Alla inlägg under oktober 2014

Av Åsa Billefält - 14 oktober 2014 08:14

Snark... snark... Någon har stickat en underbar tröttmössa med ovanligt bra passform under natten. Inte utvilad för fem öre; känns inte som att jag sovit en blund. Det är precis som om någon vrider fram klockan under natten; hinner bara lägga huvudet på kudden så vrålar den. Och inte blev det bättre av att dotra missade bussen. Bara att åka till den andra bussen.
När jag kom hem och skulle släppa ut fjäderfäna stod de på rad vid trappan till luckan. De trängdes och klev på varandra medan de lät.
Ena tuppen höll låda redan vid sex i morse då jag hämtade ved. De kanske såg skenet från ficklampan?
Vad vet jag... Nej om jag skulle vila några minuter innan jag sätter i gång?

Oro

Av Åsa Billefält - 13 oktober 2014 09:53

   Det kommer väl knappast som någon nyhet att jag engagerar mig för djuren?! Jag skriver på protestlistor, delar WWFs statusar osv. I förra veckan fick jag ett mejl från en djurrättsorganisation där de informerade om att elefanterna är utrotade år 2020. Djurpopulationen har minskat med 52 % sedan1970. Och allt detta beror främst på tjuvskyttarna och den sjuka efterfrågan på bla elfenben. Men skogsskövling är ju en bidragande orsak precis som miljöförstöringen.

  • Varje kvart dödas en elefant (4 st/tim, 96 st/dag eller drygt 35 000/år)
  • Tre noshörningar dödas varje dag (1 var 8:e tim, 21/v eller 1095/år)

Tjuvskyttarna bryr sig inte om villebrådet har ungar eller inte. Elefantkalvarna, som dessutom har sett sina mödrar brutalt slaktas, lämnas åt sitt öde. Likadant med norhörningsungarna.

HUR kan människan vara så grym? Djur har också känslor, även om vissa påstår tvärtom. Elefanter sörjer, precis som oss människor, sina döda anhöriga/flockmedlemmar. Kalvarna lider svåra trauman när de räddas! Deras värsta fiende kan också vara deras enda hopp!

Jag har tyvärr ingen möjlighet att stötta WWF ekonomiskt men jag delar, delar och fortsätter dela!   Dottern brukar ge bort en julklapp till sina mostrar, det har varit via UNICEF och förra året valde vi WWF; stöttade deras kamp mot elfenbenshandeln. Ingen kan göra allt; men alla kan göra något! 

Av Åsa Billefält - 12 oktober 2014 12:23

Ja det är ju jättebra att släppa ut fjäderfäna utanför deras inhägnad!! Ja för DEM! Dotra och jag har jagat in dem nu; de var inne i snöbärshäcken. På andra sidan går vägen. Visserligen med ett dike mellan häck och väg men de kan faktiskt flaxa över.
Andra sprang till skogs; vildsvinen har bökat upp jorden så masken är lätta att komma åt.
Det slutade lyckligt; alla 13 fjäderfä kom in igen i inhägnaden.

Av Åsa Billefält - 10 oktober 2014 09:49

Som bilist är det uppskattat när fotgängare och även cyklister använder reflexer. Tyvärr har reflexen fått en töntstämpel. Jag hävdar att det är töntigt att INTE använda reflex! För att inte tala om faran. Den som inte bär reflex syns inte, inte ens i skenet från gatlyktorna. Syns du inte; finns du inte! Utan reflex syns du i bästa fall någon meter eller så framför bilen. Men med syns du på kanske 100 meter; en stor skillnad.
Jag går ofta och möter <3 maken på kvällarna och jag har reflexväst OCH en hängande. Där jag går finns inga gatlyktor. De första 4 km är en grusväg genom skogen. Där skulle jag absolut inte synas utan att lysa som en vandrande julgran!
Så snälla, använd reflexer! För er säkerhet likväl för bilisternas. Det är inte töntigt; det är livsviktigt!

Av Åsa Billefält - 9 oktober 2014 07:33

... i köket. Vedspisen ryker in. Så ända in i bomben. Och det blir än värre då drag- eller vedluckan öppnas.

Jag kom hem, efter ha kört dottern, och luften var alldeles grå; det stack i ögonen. Det känns ju lagom roligt att öppna fönstret en aning och släppa ut värme. Men jag och   Athena måste ju ha syre!

  Maken ringde sotaren igår men det skulle kosta extra om han kom nu; han har planerat att sota här i v 44! Vad gör det om han kommer tre veckor tidigare? Nåja, det är inte han som har dikterat reglerna.

Jag får stå ut med Londondimman ett tag till; nu ska jag släppa ut fjäderfäna!

Av Åsa Billefält - 8 oktober 2014 08:39

  Grått och trist... lite typiskt oktober! Nu börjar vildfåglarna bli hungriga; de slåss nästan på talgbollen jag gjorde igår och alla solrosfrön jag lade ut har de ätit upp. Ja, de måste lägga på sig ett fettlager inför vintern.

Hönsen fick också smaka solrosfrön; lite skeptiska till en början men så fort en av tupparna smakade så började resten av skocken slafsa i sig. Stackars Elsa fick knappt smaka! Men hon fick sig en rejäl bit av ostkanten så hon behövde inte svälta.


  Om det är grått ute får jag väl skapa ljust i sinnet! Vi räknar ned nu... drygt två veckor kvar! Sedan blir det som att få en baby... Jag menar hundvalpen! I början får jag vara glad om jag får sova tre, fyra timmar i sträck åt gången... Men det ska bli så kul och mysigt med ytterligare en dunboll i familjen  !


  Men realist som jag är; det är fortfarande grått och regnigt. Lite som Brasse Brännström då han ville spela orgel; var bara att följa noterna - blå, röd, röd, röd, grön, gul, gul, gul men det gick ju inte eftersom han var färgblind och grå, grå, grå lät ju inget vidare...  .


  En tretår, ett par pinnar in i spisen och sedan gosa med   Athena innan lite mellis och en cykeltur!

Av Åsa Billefält - 2 oktober 2014 10:55

  Ja så var det snart dags igen; helg! Lite sovmorgon och trädgårdsjobb. Bakparty är det också, det ska bli intressant och roligt. Ja, jag är ju inte bagare tillika konditor för inte  ! Har ju tänkt baka muffins - IGEN - ett bra tag nu så jag får väl ta mig i kragen och göra smeten!

I tisdags gick vattenpumpen sönder. Inget vatten sedan dess. I dag på förmiddagen: HEUREKA! Det funkar! Vi har vatten! Så skönt att kunna diska igen! Och tvätta sig ordentligt.

Igår blev det inte riktigt med tid till vare sig cykling eller promenad men det kan vara skönt att ha en vilodag mitt i veckan  !

Vår konversation inom familjen är väldigt hundrelaterad. Märkligt  ... I morgon fyller hon och hennes syskon fem veckor  ! Nedräkningen kan börja  !

I morgon är det fredag... Lite sovmorgon; jag slipper gå upp klockan noll fem noll noll!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards