Alla inlägg den 11 juli 2015

Av Åsa Billefält - 11 juli 2015 19:28

En promenad på knappt tre kilometer och någon deciliter blåbär blev det. Inget jobb i dotterns rum idag.
Skördade rabarber och gjorde en paj, ska strax göra egen vaniljsås.
Lite skönt att ta det lugnt; maken har ju tre veckors semester kvar! Och lite eftertrötta är vi nog; vi satt uppe till två i natt. Ja man måste ju umgås lite på tu man hand.
Dags att göra vaniljsås till efterrätten!

Av Åsa Billefält - 11 juli 2015 11:07

Igår kändes det som lördag men nu har vi rätsida på dagarna; lördag idag!
Igår hämtade vi dotterns fondtapet och köpte färg med mera. Maken började med hennes ena fönster. En fika och sedan på't igen. Fönstren först och sedan väggarna.
Själv är jag sugen på att baka. Frågan är vad...
Borde promenera hunden nu när det är lite svalare. Får ta en burk och gå en sväng med vovven! Det finns mycket blåbär och massor av skogshallonkart. Några förskrämda smultron här och där; har fått ihop en bottenskyla på en liten burk (turkisk yoghurt). Alltid något och många bäckar små! Blåbär har jag väl ungefär en halv liten siaglassbytta. Våra rabarber ska skördas också; tänkte göra saft. Får se om det finns några mogna jordgubbar; har plockat fyra, fem stycken om dagen och fryst in. Dottern vill ha hemgjord jordgubbssylt. Tänkte göra jordgubbssaft också. Saft och sylt på samma omgång bär; bären silas ju av och istället för att kasta dem tänkte jag göra sylt på dem.
Av blåbären ska jag sätta likör - om jag får ihop tillräckligt med skogshallon! Hemgjord drottninglikör är gott! Ett litet glas till kaffet; mums fillibabba! Hallonlikör är inte så pjåkigt heller! Hemgjord hallonsaft och sylt; det är nog bland det godaste! Man kan göra mycket gott med skogens skafferi.
Verkar som att denna lördag är ganska späckad!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards