Alla inlägg under juli 2015

Av Åsa Billefält - 5 juli 2015 20:35

I förmiddags skördade jag de allra första, egna jordgubbarna! Alldeles härligt solmogna och vackert röda. Dottern fick dem; jordgubbarna är ju hennes.
Strax före kvällsmaten hittade jag ett par till. De var ännu godare än de hon åt vid frukost.
Hittade även några förskrämda mogna smultron. De frös jag in.
Det är så härligt att ta reda på egenodlat - vare sig det är bär, frukt eller grönsaker och rotfrukter.
Gott och garanterat fritt från gifter och annat trams!

Av Åsa Billefält - 4 juli 2015 10:31

... att vara hund i den här värmen. Igår såg vi två damer som promenad med en Japansk spets. För det första hade de inget vatten med till hunden. För det andra gick de med hunden på asfalt. Hundkraken måste nästan ha bränt tassarna; asfalt blir jättehett! Det har ju t o m utfärdats varning om temperaturer på asfalten.
Förra sommaren under värmeböljan var det så hett på gräsmattan att det kändes genom sulorna på tofflorna. Hur känns det då för hunden som promenerar på het asfalt?
Vi ska skaffa någon sorts fotbeklädnad till Midna för att skydda hennes tassar.

Av Åsa Billefält - 3 juli 2015 12:06

Vilken dag! Riktigt het, riktigt vacker sommardag. Midna tycker inte om det här, hon vill inte gå ut. Fast när vi är ute och duschar av henne med slangen då vill hon vara ute. Vissa gånger måste jag "släpa" ut henne. Tycker jag borstar bort flera kilo päls om dagen och dammsuger ofta men det är lika mycket kvar på hunden och pälsdrivorna verkar krypa ut ur dammsugaren; de ligger längs med trösklar och lister igen.
Fläktarna går 24-7! Myggnät i och ändå rinner vi bort!
Nä vi måste näta in förstugukvisten så ytterdörren kan stå öppen; korsdrag...
Dammen var nästan torrlagd igår; fyllde på ett par kannor. Det är en liten trädgårdsdamm, för fåglarna. Men fåglarna är inte framme nu när det är så hett! Inte ens tornseglarna svävar omkring högt i det blå med sina karaktäristiska läten. Bara tupparna hörs och en och annan höna. Sländornas surrande vingar och ljuden av humlor, bin och getingar bildar en kakafoni av surr i osammanhängande stämmor. Ja det är en vacker och mycket het dag. Ska nog göra en svalkande jordgubbssmoothie!

Av Åsa Billefält - 2 juli 2015 10:38

Dotra och jag tog en kvällspromenad med Midna igår. Vi gick för att möta maken, som kom hem från Köpenhamn.
En vacker kvällshimmel förskönades med en strålande gyllene cirkel. Midna tyckte det var skönt att röra på sig; hon ligger mest och vilar inne om dagarna. Det är för varmt att promenera längre sträckor. Kvällarna är relativt svala och vi har vatten med oss till henne.
Hon blev jätteglad när hon hörde bilen och ännu gladare när hon hoppade in.

Av Åsa Billefält - 1 juli 2015 17:05

Trots det varma, vackra vädret har dottern och jag varit inne. Vi, mest dottern, har städat skafferiet. En hel del ofräscha torrvaror som blev hönsmat. Ja de pickade i sig en del men de tycker det är för varmt ute så de har gått in.
Dottern och jag började rensa skåp och lådor i köket förra veckan. Vi har tänkt ta rum för rum.
Skafferiet är färdigt (tack <3 dotra)! Nu hoppas vi att den här ordningen hålls!

Av Åsa Billefält - 1 juli 2015 10:13

Vissa dagar är förvirrande; särskilt när de börjar annat än jättebra. Vovven hade kräkts galla i morse. Hon skämdes, stackarn. När jag tog fram kopplet lommade hon in i köket; hon ville inte gå ut. Lock och pock blandat med en dos bestämdhet så kom hon. Varmt, fuktigt och kvavt; inte så konstigt att hon är moloken. Nåja hon gjorde det hon skulle. Eftersom hon kräkts fick hon vänta med frullen. Å så ledsen hon såg ut då hon förstod att det inte skulle bli någon mat! Det riktigt skar i hjärtat att se den sorgsna besvikelsen i hennes ögon.
Efter en stund gick vi upp och väckte dottern samt släppte ut katten från dotterns rum. Sedan fick båda mina små <3 frukost. Det är ju onsdag vilket innebär p-piller till kissen och rå äggula till vovven!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards