Alla inlägg den 22 april 2014

Av Åsa Billefält - 22 april 2014 11:16

  Det är lite ljummet i solskenet... tror det är dags att byta från långbrallor till shorts! En välförtjänt paus med en god  ! Har rensat lite ogräs, krattat jordplätten där jag har sått dill, persilja, sockerärtor och gräslök. Rensade lite på plätten där jag planterade några dagliljor, jag delade på "klasen" som sitter på framsidan. Har även sått några röda solrosor.

Skönt att vila ryggen och benen en stund. Ska ta ut katten på en liten promenad runt tomten. Det var ju meningen att hon skulle vara utekatt men med tanke på alla rävar, minst en skabbräv, timmerbilar och andra fordon som dundrar förbi håller vi henne som innekatt men hon får komma ut och lufta sig en stund varje dag. Lilla kissen har fullt sjå med att jaga nätvingar osv inomhus samt en och annan mus - peppar, peppar! det var några veckor sedan nu... Men jag ska väl inte ropa hej..?! I skrivandets stund ligger hon på dotterns skrivbord och lapar sol. Älskade Athena, hon förgyller våra liv  !

Javat ett minne blott... dags att göra slag i saken! Ta en paus till i form av promenad för att sedan fortsätta att så!

 

Av Åsa Billefält - 22 april 2014 09:30

  Ja, det var DET påsklovet, det! Det hann ju bara börja så var det vardag igen. Åtminstone känns det så.

Å så skönt med sovmorgnar och frulle på bordet -   dottern steg upp och fixade innan jag vaknade. Maken var ledig på Skärtorsdagen så vi har fått fem dagar tillsammans utan jobb eller skola  !

På Långfredagen hade vi familjemiddag här; mina två systrar med respektive och tre av mina syskonbarn och min moster med respektive vilket innebar att vi var tolv personer. Vi "vuxna" åt citronsill medan de fyra "barnen" fick små tacoköttfärspajer,  förrätt nr två: potatis- och purjolökssoppa och varmrätten: kalkon, Pommes Anna och sås. Efterrätten var enkel, kaffe och glass; Melondröm och Chokladbomb. Det var ett lyckat och trevligt samkväm.

Dottern hade en kompis här i lördags som sov kvar.

  Maken och jag har jobbat en hel del i trädgården. Nu är landet äntligen klart och vi har satt potäter; en tidig och en jättetidig samt Mandelpotatis. Vi satte även gul- och röd lök. I maj ska vi så rödbetor och majs samt sockerärtor.

Jag ska strax gå ut och dela på dagliljorna samt fröså örtkryddor och blommor.

Nu är det ny vecka med arbete och skola för två av mina älskade familjemedlemmar, den tredje ligger på soffan och knoppar sött. Lite    innan jag sätter fart!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards