Alla inlägg den 10 juni 2017

Av Åsa Billefält - 10 juni 2017 10:29

Lördag = sovmorgon! Motvilligt erkänner jag att jag är tröttare nu än när jag vaknade 6.30 Jag gjorde misstaget att somna om. Nej jag skulle ha gått upp och gjort något vettigt i stället! Då hade jag inte varit trött nu. Lätt att vara efterklok, jag vet!
Nåja, det är som det är! En java och sedan sätta fart! Trädgårdsarbete står på schemat. Rensa landen och jag vill ha bort ginststubbarna. Bersån behöver kantklippas och rensas. Ena bågen behöver rätas upp efter blåsten. Jag eller vi ska göra i ordning för plantering där ginsten stod. Där ska vallmona stå. Jag vill ha andra växter där också vet just inte vilka i skrivandets stund. Vackra perenner ska planteras där i alla fall. Ekstubben gör en fin form för en liten kulle där krolliljorna ska få bo. De doftar så ljuvligt om sommarkvällarna. Och där syns de från bersån!
Jag tror mandelblommorna behöver gallras! De har spridit sig och växt sig högre än vissa sticklingar. Jag planterade dem där för att kväva ogräset. Det finns alltid något att göra i trädgården. Jag vill ha balans; inte allt på en och samma sida. Förra helgen hittade jag humleblomster i gräsmattan. De ska flyttas till den blivande växtzonen vid trappan. Där ska det blandas vilda växter med tama; trädgårdsväxter alltså :-)! Något år ska vi gräva ur uteplatsen i bersån och lägga plattor. Vi ska även anlägga en trädgårdsdamm med vattenfall. Embryot till vattenfallet är påbörjat; en hög med stenar. Ritningen till dammen är nog borta.
Nu vankas det java!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards