Alla inlägg under december 2017

Av Åsa Billefält - 14 december 2017 07:48

Ja så kom du i bakhasorna igen. Du märkte kanske inte att det var halt? Jag släppte förbi dig men fick inte något tack. Men du har kanske inte blinkers? Långt ifrån alla tyska bilar är utrustade med det. Dyr extrautrustning? Vet du vad? Blinkers ingår på en Volvo. I alla fall den jag kör.
Det var tredje torsdagen du dök upp i bakhasorna på mig. Du ligger så nära att jag inte kan sitta normalt; du bländar mig! Har du inte tänkt på att det hux flux kan stå ett djur av större modell bakom nästa kurva? Eftersom jag inte kan sitta normalt ser jag inte ordentligt. Jag vill inte ha t ex en älg i vindrutan eller på motorhuven. Inte en hare under däcket heller.
Varför har vissa så svårt att hålla avståndet så här års? Jag har full respekt för vinterväglag. Grusvägen har inte plogats sedan i tisdags. Det är snorhalt på sina ställen. Men det märkte du väl inte?

Av Åsa Billefält - 12 december 2017 08:04

Vi har SNÖ! Det är såååååå vackert! Vykortsvackert. Men inte lika vackert att köra bil i. Temperaturen pendlar mellan nollan och en minusgrad under snöfall - pyttesmå miniatyrflingor som slog mot vindrutan. För mörkt för halvljus och vid helljus bländades jag av den fallande snön. Det blev helljus; bara att rikta in ögonen så jag kunde se ordentligt. Eventuella djur upptäcks lättare i helljus. Tycker jag!
Lik en hundvalp vid första snön; Midna kör ned nosen och riktigt suger i sig doften, drar nosen i snön så hon får en minipyramid ovanpå den. Snön är så spännande - lika spännande varje gång - att hon glömmer bort vad hon ska göra. Eros brukar inte gilla snö. Fast han är sällan ute någon längre stund numera. Athena blir förnärmad om hon går förbi när man ska gå ut eller in. Ja det drar väl kallt ;-). Det är sött med små kattassar i snön...
Snön lyser upp här ute i skogen. Hoppas den får ligga kvar! Det ska ju bli vargavinter, har jag läst. I år igen. Mmm vi får väl se! Det blir det det blir.

Av Åsa Billefält - 11 december 2017 13:28

Då var det ny vecka och måndag. Igen! Gräsänka till i morgon. <3 maken sover i Stockholm. Ingen resa till grannlandet den här veckan.
Grå grå grå... det som såg ut att ljusna för någon timme sedan. Några flingor seglade ned för ett tag sedan.
Midna och jag gick en liten promenad förut; hon var jätteduktig!
Katterna har legat hos mig i soffan medan Midna låg på golvet och vi gosade alla fyra! Så mysigt med de tre små!
Det börjar bli tajm att hämta ved. Kanske skulle hämta två omgångar? Måste elda i kväll.Jag ska tvätta lite också. Och sätta upp den lilla byn i bokhyllan. Lite kvällspyssel med andra ord!

Av Åsa Billefält - 10 december 2017 11:41

Fortfarande noll adventspynt framme. Förhoppningsvis kommer det fram under eftermiddagen. Jag har inte hunnit. I dag måste jag ta mig tid.
Lite mysigt är det med det tunna snötäcket som ligger. Vi ska väl sätta upp ljusslingan i tujan också.
Jag ska faktiskt ta det lite lugnt i dag. Måste ladda batterierna inför nästa lördag. Den sista julmarknaden. Sedan är det fullt ös för privata julbaket.
Nä nu är det dags att sätta fart!

Av Åsa Billefält - 8 december 2017 07:24

Nu står helgen för dörren. Igen. Inte mycket vila för min del; ännu en julmarknad att beta av. I morgon, i min gamla hembygd tillika grannsocknen.
I dag får jag inte ligga på latsidan! Har en del att sätta tänderna i, så att säga. Ska vakna till med en påtår tillsammans med <3 maken om en stund. SEDAN... fullt ös!
Eftersom det är fredag är man inte så kaxig; lite småtrött efter de dagar som gått. Den där tröttheten måste samlas och lagras i någon accumulatortank! Var den finns, det förtäljer inte historien.
Nu är det en hund som behöver rastas för att sedan äta frukost.

Av Åsa Billefält - 7 december 2017 07:44

Ursäkta om det går i sakta mak på vägen men du kanske inte har märkt att det kommit snö under natten? Du noterade kanske inte att det regnade? Det är halt i hjulspåren på den oplogade vägen. Men du trodde kanske att det var både plogat och sandat? Det syns inte utanpå men jag kör automat. Tro mig, det är inte roligt att få sladd med det. Inte med manuell heller men det är enklare att häva en sladd med manuell låda.
Jag vet att bilen är snygg med en läcker bakdel men snälla, håll avståndet! Du låg så nära - igen - att dina strålkastare bländade mig i alla tre backspeglarna. Jag fick sitta framåtlutad för att kunna se ordentligt. Hade jag varit tvungen att tvärt bromsa för till exempel ett djur (det är mycket djur här i skogen i fall du inte visste det) då hade jag fått din motorhuv i skuffen via bakluckan.
Och förlåt att det kom så många bilar från vänster uppe vid stora vägen! Bedömer jag att avståndet inte är tillräckligt väntar jag på min tur i detta väglag! Du såg kanske inte modden vid och på stora vägen? Jag stod i den sörjan och hoppades att hjulen inte skulle slira. Det var tråkigt att du fick vänta någon halvminut extra. Jag kan ju inte ockuppera hela infarten! Det kunde faktiskt varit som så att en bil skulle svänga in på grusvägen. Oddsen är inte höga men rent teoretiskt...
Ursäkta att jag vill skjutsa min dotter på ett så trafiksäkert sätt som möjligt. Jag kör hellre långsamt och kommer fram helskinnad än kör som en blådåre - i detta väglag.

Av Åsa Billefält - 6 december 2017 14:14

Kära maken kom hem igår. Vovven blev så glad - som vanligt! Hon är lyckligast när hela familjen/flocken är samlad. Vi satt uppe till strax efter midnatt; vi tittade på Foyle's war. Det är en riktigt bra serie, tycker vi.
Jag har tagit en promenad på drygt två kilometer med en jätteduktig Midna. Och så har jag gjort saft, drottningsaft. Lite komphandling med mera; sedan bara kavla opp ärmarna och göra drottningmarmelad!
Får se om jag orkar rota efter jullådorna i dag...
Jag passade på att gosa med Athena och Eros när jag bäddade sängarna. De blev så glada!
Det är farligt att slå ned gumpen; det är DÅ man känner av tröttheten.

Av Åsa Billefält - 5 december 2017 13:32

Ingen produktion i dag heller. Jag städar i köket och på toarummet. Nu är jag varm! I morse frös jag; det var 14,8 grader på övervåningen. Värmen stiger ju som bekant uppåt... Ingen ved inne. Nåja, det kunde ha varit värre!
Men nu, som sagt, är jag varm. Jag har t o m gett mig på fönstren vid diskbänken. De blev bättre men inte tiptop. Jag tänkte adventspynta och då ska det vara renare än rent! Och så ska det dofta gott av skurmedel. Får se om jag hittar jullådorna... Stjärnor och min lilla kyrka, som jag fick för över 40 år sedan, SKA upp i dag/i kväll! Och helst de stora porslinstomtarna (el vad de är gjorda av) vill jag också ha upp. Maken, som åkte redan i söndags eftermiddag, kommer hem sent i kväll så jag kan ju inte begära att han ska rota fram jullådorna. Jag får muta dottern :-D!
Nej nu är rasten slut! Bara att fortsätta!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards