Alla inlägg under augusti 2013

Av Åsa Billefält - 27 augusti 2013 07:55

  Mmmm, doften slår emot mig när jag kommer ut i köket; varm och aromrik. Dagens första kaffe. Det är något särskilt med just kaffekopp nr ett. Passar på att skriva några rader medan kaffepausen är ett njutbart faktum  ! Sedan kör jag igång med diverse göromål, har ju en del tvätt som förhoppnisvis är torr. Diskmaskinen behöver plockas ur. Och i. Det finns alltid något att göra bara man vill. Ja, det är ju bara att fortsätta rensa bland grejorna. 

Kaffepausen är slut för denna gång....   

Av Åsa Billefält - 26 augusti 2013 15:59

  Känns som om jag bara har druckit kaffe idag! Nåja, jag har ju tvättat snart tre maskiner. Men kaffe har jag druckit! Har ju haft besök av gammal klasskompis; vi har inte setts sedan vi slutade nian. 27 år sedan alltså. Det är inte klokt vad tiden rusar iväg. Vi gick i samma klass från ettan till nian.

 

Men nu blir det inte mer kaffe idag, har druckit en halv   för mycket. Pumpen bultar i bröstet  . Inte blev jag piggare......

Av Åsa Billefält - 26 augusti 2013 07:49

Antar att det här var årets kortaste natt! Hann ju knappt lägga huvudet på kudden förrän alarmet började tjuta. Alarmet på väckarklockan alltså.... Känns inte som att jag fått sova något alls fastän jag vet att jag har sovit. Jag vill röja ur vitrinskåpet och göra plats för annat som vi använder. Varför ha en massa som prydnad? Glas som samlar damm istället för att nyttjas som dryckeskärl?! Men tidningspappret tog slut igår så det blev ett halvfärdigt arbete. Första gången jag längtar efter reklamen som brukar dunkas ned i brevinkastet på måndagar. 

Fast helst vill jag ligga kvar i   en stund till men det funkar ju inte.

Ja så har vi bestämt oss för att skaffa både katt och hund. Det är tomt utan djur. Akvariefiskarna räknas inte, de simmar bara i sitt hem av glas och är vackra. Hund blir om ungefär ett år. Katt blir nog redan i år alternativt början av 2014. Jag saknar min kisse och jag vet att ingen katt blir som hon. Men jag saknar också det mysiga spinnandet och jamandet, gosandet - som egentligen är revirmarkeringar. Ja, katten äger DIG och DU ingår i kattens revir. Den här katten ska jag lära gå i sele. Min Rut vägrade gå i sele, hon totalvägrade att gå ut. Jag bodde på landet när jag fick henne. Jag och min före detta, ska tilläggas. Det var meningen att hon skulle vara utekatt men det blev en renodlad innekatt.

Inte blev jag piggare av  ! Jag får väl gäspa mig genom denna dag....

Av Åsa Billefält - 22 augusti 2013 09:56

  Imorgon är det fredag! Äntligen! Ledigheten känns mer värdefull efter en veckas slit. Ja, så mycket sliter jag ju inte men ändå är det saker som ska göras: bädda, tvätta, vika tvätt, plocka ur diskmaskinen och plocka i samt mata snabeldraken då & då och vattna växterna, laga mat - ja, det finns att göra så sysslolös är jag knappast!

Inväntar min goda vän som jag känt i 30 år. 

Men som sagt... snart helg! Och sovmorgon  !

Av Åsa Billefält - 21 augusti 2013 19:53

  Nu är jag igång med träningen också! Har just kört ett pass. Känns skönt att komma igång igen. Visst känns det att jag haft uppehåll men jag hade inte tappat så mycket ork eller flås som jag befarade. Får se hur det känns imorgon; kanske kör ett pass imorgon. Nåväl, jag ska snart ta en dusch det är ett som är säkert!

Av Åsa Billefält - 21 augusti 2013 12:42

  Idag bestämde jag mig helt enkelt för att baka. Det blev Moccarutor. Eller Kärleksmums alternativt Snoddas. Finns säkert fler namn på detta bakverk. Ja, kärt bakverk har många namn.

Det gick bra, var lite skeptisk först men vad farao... konditoryrket är faktiskt ett hantverk! Jo, jag erkänner... jag provsmakade någon enstaka spillbit och det smakade helt okej! Gott. Mycket gott! Nu ska glasyren stelna innan de förpackas i låda. Sedan kommer ju det här roliga med att få plats i frysen... men det är en annan femma  ! Det blir nog ganska irriterat om jag inte får plats med burken där jag vill.... Nåja, det ordnar sig!

Foto: Då har jag tagit mig bak före ;-)! Kärleksmums, Moccarutor, Snoddas - kärt bakverk har många namn

Av Åsa Billefält - 20 augusti 2013 15:18

Då var första, riktiga skoldagen avklarad. Lite tomt var det, om jag ska vara helt ärlig. 

Dottern har haft det bra och det är huvudsaken. Hon har bland annat haft NO där de har börjat tala om orkaner. Senare under hösten ska de göra studiebesök på Nobelmuseet. Det blir nog en spännande och intensiv hösttermin.

Första discot på skolan ska dotterns klass ha! De samlar pengar till sin klassresa. Målet avgörs först när de vet hur mycket de har i klasskassan.

 

 

Av Åsa Billefält - 20 augusti 2013 07:46

Jag är sugen på att baka! Men jag ska nog fixa färdigt med växterna först... började byta jord och kruka på de som behövde det. Vissa behövde verkligen ny kruka för de har växt under sommaren. Några ampelliljor klippte jag av rötterna på och återanvände krukorna. Fast några måste   maken hjälpa mig med; de är för stora. Växterna alltså  .

 

Men jag vill baka! Fast jag vet inte vad. Jo, något fikabröd eftersom jag får besök på torsdag förmiddag av en mycket, mycket god & kär vän. Hon och jag har känt varandra i 30 år nu. Tre decennier! Vart har åren tagit vägen?

Jag hade tänkt bjussa på något gott till kaffet. Antar att det bara är att börja riva bland recepten... jag har några recept att välja på. Dels egna som jag själv komponerat och ett gäng recept jag fick när jag gick bagar- och konditorutbildningen för 13 år sedan samt att jag ärvde ett stort antal receptsamlingar efter mamma. Jag har recept för ett helt kompani och lite till  !

Om jag skulle sätta mig i soffan för att vakna till innan jag tar itu med tvätt och växter?! Kan ju göra två flugor på smällen; just det, leta recept och inspiration!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards