Alla inlägg under februari 2018

Av Åsa Billefält - 12 februari 2018 22:31

Jag hann inte med allt som jag hade tänkt. Men jag ska väl ha något att pyssla med i morgon också, ha ha ha!
Två promenader och två maskiner tvätt samt börjat med ommöblering i bokhyllorna. Var och fikade hos äldsta syrran.

Av Åsa Billefält - 12 februari 2018 09:46

Måndag. Bästa med måndagar är att det är sovmorgon. Nackdelen är att dagen blir kortare och det känns som att jag inte har lika mycket tid att göra det jag ska.
Nu kan jag bocka av tre saker på listan: tömt och fyllt diskmaskinen, hämtat ved och tänt i spisen. Jag ska dricka upp påtåren och därefter ska jag köra i gång diskmaskinen. Sedan ska jag ta en promenad, riva ur sängkläderna och tvätta dem. Snabeldraken är hungrig och behöver lite mellis :-D! Golven behöver nog en omgång av moppen. Jag tror jag vet hur jag vill ha det i bokhyllorna och om VILJAN/LUSTEN infinner sig så tar jag nog tag i det projektet också.
I dag kommer <3 maken hem efter jobbet. I morgon reser han till grannlandets huvudstad och kommer hem på torsdag.
Dags att peta in en pinne kanske?

:-)

Av Åsa Billefält - 10 februari 2018 15:01

Midna och jag gick en lång promenad för att möta <3 maken. Vi gick drygt 8,3 kilometer. Strax före av- och påfarterna till motorvägen finns en ficka som används som parkeringsplats för samåkande bilister, där väntade vi på maken.
Han kom hem från veckans jobbresa i grannlandet i dag. Då fick han i uppdrag att handla. Ett par goda vänner kommer över på middag. Det var ett tag sedan vi sågs så det ska bli kul! Förrätt, varmrätt och dessert. Vad respektive rätt är avslöjar jag inte i dag.
Nu ska jag fortsätta så jag kan duscha och göra mig i ordning!

Av Åsa Billefält - 9 februari 2018 07:08

Om mindre än tjugofyra timmar sitter <3 maken på tåget hem. Det blir en fredag i ensamhetens tecken. Ungefär som det var i början när vi bodde arton mil från varandra. Fast då kunde det gå veckor mellan träffarna! Nu har tiden krympt till dagar, dagar till timmar. Det går om än långsamt. Jag får umgås med Midna och katterna under tiden dotra är i skolan. Det blir ett par promenader i alla fall. Diskmaskinen ska tömmas och fyllas, rena kläder ska tas om hand... jag har inte brist på sysslor... ved ska hämtas.
Om cirka trettio timmar är <3 maken på väg hem, i bilen. Efter snart nitton år tillsammans räknar vi fortfarande dagar och timmar tills vi ses.

Av Åsa Billefält - 8 februari 2018 07:52

Då nalkas veckoslutet och jag är gräsänka till lördag. Jättekul... Eller inte. Nåja, det får ju lov att gå. Jag får roa mig på egen hand; dammsuga och moppa till exempel. Förbereda det som går till lördagens middag, vi ska ha gäster :-). Våra goda vänner som gifte sig i höstas kommer över. Å så ska det eldas och hämtas ved. Hunden ska promeneras. Ja det finns alltid något att göra!
Har just tänt i vedspisen och druckit påtår. Sista kaffet på ett tag; tog det sista i burken... Blir inget mer kaffe förrän jag kommer hem efter handlingen. Då är jag väl extra kaffesugen i dag..!
Nu ska jag börja planera och skriva handlingslista.

Av Åsa Billefält - 7 februari 2018 07:55

Igår vaknade jag med feber och kände mig allmänt blah. Maken var snäll och jobbade hemifrån eftersom jag hade feber. Jag låg hela förmiddagen och delar av eftermiddagen. EN enda kopp kaffe drack jag igår.
Jag var nästan feberfri igår kväll och kände mig hyfsat pigg. Efter duschen kände jag mig riktigt fräsch. I dag är jag mycket bättre men inte 100 % fit for fight.
Jag har kört dottern till bussen, morgonrastat jycken, öppnat åt katterna, tänt i spisen och druckit påtår. Nu laddar jag inför en liten promenad. Och jag ska få besök av en god vän om ett par timmar.
Nu ska jag kolla till elden.

Av Åsa Billefält - 5 februari 2018 11:11

I fredags fick jag två rätters; födelsedagsmiddag i förskott. Hummertoast och Champagne - mumz! Varmrätt: struts, potatisgratin och grönpepparsås - också mumz!
I lördags blev jag uppvaktad av systrar, svåger, ena systerdottern och en kusin med make. Då bjöd jag på hjortronbål och små snittar med tonfisk samt smörgåstårtor och vin eller läsk.
Igår serverades min födelsedagsfrukost; fransk frukost på svenskt sätt! Café au lait (kokkaffe och 1,5 % mjölk) och croissanter. Jag fick även en bukett röda rosor av min <3 make igår! Det var ju inte bara min bemärkelsedag igår utan även vår förlovningsdag! 18 år som förlovade!
Vi var i kyrkan igår eftermiddag. Kyrkoherden skulle upptas i församlingen. Biskopen var på plats och flera präster från olika församlingar främst från vår ort. Bland annat prästen som vigde mig och min make för snart nio år sedan. Hon har varit präst i den här församlingen och hon välkomnade den andra kvinnliga prästen i den här församlingen. Vår dotter är ungdomsledare för årets kongirmander så hon och en ungdomsledare hade som uppgift att vakta biskopens mitra och kräkla; ett hedersuppdrag. Biskopen, som vi såg på TV när han skulle flytta in i sin bostad, är en riktigt skön människa! Bjöd på sig själv och läste stödord från sin IPHONE. Jag skakade hand med honom och samtalade lite; att prata med honom var som att prsta med någon man känt i flera år. Tjejerna fick ta bilder åt honom och mejla så han kunde lägga ut på sitt instagram.
I dag blir det att hålla elden vid liv; - 15 i morse och nu cirka - 10. Midna och jag tog en kortis; drygt 1,5 kilometer. Det får bli långrastningar för hennes del i dag. Jag tar nog en kortis i min ensamhet i eftermiddag. Eros ville ut men det är för kallt för hans ?fötter?. Athena sover i solskenet. Jag ska peta in en pinne i brasan!

Av Åsa Billefält - 2 februari 2018 08:51

Ja då är det fredag och helgen står för dörren (oj då är det svårt att gå ut! Som pappa skulle ha sagt)!
Har avklarat några förberedelser inför morgondagens party; desserten igår och skurit bröd till snittarna. Maken och jag provade vin som jag fått tips av Systemet, vitt vin till bålen. Det är en oprövad bål; lite eget hopkok. Grunden är ju baserat på ett recept. Typ. Jag har ändrat från drink till bål och utesluter Champagne och en viss sorts läsk. Det blir vitt vin och Fruktsoda/Sockerdricka samt... bär! Tänkte köra något annat än Melonbål och Exotisk/Tropisk bål. De är goda men börjar bli... inte uttjatat men något åt det hållet.
Nu väntar jag på att diskmaskinen ska bli klar; jag ska baka bröd till smörgåstårtorna. Ja det blir smörgåstårta i år igen! För att det är gott och festligt men ändå enkelt. Ha ha enkelt säger bagaren slash konditorn som tar extremt mycket tid på sig vid garneringen :-D!
Jaha göra lite nytta kanske? Ju mer jag gör i dag desto mindre jobb i morgon!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards