Alla inlägg under september 2015

Av Åsa Billefält - 8 september 2015 20:13

Väldigt mycket bakat idag... inte! Lusten ville inte riktigt infinna sig. Jag har gått två promenader med Midna.
Och jag har hjälpt dottern med ett gammalt Zelda, A link to the past. Vi har tittat på Halv åtta hos mig och nu är det Idol.
Jag tänkte faktiskt slänga ihop ett par apelsinkakor men jag ska väl ha något att göra imorgon också ;-)! Tiden måste fyllas med något så den går fort; maken är på galej i Stockholm. Inget han hade lust med men ibland måste han ställa upp.
Nu börjar jag känna mig urrig; en kopp te vore gott!

Av Åsa Billefält - 8 september 2015 08:39

Dottern hemma idag också. Hon hade väldigt ont igår. Jag köpte Bafucin och hon tyckte de hjälpte. De var inte så goda, tyckte hon.
När jag var liten försökte jag lura min mamma att jag hade ont i halsen; jag älskade Bafucin :-)!
Själv känner jag lite bättre idag; inte lika ont och inte lika trött. Det blir väl ingen långpromenad men någon kortis blir det nog.
Jag kanske sätter vetedeg; jästen går ut på torsdag! Blir nog längder eller kransar; bullar vet jag inte om jag orkar. Ett par baljor java så kanske frun kommer i form.

Av Åsa Billefält - 7 september 2015 16:30

Å så fick jag vara med att leka i sjukstugan :-(! Har haft så ont i leder och muskler sedan igår; ja men jag stod väl knasigt då vi plockade bär och svamp..! Imorse hade jag så ont i lårmusklerna att det var knöligt att gå nedför trappan. Igen; stått tokigt.
Jag åkte och handlade. Oj vad tungt! Väskan vägde bly... kändes det som. En vindpust och jag började frysa. Packade upp och lade mig på soffan. Tvärmosig! Inget halsont; bara febergräns - än så länge!
Varför skulle jag klara mig?

Av Åsa Billefält - 7 september 2015 09:56

Två veckor in på höstterminen är det dags... Dotra har halsont. Hon fick det under dagen igår och blev mosigare och mosigare under kvällen. Vid läggdags hade hon febergräns. Nu har jätteont i halsen men ingen feber. Förkylning brukar börja så här. Jag betvivlar att hon tillfrisknar inom ett par dagar.
Hon käkar halstabletter eftersom lindrar svalget.

Av Åsa Billefält - 6 september 2015 09:59

Söndag. Himlen är blygrå och regnet strilar. En riktig bakdag! Synd att jag glömde köpa mjöl i fredags. Vi bakade blåbärspaj igår och då gick säkert hälften av det som fanns i mjölpåsen.
Jag har tvätt att ta reda på och mer att tvätta. Jo då det finns saker att roa sig med en grå och regnig söndag!
Jag har bestämt mig för att testa av min nya företagsinriktning innan jag beslutar hur jag ska göra. Hittills har det uppskattats. Men är de villiga att betala för produkterna? Jag menar, gratis är gott... Jag får be kära maken agera "mellanhand" ;-)!
Nä nu är det väl dags att göra nytta så jag förtjänar en påtår om en stund? Stirrar jag ut genom fönstret kanske jag tror att jag är färgblind; grå grå grå...

Av Åsa Billefält - 5 september 2015 19:51

Två promenader har jag tagit med min älskade make; först med Midna då vi plockade svamp - kantisar ich taggisar. Hem och rensa medan vi tog varsin cognac. Ut igen utan hund för att plocka blåbär. Hem och rensa. Jodå en cognac i andra benet slank ned utan problem.
Två liter rensad svamp och en halv liter rensade blåbär blev dagens skörd!
Kvällsmaten var riktigt lyxigt god; egenrökt lax, hasselbackspotatis och två såser - chili och vitlök samt grillad lök och sparris. Till det en god Chablis.
Nu ska vi smälta maten lite för att sedan fixa efterrätt; blåbärspaj!

Av Åsa Billefält - 5 september 2015 09:43

Lördag = helg! Skönt att få sova till 7.30; rena rama lyxen!
Nu softar vi efter frullen men före javat. Skönt att ta det lite lugnt på förmiddagen. Vi ska hämta dotras kompis vid bussen om några timmar. Sedan... ja det finns ju alltid saker att göra! Det behövs städas och tvättas. Blir nog inget bak idag. Våra små behöver kloklippning, Midnas tassar behöver dessutom friseras. Hon skulle behöva duscha också.
Vi ska bädda rent... Nä nu är det bäst att sluta fundera innan helgen försvinner och lämnar oss dränkta i diverse måsten. Någon tid till att ladda batterierna behövs!

Av Åsa Billefält - 4 september 2015 13:33

Det börjar bli dags att fundera på diverse lökväxter som ska planteras under hösten. Tulpaner och narcisser, krokus och pärlhyacinter, hyacinter - you name it! Ett gäng blomsteröar jämnt fördelat över tomten!
Fick just ett uppslag: svarta och vita tulpaner i schackmönster, röda tulpaner i hjärtformation och narcisser, hyacinter och krokus samt pärlhyacinter lite här och där!
Jag vill dessutom fixa vår växtrondell som ska placeras framför förstugukvisten. Det arbetet behöver jag hjälp med; det ska mätas och märkas ut samt grävas ur och fylla på jord, flytta den andra pionen. Ja och så de vildvuxna prydnadsbuskarna SKA sågas ned! Kära maken får ta fram motorsågen och meja ned dem. Jag vill ha balans i trädgården. Just nu råder det en viss form av anarki i trädgården; i stort sett allt på ett ställe. Jag vill sprida ut buskar och växter för att skapa en fridfull oas. Jo jag har ju börjat med t ex Schersminbusken.
Förra året mejade jag ned vildvuxna syrener med hjälp av dottern, maken, ena systern och svågern samt delade på Dagliljan.
Ja vi får väl se vad som sker i helgen; maken kanske har andra planer som jag inte vet något om!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards