Alla inlägg under juli 2015

Av Åsa Billefält - 11 juli 2015 19:28

En promenad på knappt tre kilometer och någon deciliter blåbär blev det. Inget jobb i dotterns rum idag.
Skördade rabarber och gjorde en paj, ska strax göra egen vaniljsås.
Lite skönt att ta det lugnt; maken har ju tre veckors semester kvar! Och lite eftertrötta är vi nog; vi satt uppe till två i natt. Ja man måste ju umgås lite på tu man hand.
Dags att göra vaniljsås till efterrätten!

Av Åsa Billefält - 11 juli 2015 11:07

Igår kändes det som lördag men nu har vi rätsida på dagarna; lördag idag!
Igår hämtade vi dotterns fondtapet och köpte färg med mera. Maken började med hennes ena fönster. En fika och sedan på't igen. Fönstren först och sedan väggarna.
Själv är jag sugen på att baka. Frågan är vad...
Borde promenera hunden nu när det är lite svalare. Får ta en burk och gå en sväng med vovven! Det finns mycket blåbär och massor av skogshallonkart. Några förskrämda smultron här och där; har fått ihop en bottenskyla på en liten burk (turkisk yoghurt). Alltid något och många bäckar små! Blåbär har jag väl ungefär en halv liten siaglassbytta. Våra rabarber ska skördas också; tänkte göra saft. Får se om det finns några mogna jordgubbar; har plockat fyra, fem stycken om dagen och fryst in. Dottern vill ha hemgjord jordgubbssylt. Tänkte göra jordgubbssaft också. Saft och sylt på samma omgång bär; bären silas ju av och istället för att kasta dem tänkte jag göra sylt på dem.
Av blåbären ska jag sätta likör - om jag får ihop tillräckligt med skogshallon! Hemgjord drottninglikör är gott! Ett litet glas till kaffet; mums fillibabba! Hallonlikör är inte så pjåkigt heller! Hemgjord hallonsaft och sylt; det är nog bland det godaste! Man kan göra mycket gott med skogens skafferi.
Verkar som att denna lördag är ganska späckad!

Av Åsa Billefält - 10 juli 2015 09:53

Förra veckan var det så hett att man rann bort och fick vattna vissa utvalda växter. Nu är det åt andra hållet istället; långbrallor och filt! Det är aldrig... LAGOM! Midna njuter nog mest av svalkan. Vi har kunnat gå promenader med henne.
Fast det är ganska mysigt att urra och kura under filten eller täcket. Lite skönt att frysa och känna värmen komma smygande. Sömnen blir ju faktiskt bättre när det är svalt. Fast nu är det lite, lite för kyligt! Kan någon tända luman igen?

Av Åsa Billefält - 9 juli 2015 18:36

Har vi fått torr- respektive regnperioder i vårt avlånga land? Förra veckan var det så hett och torrt att sprinklern åkte på. Den här veckan har regnet stått som spön i backen, åtminstone fläckvis.
I förmiddags var maken och jag ute på promenad med Midna. Vi hörde regnet bakom oss. Och himlen fullkomligt öppnade sig!
Vi var dyngsura in på bara kroppen inom ett par minuter. Det var skönt och uppfriskande, trots regnet.
Det har regnat av och till hela dagen; det är som om någon leker med en switch - av och på, av och på. Som ett monsunregn. Ungefär. Rabarberna växer.

Av Åsa Billefält - 8 juli 2015 19:35

Ja så värst mycket blev det ju inte gjort idag. Men man måste ju få unna sig lite lättja emellanåt. Det regnade, spöregnade, så något fönsterarbete blev det inte. Vi lade oss och kollade på Sällskapsresan istället.
Därefter åkte vi in till stan; vi skulle hämta dottern som sovit hos en kompis och handla. Midna fick stanna hemma.
Nu under eftermiddagen har jag hjälpt dottern att tömma bokhyllor och TV-bänk samt hyllan till hennes sänggavel.
Nu smälter vi maten innan vi tar en promenad med Midna, måste ju passa på medan det är någorlunda svalt.

Av Åsa Billefält - 8 juli 2015 10:06

Regnet strilar ned från en rökgrå himmel och temperaturen inne är så sval att jag har en filt över min lekamen. Lite smått urrigt. Fast skönt ändå.
Midna är inte lika slö nu; hon föredrar ju kyla.
Ja det här är en sådan dag man skulle kunna tillbringa i sängen; utan vare sig problem eller dåligt samvete. Det är bara alla måsten som stoppar. Vi ska börja göra i ordning dotterns rum; hon fick en room-makeover av oss när hon fyllde år. Fondtapeten är beställd och kommer antingen till helgen eller efter. Idag ska vi börja med hennes fönster; skrapa, kitta och måla. Athena får byta fristad; den flyttas till vårt rum.
En kopp java så man kvicknar till? Ja det är värt ett försök. Fast jag skulle nog hellre inta horisontalläge under täcket...

Av Åsa Billefält - 7 juli 2015 09:53

Idag ska jag plocka några blommor och lägga på minnesplatsen. Han var älskad av oss alla och älskade oss. Fin på alla sätt.
Idag är det 14 år sedan han föddes.
Midas, mina föräldrars sista hund. En blandras, 25 % schäfer, 25 % labrador och 50 % bordercollie. Så otroligt fin och rar.
Varje gång vi kom blev han så galet lycklig att han inte riktigt visste hur han skulle bete sig. Jag vet inte hur eller när han började med sin svansdans. Men då förstod han att vi tyckte han var rolig.
Han ville vara med överallt där flocken befann sig. Gärna där dottern var; tittade hon på TV så låg han bredvid med huvudet i hennes knä. Han låg hos oss när vi sov över, åtminstone en stund. Midas hittade alltid något ställe där han kunde stå och pussa oss mitt i natten.
Ja, Midas var speciell.

Av Åsa Billefält - 6 juli 2015 14:02

Ja så kom äntligen de välsignade fuktiga dropparna från ovan; regnet. Faktiskt skönt med svalare väder. Ja jag tycker värmen var lite överdrivet het! Och ja jag tycker det är skönt idag med regn! Fast det får jag väl inte tycka? I Sverige dumförklaras man om åsikterna om vädret inte delas av den stora, grå massan.
Växterna behövde det här liksom de, oss inkluderade, med eget vatten. De blivande bären i skogen skulle ha torkat bort utan detta andrum från solen.
Det är visst åska på väg in... Ja det var väl inget annat att vänta efter denna värme och detta svala regnväder.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards