Alla inlägg den 30 september 2013

Av Åsa Billefält - 30 september 2013 09:51

  Sista dagen i september, gråmulet och småkyligt med inslag av en och annan regndroppe... Nu närmar sig flytten med stormsteg! Det ska bli så skönt att bosätta sig i lugnet på landet. Börjar bli dags att skynda på med att fylla banankartonger.

Vi har grovplanerat flytten; skrivit upp datum och vad som ska flyttas. Huset ska städas också, det har vi tagit på oss eftersom säljarna är schyssta och låter oss ställa dit banankartonger före tillträdesdagen. 

Jag grovstädade dotterns blivande rum, vid finstädningen ska jag ta trasor och torka väggar och tak samt skrubba murstocken med kökssvamp. Vi satte upp hennes mormorsstång och gardiner. Vårt blivande sovrum hann vi bara grovdammsuga och maken dammsög ena kattvinden. Vi eldade i vedspisen också. Åh, vad jag har saknat det! Har ju inte haft tillgång till vedspis på snart 15 år! Det är så mysigt att höra hur det sprakar. Inte lika mysigt när det började ryka in  ; vi hade inte värmt upp rökkanalen tillräckligt men det gav sig. Men vilken härlig värme det blir  ! På sikt ska vi byta kaminen i vardagsrummet mot en braskamin så blir mysfaktorn på topp!

 

Idag på förmiddagen har jag varit i skolan. Dottern har tagit första sprutan av tre mot livmoderhalscancer. Hon skrek och grät; försökte hålla för armen - trots att hon hade bedövningsplåster tyckte hon att det gjorde ont. Skolsköterskan är mild men bestämd, vilket jag uppskattar. Hon tog kommandot samtidigt som hon visade empati och sympati med min skräckslagna dotter. Det var ju inte helt lätt att sitta mitt emot och hålla hennes händer. 

 

  I eftermiddag åker   maken till Köpenhamn och kommer hem på onsdag. I skrivandets stund är det knappt 60 timmar kvar tills han kommer hem. Ja, vi beter oss som ett nyförälskat par trots snart 14,5 år tillsammans. Han har rätt då han säger att vi ger varandra näring  ! Vad består näringen av då? Jo, vi tar mycket på varandra och säger att vi älskar varandra OCH vi tar INTE den andre för given! Sedan vi gifte oss för snart fyra och ett halvt år sedan har vi nog vårdat relationen mer noga och ömt. Vi skickar (mest jag  ) kärleksfulla sms. Kort och gott, vi visar vår kärlek i ord och handling.

 

Igår hittade vi en påse med lakan och örngott efter mamma. Dottern och jag gick igenom den och hittade även hennes badrumsmatta och hennes gröna duk hon hade på köksbordet. Badrumsmattan doftade hennes badrum, Midas (hennes hund) och "gummi". Jo, en och annan tår föll på kinderna.

Det är mycket som kommer fram vid en flytt!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards