Alla inlägg den 11 september 2016

Av Åsa Billefält - 11 september 2016 17:09

Vi hade en del plommon kvar efter skörd. Vad skulle jag hitta på med dem? Vin hade vi ju satt och vi hade gjort både chutney och marmelad. Plommonsaft då? Ja varför inte?! Sagt och gjort... Bara att väga upp och skära plommon i mindre bitar. Efter 1,5 timme ungefär hade jag sju, åtta deciliter saft. Vi drack den till middagen ugår. Och vilken lyckträff! Kanongod! Jag är inte så förtjust i saft eftersom att det är för sött. Nu tog jag mindre socker än vad som anges i receptet. Plommonsaft har jag inte gjort för sista gången, det är ett som är säkert! Det blev vacker färg på saften också.

Av Åsa Billefält - 11 september 2016 09:20

11 september. Årsdagen dominerar, 15 år sedan. Ja det var otäckt och vi får aldrig glömma. Men varför göra en så stor grej av det? Det rapporteras om dödssiffror men de som faktiskt överlevde har inte jag läst så mycket om. Alla tragiska händelser får mer uppmärksamhet än de positiva. Det skrivs väl aldrig om att Sverige har haft fred i si och så många år, att vi har en så gott som orörd natur i norr. Bara elände; bilbränder, våldtäkter och mord - för att nämna några. Elände blandat med skvaller främst om vår kungafamilj. Det är väl sådant som säljer, antar jag.
Nej jag är inte intresserad av vad kungafamiljen gör bakom kulisserna.
Och mycket fokus på USAs presidentval. Jag är så trött på det att jag har lust att kräkas varje gång jag hör Trump och Clinton spy galla över varandra på nyheterna.
Mer positiva nyheter, tack! Som t ex att någon tjuvskytt har gripits, åtalats och hamnat i fängelset, att tigrarna ökar i antal.
Världen och livet blir dystert när vi matas med jämmer och elände vid varje nyhetssändning.
Söndag. Snart en ny vecka med nya utmaningar. Och därefter en ny helg. Vi betar av veckorna och till slut dagarna till höstlovet.
Nu är det dags att morgonrasta fröken Surtant, väcka familjen och släppa ut Eros samt fixa frullen! Vi måste röja lite; mina systrar kommer och fikar i eftermiddag. Om någon undrar vem fröken Surtant är så är det Midna. Hon närmar sig höglöpet och är väldigt tjurig. Ska bli skönt när det är över. Nä nu är det tajm för dajm!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards