Alla inlägg den 29 mars 2016

Av Åsa Billefält - 29 mars 2016 13:08

Jag har börjat rensa odlingsplätten - ett hästjobb! Jag tror ogräset växer under snön... Det är miljarders miljarder med gräs, maskros och annat krafs! Hönsen blir glada när jag tömt korgen. Nåja, det är bara att rensa och se glad ut; otyget måste ju bort innan jag frösår!
Persiljan såg inte fin ut; den fick hönsen igår. Gräslöken ser ut att komma fint. Igår tyckte både maken och jag att rabarberna såg döda ut men de ska få veckan ut på sig att bevisa motsatsen. Men nu när jag tittade såg det ut som om en liten knopp börjar komma!
Jordgubbarna har skjutit ut långa revor med sticklingar; dags att gallra och plantera om.
Potatis- och löklandet är igenväxt! Det blir ju skoj att rensa... Men i år SKA vi sätta lök och potäter! Pallkragen är det inte något ogräs i; vi lade i en markduk i botten. Där växer vitlöken, blasten i alla fall ;-)! Där ska jag så blomkål och sallad.
Odlingsplätten; där har vi jordgubbar, rabarber och örtkryddor. Men jag ska så morötter och purjolök. Först ska ogräset väck! Och det är inte gjort i en handvändning. Blir jobbigt för knän och rygg att ömsom sitta på huk ömsom stå framåtböjd. Och jag har ju vovven som måste rastas då och då. Hon verkar lite slö; vårtrötthet kanske? Skämt åsido, det börjar bli varmt och hon har vinterpälsen kvar.
Eros är ute och strosar på och omkring tomten. Han skulle gosa när jag grävde upp ogräs... Athena ligger på soffkanten i solskenet och sover.
Nehe nu ska jag rasta Midna innan jag fortsätter med ett av världens mest otacksamma jobb; rensa ogräs...

[Bild]

Av Åsa Billefält - 29 mars 2016 09:34

Å så härligt att ha maken hemma i flera dagar! Han hade tagit ledigt i onsdags och torsdags i tron att dottern hade påsklov förra veckan. När vi insåg att hon hade lov före påsk kunde han inte ändra ledigheten.
På Långfredagen var det kalkonmiddag hos oss. En tradition som jag påbörjade för två år sedan. Till sillen hade jag gjort potatisrosor, vackra och goda! Kalkonen, potatisgratinen och såsen smakade mycket gott. Ena systern hade gjort tårta eftersom vi skulle fira hennes dotter i förskott. Men jag orkade ingen tårta men de som åt sade att den var god.
Påskaftonen gjorde vi inte så mycket; tog några promenader med Midna. På Påskdagen hade vi besök av ett par vänner och hennes föräldrar. Hon och jag har känt varandra i snart 40 år! Vi växte upp i samma byhåla och hängde mycket och ofta. Hennes sambo har också bott i byhålan, han och jag hängde mycket och ofta i tonåren. Facebook är bra att ha ;-)!
Och igår började maken maken och jag röja i trädgården. Sedan åkte vi in till min moster på en fika. Fick en överraskning; min kusin var på besök!
I dag ska dottern och jag ta det lugnt; vi är lite krassliga. Jag ska åka och köpa nässprej eftersom jag glömde bort det igår.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards