Alla inlägg under mars 2017

Av Åsa Billefält - 31 mars 2017 17:20

I dag var maken och jag i Stockholm på begravning. Min brors mamma; vår pappas första fru. Hon begravdes på exakt samma dag (både veckodag och datum) som vår pappa. Fast elva år senare. Lite småcreepy.
Ceremonin var väldigt fin men som alltid; fyllt av sorgsna känslor. Än en gång påminns man om att ingen är odödlig.
Jag tyckte väldigt mycket om henne och jag var så fascinerad över att hon hade körkort. (Min mamma hade nämligen inte det). Hon pratade alltid med mig och lyssnade på det jag sade, vilket är så viktigt för ett barn. Årets höjdpunkter var när hon och brorsan kom. Han var en av få som byggde legobilar med mig :-)!
Vår pappa måste ha haft ett gott öga till damer födda i april 1934; både min mamma och min brors mamma var födda i april just det årtalet.
Vila i frid!

Av Åsa Billefält - 30 mars 2017 10:26

Igår fick jag ytterligare en beställning på jordgubbsmarmela som ska levereras i morgon. Under förmiddagen kom det en saftbeställning som också ska levereras i morgon.
I dag ska påskerbjudandet ut på fejan, insta och hemsidan! Det finns en färdig skiss i huvudet nu.
Har suttit och pysslat med etiketter medan jag fikade. Ytterligare två burkar etiketterade! Det tar tid med etiketterna; de ska skrivas ut, klippas ut, vikas, limmas, vikas ihop och ligga i press innan de hålas och träs på ett silverfärgat presentsnöre. Jag kan erkänna att den typen av pyssel är inte min grej! Men jag måste ange ingredienser, tillverkningsdatum och bäst före samt hur de ska förvaras och hur länge en öppnad burk/flaska håller. Bullar och kakor måste dessutom märkas med infon att produkten fryses efter tillverkning. De glutenfria produkterna måste märkas med kan innehålla spår av gluten. Och eftersom vi äter nötter ibland måste samtliga bakverk dessutom märkas med kan innehålla spår av nötter. Mycket att tänka på. Jag behöver inte ange näringsvärdet. Det är jag inte ledsen för.
Efter marmeladtillverkningen ska jag ta fram smör! Jag ska baka gluten- och laktosfria hallongrottor.
Nu är fikarasten slut; tajm för dajm. Dags att återgå till arbetet!

Av Åsa Billefält - 29 mars 2017 06:16

Då har det blivit onsdag. Dagen som är mitt emellan helgerna; den föregående och den kommande.
På lördag kommer min mycket goda vän med sambo på middag. Det ska bli kul, vi har inte setts på evigheter! Vi funderar på menyn.
I dag ska jag baka hallongrottor; glutenfria sådana. Då kör jag dubbel sats; lika bra när jag ändå är i gång. Mer etiketter ska göras i ordning. Jag ska kopiera mina bokföringsordrar med mera och skicka till revisorn. Det måste gå med posten i dag.
Nackdelen med företagande är pappersjobbet, de administrativa sysslorna. Både tråkigt och tidskrävande. Debet och kredit; de ska gå jämnt ut. Men när är ALLT roligt? Lite tråkigt måste man ju ha ibland för att uppskatta det roliga.
Jag ska göra i ordning en presentförpackning som ska fotas, fotot ska föras in i datorn och infogas i påskerbjudandet.
Midna sover på soffan, hon drömmer; hela ansiktet rör sig och "läpparna" fladdrar.
I dag ska det visst komma snö :-(. Den kommer en månad för sent! Nu vill jag inte ha mer snö! Jag vill ha vår! Eller som pappa brukade säga: "Vi har vår i luften. Var har ni er?"
Krokusarna börjar blomma. Tussilago börja lysa upp i dikenas döda gräs och blåsipporna poppar upp. Tranornas läten ekar över nejden, sångsvanar och kanadagäss har anlänt. Flugsnapparen har jag hört. Och något som gläder mig är att det verkar vara gott om ekorrar i år! Vi hade en på farstukvisten för någon vecka sedan och jag har sett flera på promenader och från bilen. De är så söta! Vi hade en ekorre som bodde i ena fågelholken för tre år sedan. Hon sprang på morgnarna och samlade dött gräs. Ekorrmamman tog med sig ungarna och klättrade i en av granarna. Bara inte Eros tar någon ekorre.
Om jag skulle sätta fart på dottern?

Av Åsa Billefält - 28 mars 2017 21:39

En leverans på förmiddagen! Och jag har gjort etikettjobb på eftermiddagen/kvällen och gjort saft och marmelad på förmiddagen. Katterna blev överlyckliga då de fick ränna runt i huset. Midna var också glad över att få ligga i soffan.
Jag åkte in till staden för att komphandla och passade på att tajma in det med en leverans och att hämta dottern.
Det går lite trögt med påskerbjudandet men i morgon MÅSTE det ut! Och jag måste kopiera papper som revisorn ska ha. Om de ska hinna anlända till fredag bör jag lägga brevet på lådan i morgon. Ja ja det är bara att köra på...

Av Åsa Billefält - 27 mars 2017 06:21

Ja då var det måndag igen, då. Och sommartid sedan natten till igår. Lite mörkare på morgonen men annars märker inte jag av den.
I dag ska jag göra saft, sylt och glutenfria syltgrottor. Och så ska jag kolla mitt senaste projekt... En hemlis än så länge.
Jag har skissat på ett påskerbjudande som ska ut i morgon men absolut senast onsdag. Om mitt projekt lyckas måste jag räkna på det. Än så länge verkar det ha gått bra ;-)! Om det lyckas ska det ingå i påskerbjudandet!

Av Åsa Billefält - 25 mars 2017 07:58

Ligger i sängen medan solen skiner utanför fönstret. Midna ligger på min ena fot och maken snusar bredvid. Han pratade i sömnen: "Jag kommer inte ihåg, jag kommer inte ihåg." Dottern steg upp före sju! Katterna är i dotterns rum.
Jag vill gå en härlig promenad med maken och vovven! Helst en lite längre sträcka än som avverkas under veckorna. Nu menar jag dagens första promenad, den som brukar ligga på drygt två kilometer. Tänkte vi kunde gå tre kilometer kanske... Hoppas maken är upplagd för det :-)!
Tuppen var ute i hönsgården i natt. Jag hörde honom gala och han stod i vindfånget strax innan. Man ser ju ingenting i den becksvarta natten. Men det borde ha varit ett sjudundrandes oväsen om något rovdjur hade varit i närheten. Jag vet ju vilket kackel det var när rovfågeln attackerade nätet över hönsgården. Alla hönor kacklade i ren ock skär panik, de flaxade så fjädrarna flög och de stod på varandra i ena hörnet. Nu är det nog hög tid att göra en lucka så det går att stänga utifrån.
Strax tjuter alarmet och det är dags att gå upp.

Av Åsa Billefält - 23 mars 2017 16:04

I dag står saft och marmelad på schemat. Burkarna och flaskorna anlände ju igår.
Jag har promenerat också; Midna behöver sin dagliga excersis. 6,9 kilometer sammanlagt har vi avverkat på tre promenader.
Just nu väntar jag på att dottern ska äta färdigt och gå upp på rummet för att plugga så jag kan fixa i ordning köket, ta upp Midna i sovrummet så jag kan fortsätta med saft och marmelad. Jag vill veta hur mycket burkarna rymmer; först då kan jag ge ett korrekt pris.

Av Åsa Billefält - 22 mars 2017 06:31

I dag ska jag ta det lugnt. Igår bakade jag glutenfria syltgrottor och på kvällen gjorde jag drottningmarmelad. Jag är gräsänka till i morgon kväll och jag hade bär att ta hand om! Två flugor på smällen så att säga!
I dag väntar jag leverans av burkar och flaskor; då passar det bra att fixa med lite administrativt jobb. Dessutom; Eros längtar ut. Athena längtar till någon av stolarna. Midna längtar efter gos. Ja det gör katterna också. Jag behöver städa huset och tvätta. Bland det bästa med att vara egen företagare är att jag styr över allt; min arbetstid och all annan tid. Min dotter sade, citat: "Du gillar att ha folk under dig." Det kan tolkas... hur som helst.
När burkarna och flaskorna har kommit ska de diskas och sedan - beroende på vad klockan är - är det bara att kavla opp ärmarna och koka saft, marmelad och sylt!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards