Alla inlägg den 24 februari 2016

Av Åsa Billefält - 24 februari 2016 10:39

Inom EU är det förbjudet med djurtestade produkter, t ex hygien- och sminkartiklar. Ja det är ju bra! Min dotter håller på med en uppsatsliknande uppgift i skolan och den handlar om djurtestade produkter. Hon har tagit reda på några företag som djurtestar sina produkter. Vissa av de stora, kända företagen är europeiska. Hur går det ihop med EUs förbud? Jo jag läste att vissa företag får göra undantag och därmed utsätta oskyldiga djur för övergrepp.
Det ska finnas en märkning på produkter som inte djurtestar eller använder animaliska ingredienser. Märkningen är en kanin. MEN företag som inte djurtestar men som exporterar till t ex Kina som enligt deras lag MÅSTE testa hygien- och sminkprodukter får inte kaninmärkas. Hur ska vi konsumenter kunna påverka då? Jag vill kunna köpa t ex schampo på ICA och veta att just det märket använder sig inte av djurtester.
Schampot vi använder har haft kaninmärket och det stod att produkten inte testades på djur eller innehöll animaliska produkter. Numera är både märket och texten borta. Vad beror det på; att de testar eller säljs i bl a Kina? Djurens Rätt har en lista på företag som inte testar men de har också en lista på de som testar och på den listan finns företag som inte testar men som exporterar till de länder som använder djurförsök. Hur ska jag som konsument kunna välja på t ex ICA om jag inte får vägledning genom kaninen? Body Shop finns med bland de godkända företagen. Ja det blir väl dit vi får gå när vi ska ha duschcreme mm. En omväg via sta'n eller köpcentret utanför men det kan jag ta eftersom Body Shop har bra grejor!
Att det ska djurtestas år 2016 är bedrövligt, minst sagt! Det är vidrigt att utsätta kaniner mfl djur för detta plågeri. Allt för människans fåfänga dessutom.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards