Alla inlägg den 21 maj 2014

Av Åsa Billefält - 21 maj 2014 12:51

Tillbaka på ruta 0 - igen då! Påbörjade en mailtråd med ett förlag förra veckan och så långt är det ju positivt. De skickade till och med ett bekräftelsemail när de fått mail från mig och DET är inte många som gör. Efter några små detaljer angående offerten så kom den in i inboxen... För det första är det en annan titel än den jag har givit alstret. För det andra... vad står det egentligen? Det kom med ett författaravtal också. Magkänslan säger nej men förnuftet säger att jag ska läsa det NOGA tillsammans med min   make. Fyra ögon ser mer än två.


  Att det ska vara så förbenat svårt att ta sig genom hela proceduren! Till en viss del har jag ju kommit fram men det är alltid något det faller på.

Jag skickade ett mail till det andra förlaget, som jag hade dialog med, och tackade för visat intresse osv. Det kom ett svar: "Vi finns kvar" och en bilaga som beskrev deras tillvägagångssätt från manus till färdig produkt... Hur ska jag tolka det? Jag får tvetydiga vibbar...

Av Åsa Billefält - 21 maj 2014 08:50

Är det måndag? Nej. Första april? Nej. Men fredagen den 13:e då? Nej. Bara en helt vanlig dag i maj, onsdag för att vara exakt. En morgon som alla andra... nja, kunde ha varit. Kunde ha varit, som sagt. Men icke, sade Nicke! Något som bara händer på film drabbar mig och   dotra.

När vi skulle åka upptäcker jag att bilnyckeln INTE hänger på kroken. Shit - pommes frites! Ringer kära maken. Jodå, han hade den på sig; han glömde hänga tillbaka den igår ikväll. Jaha. Bara att leta efter reservnyckeln. Finns inte! Nej, den finns inte någonstans! Attans. Men syrran bor ju inte långt härifrån! Kanske kanske... men hon svarade inte på mitt sms. Alltså var hon redan på jobbet. Attans gånger två! Jaha, bara ringa skolan och meddela att dotra inte kan komma. Gråt och tandagnissel; hon MÅSTE till skolan! Hon kunde ju gå upp till stora vägen och ta en annan buss... ca 4 km grusväg + en rejäl försening... Ringde skolan, hon i andra änden skrattade åt min situation. Mer gråt och tandagnissel. Ska precis sätta på   då dotra ropar:

"Jag hittade nyckeln!" Den låg på ett ställe där den INTE ska ligga... Jaja, bara ringa skolan och köra in henne då... Hon fick låsa medan jag gick ut för att ringa skolan. Tjejen skrattade - igen. Frid och fröjd! Åtminstone för en stund...

Lämnar dottern på skolan och påbörjar färden hem. Halvvägs till motorvägen: hemnyckeln! Var tusan är den? Stannar, ringer dottern men får ej något svar. Bara att vända och åka tillbaka till skolan. Ringer henne igen - inget svar. Ringer klassläraren - inget svar. Bara att ringa skolan för tredje gången på mindre än en timme... Skolsköterskan skulle leta efter dottern. Hon kommer halvspringande efter några minuter och slår ut med armarna precis som: men vad håller du på med? Jag öppnar bildörren och ber om nyckeln. Dottern påstår att jag har fått den. Nej jag har ju ingen nyckel, jag har ju känt efter i fickan flera gånger. Nåja, jag kliver ur och känner i den ANDRA fickan. Vad ligger där? Jo nyckeln... Men det var ju fel ficka! Javisst ja, jag har ju shorts på mig idag och då måste jag ju ha nycklar i fel ficka!

Då kunde jag äntligen åka hem för att njuta av dagens första  !

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards