fyllt den med läk, morötter, syrligt äpple och torkad fruktblandning. Skyn i långpannan består av lök, morötter, syrligt äpple, torkad fruktblandning, vitt vin, vatten, smör, gelé (rönnbär, rödvinbär och svartvinbär) och diverse kryddor. När klockan ringer ska jag ösa den.
Nu väntar vi på dagens första java. Sedan ska brödet tas fram, räkor ska tinas och ägg ska kokas med mera. Den här dagen har vi mycket att göra. Långfredagens kalkonmiddag hålls hos oss; en tradition som jag instiftade vid vår första Påsk här i huset. Det är vi och mina systrar med respektive och ibland någon av mina syskonbarn. Familjärt med andra ord. Tyvärr kan inte min bror närvara eftersom han brukar jobba under Påsken.
Dagen till ära ska köksbordet pyntas med hul- och vitrandig duk, gula rosor och lila tulpaner samt två kycklingljus; en gul och en lila samt några hönor/tuppar/kycklingar som jag tog efter mamma. I dag ska vi även duka med finporslinet och fina glas. Påskris har vi inget; Eros skulle göra allt för att komma åt det och då har vi inga glas kvar i vitrinskåpet, Athena skulle ta sig upp och bita i riset och påskdekorationerna.

Av Åsa Billefält - 13 april 2017 10:18

I dag är det Skärtorsdag. Eller som vi svenskar (men även en del finländare) skämtsamt brukar kalla för finska nationaldagen; inte skära bara rispa. Och innan någon eventuellt höjer på ögonbrynen och tycker att det var osmakligt; jag har finskt blod i mina ådror. Som liten samlade jag på sameknivar och den vassaste köpte jag i Finland... Så det skämtet inkluderar undertecknad.
Maken och jag har kommit in från en kortis, en kall sådan. Nu ska vi strax dricka kaffe och sedan ska vi göra potatisrosor och potatisgratin till i morgon. Igår bakade jag brytbröd. Vi ska snygga till i hemmet också.
Det kliar i mina fingrar; jag vill tillverka blåbärssylt och jordgubbssylt för att göra en presentförpackning att presentera för en presumtiv återförsäljare. Jag hade tänkt mig en presentförpackning som innehåller fyra burkar á 35 G sylt; Blåbär, Drottning, Jordgubb och Äpple. En somrig blandning; jordgubbarna kommer i början av sommaren sedan blåbär och hallon, äpplen avslutar sommaren men förlänger ändå sommarkänslan. Jag hoppas kunna få ihop så pass mycket smultron att jag kan göra saft och eller sylt. Råbocken åt upp många av smultronen. Jag anordnade en smultronodling på tomten som vi nätade in. Han åt även upp de få vinbären som satt på buskarna. Vacker är han men likväl en tjuv ;-).
Nej nu ska jag dricka upp javat för att sedan sätta fart!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards