Alla inlägg den 12 april 2016

Av Åsa Billefält - 12 april 2016 06:34

I söndags var maken och jag ute i trädgården hela dagen och jobbade. Han bytte däck, släpade bort grenar, krattade upp kvistar och pinnar efter tallen och grenen på äppelträdet som blåste omkull i höstas. Jag frösådde morötter, purjo, dill, blomkål, sallad och sockerärtor. Men även rädisor och rödbetor ska sås.
Vi hjälptes åt att rensa klart lök- och potatislandet. Våra hönor och tuppar blev överlyckliga när vi kastade in ogräset. Det ska bara krattas och så ska plattorna läggas tillbaka. I helgen ska lök och potatis ned i jorden! Och de ska få ett fibertäcke över sig så de inte fryser.
Det är knoppar på kungsängsliljorna! Krokusen blommar och tulpaner samt narcisser växer mer för var dag. Gullvivorna och dagliljorna som också flyttades börjar komma upp. Ja våren är härlig!
Ena pionen som flyttades ser ut att komma. Den andra är jag osäker på. Dessvärre verkar det som om samtliga rosor inte klarat vintern. Men vi ska ge dem lite mer tid innan vi gräver upp och kastar dem. Schersminbusken ser lite medtagen ut men även där avvaktar vi med domen.
Den stora dagliljesamlingen ska delas på och fördelas ut på tomten. Jag började för två år sedan, den samlingen sitter på den del av tomten som inte har så mycket blommor. I år ska det projektet avslutas. Sedan får vi se vilka trädgårdsprojekt som hinns med. Vi ska reparera hönsgården som for väldigt illa av snön och framför allt fönstren ska målas och kittas om. Helst borde huset målas också.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards