Alla inlägg under april 2017

Av Åsa Billefält - 12 april 2017 14:01

Onsdagen började jag och Midna med en promenad på 4,8 kilometer. En skön promenad i ganska raskt tempo. I morse såg vi inte till någon gris.
Maken och dottern hämtade upp oss, vi åkte till syrran och lämnade lite grejor. Sedan for vi vidare till veterinären. Midna hade tid för blodprov. Hon har inte riktigt varit sig själv under en tid; trött, slö och tjurig. Vi har även tyckt att hon inte har minskat i vikt trots minskad matmängd och godis. Veterinären tyckte att Midna var fin i hullet och inte tjock men förstod att vi kom för att kolla upp henne. Vi börjar med att kolla sköldkörteln i alla fall. Veterinären sade att det kan vara fästingburen åkomma som legat latent och blossat upp. Men vad det än är vill vi veta det så vi kan hjälpa vår vovve att bli sitt gamla, glada jag igen.
Maken och jag har lagt in sillen till långfredagen. Till bland annat Påsk måste man ha sill... enligt min åsikt! Vi ska börja snygga till och jag ska baka brytbröd. En hel del pyssel inför Kalkonmiddagen men det är bara roligt!

Av Åsa Billefält - 11 april 2017 13:24

Nu börjar den familjära traditionsenliga Kalkonmiddagen hos oss ta form; middagsplanering som inkluderar välkomstdrink, förrätt, varmrätt och dessert. Det måste handlas i omgångar eftersom vi inte kan förvara allt på ett och samma ställe. Och vid en sådan STOR handling är det lätt att glömma mindre men ack så viktiga detaljer.
Jag måste fråga IGEN om lämpligt vitt vin till sås. Förra året tänkte jag att nu ska jag lägga det på minnet. Gjorde jag det? Njae... nä!
Påsken 2011, slutet av april, flög jag och <3 maken till Paris. Vår bröllopsresa. Största turisthelgen i Paris är Påsken. Katoliker från alla världens hörn mer eller mindre vallfärdar dit. Påsken är nog den viktigaste högtiden för katolikerna. Vi skulle besöka Notre Dame men katedralen var så full att vi bara fick gå in och vända. Mässan visades på bildskärmar vid portarna. Det var en härlig resa med besök i Versaille, promenad längs Champs-Elysses, gått förbi Louvren, besök vid Triumfbågen och Eiffeltornet. Vi åkte inte upp; lång kö och bara en hiss. Dessutom är jag höjdrädd. Jag har varit där; under Eiffeltornet och jag har rört vid det. Jag brukar tänka på den resan varje påsk.
Undrar när Posten behagar komma? Jag väntar på leveranser som måste kvitteras...

<3

Av Åsa Billefält - 8 april 2017 10:09

Det var bara en tidsfråga innan Sverige och Stockholm skulle utsättas för en terrorattack. Igår hände det. Mina tankar går till de drabbade och till våra nära & kära som bor i Stockholm med omnejd. Jag förstår mig inte på folk som utför en sådan vidrig handling. Köra in bland folk med en lastbil i hög hastighet... Jag kan inte förstå hur eller varför någon gör något dylikt. Vi är alla invånare på planeten Tellus och borde därför samsas och vårda Moder Jord.
Människan... Skapelsens krona enligt Bibeln. Just en snygg liknelse med tanke på allt elände runt om i världen som just människan har orsakat.
Det måste bli slut på allt hat, allt våld. Hur ska det annars bli? En värld full av krig? Nej tack! Låt hoppets låga sprida kärlek, ljus och värme. De goda krafterna är starkare än de onda.

Av Åsa Billefält - 7 april 2017 08:20

Midna och jag har gått en härlig promenad på drygt tre kilometer. Friskt och härligt samt lite småkyligt. Fåglarna sjunger i näbben på varandra ackompanjerat av några kväkande groddjur. Medan vi gick på vägen signalerade hon plötsligt med hela kroppen; öronen spetsades, varje strå i pälsen stod upp och hon nosade febrilt mot vänsterkanten. Jag tittade men såg ingenting. Men efter några sekunder såg jag en mörkgrå skepnad; ungefär som en sten av lite större modell. Och så grymtade den. Ett vildsvin. Fem, tio meter från oss. Det är första gången jag ser ett vildsvin på promenad. Och här finns det massor av dem! Den hade märkt vår närvaro så det blev inget överraskningsmoment. Jag blev inte rädd men det kändes inte helt komfortabelt heller. Möte med vildsvin kan sluta illa.
En häftig start på fredagen var det!

Av Åsa Billefält - 6 april 2017 08:48

I morgon är det fredag! Och påsklovet är i faggorna. Skönt med lite ledighet för dottern. Och jag får somna om när maken gått opp. Men det är nästa vecka. Det återstår ju ett par dagar av denna.
I dag ska jag baka upp jästen som blev över efter saffransbaket. Glutenfria vaniljbullar tänkte jag. Jag behöver praktisera på att baka glutenfritt. Det finns väl en uppsjö om man googlar? Men trots att jag tycker om att läsa så är det tråkigt på grund av FAKTA. Det är sååå tråkigt att läsa fakta och det trots att mitt stora intresse; min passion är att baka! Learning by doing är mer min grej.
I kväll kommer <3 maken hem; han var ute på galej efter jobbet igår. Då ska jag och Midna möta honom. Förhoppningsvis blir det en ansenlig sträcka. Hon har sedan någon vecka tillbaka börjat lägga sig på promenaderna. Rätt som det är tar det tvärstopp. Det är alltid när vi har vänt om för att gå tillbaka. Hon har blivit så tjurig den sista tiden. Först tänkte vi att det var löp på G; då är hon väldigt tjurig och väldigt trött. Jag har klämt och känt för att se om hon hade ont i t ex ett ben men nej, ingen reaktion. Maten minskades eftersom hennes midja inte är så som den ska vara. Den går inte ihop trots mindre mat och mindre godis. Jag har fått tid hos veterinären för att kolla sköldkörteln. Mina föräldrar hade en liten Münsterländer som blev väldigt trött, ökade i vikt och lite småtjurig; hon hade nedsatt funktion av sköldkörteln. Om det visar sig att Midnas sköldkörtel fungerar som den ska så får vi diskutera vidare om nästa steg. För det HÄR är inte vår älskade vovve.

Av Åsa Billefält - 5 april 2017 09:45

Ja så har det blivit onsdag. Gräsänka till i morgon. Men jag har saker jag kan fylla dagarna med!
Just nu samlar jag ihop mig för att gå ut och sätta upp ett par anslag vid vår infart. Det är en och annan som saktar in. Och kommer det en färgglad skylt så... kanske nyfikenheten segrar?!
Det friskar i mellan varven. Blåser så det knakar i både kåken och fönstren. Eros var inte ute många minuter innan han pep och ville in. Midna blir olycklig när det knakar och knastrar i fönstren och väggarna. Athena bryr sig inte.
Nej nu ska jag göra lite nytta...

Av Åsa Billefält - 4 april 2017 19:04

Jag fick en beställning på saffransbullar igår. Efter förmiddagspromenad och påtår gick jag till jobbet :-).
Doften av Jul en och en halv vecka före Påsk var lite annorlunda. Kändes väldigt ovant att baka saffransbullar i april.
Leverans i eftermiddags! Ja, många bäckar små... Det tar tid att slå sig in på marknaden för att få en del av kakan.

Av Åsa Billefält - 3 april 2017 08:24

Jaha, måndag igen. Efter en tung inledning på helgen med begravning i fredags så blev det en trevlig helg. Ett par goda vänner kom i lördags och vi åt gott; grillpremiär. De sov i vår husvagn och åkte hem igår. Maken och dottern åkte till Stockholm, de var på Fantomen på Operan. Jag jobbade.
Midna och jag tog en promenad mot samhället i grannsocknen där vi skulle köpa pizza. Vi gick nästan 6,5 kilometer. En skön promenad med kvällssolen rakt i ögonen.
I dag ska jag inte safta eller baka så katterna behöver inte vara inne på dotterns rum flera timmar. Eros hade bråttom ut. Athena har inte kommit ned.
Hoppas det är connection mellan datorn och skrivaren..! Måste printa. Igår eftermiddag fungerade det inte och jag har det jobbet kvar.
Nej nu måste jag sätta fart! Jag har keverans i eftermiddag!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards