Alla inlägg den 25 april 2013

Av Åsa Billefält - 25 april 2013 10:11

Imorse ställde min dotter, snart elva år, frågan vad byxmyndig är. Det hade hennes bror nämnt vid tillfälle, sade hon. Då förklarade jag det. Följdfrågor om mens och förpubertet samt pubertet kom upp. Det är ju bara att förklara. Förpubertet är för mig ett nytt begrepp, det talades det inte om när jag var i hennes ålder. Hon tyckte det var larvigt att en lag skulle bestämma vid vilken ålder man får ha sex. Jag försökte förklara att man också är straffmyndig vid 15 och att det kan hänga ihop. Och jag poängterade min åsikt om att inte ha för bråttom med sin sexuella debut. Då tyckte hon att jag inte skulle säga något eftersom jag bara var 14 år. Jag talade om för henne att jag talade av egen erfarenhet. Nu i efterhand önskar jag att jag hade väntat med debuten.

Hon frågar och jag svarar, ibland säger jag faktiskt att vissa saker är mina privata och vägrar svara. Det är klart att hon är nyfiken och vill veta saker, konstigt vore väl annars. Min mamma vägrade prata om sådant, hon var pryd.

Jag tycker det är bättre dottern får veta saker om mig av mig. Det handlar om att bygga förtroendet vidare, att hon känner sig trygg att prata om vad som helst med sin mamma - dvs mig.

Av Åsa Billefält - 25 april 2013 07:37

Torsdag och snart helg. Lång helg dessutom! Det ska bli skönt med lite ledigt från vardagen fastän det inte är länge sedan det var påsklov. Vi ska även fira dotterns elfte födelsedag med släktmiddag. 

Igår lade maken in citronsill - ett måste på bordet vid Valborg, Midsommar, Jul och Påsk - och jag gjorde köttbullar på viltfärs - nu går jag emot JANTE; med risk för skryt men de var verkligen jättegoda och det var svårt att frysa in alla   !

Ja, jag går emot JANTE och har väl alltid gjort! Varför ska vi inte tro att vi är något? Vi är ju något; vi lever för att vi har en uppgift på jorden.

Ja, helgen nalkas och jag har mina sysslor. Det ska städas - igen - inför släktmiddagen och vi ska planera maten och drycken. Jag har bestämt att vi serverar inte vin till maten eftersom det är dotterns middagsbjudning.   Nu ska jag dricka upp kaffet innan jag sätter igång!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<<
April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards