Alla inlägg under juni 2015

Av Åsa Billefält - 14 juni 2015 22:48

Ja vi har tänt ett ljus i kväll. För Lisa. Och alla andra som fallit offer för våldet. Jag vet att ett ljus inte får Lisa eller de andra tillbaka till livet. För oss är det en handling av medkänsla. Och ett avståndstagande från våld. Vi tände ett ljus som ska sprida ett budskap om godhet.
Tänd ett ljus och visa att du tar avstånd från våldet mot kvinnor och män, barn och vuxna samt djur och människor. Det kanske inte hjälper konkret men det visar att vi enade står upp mot våld!

Av Åsa Billefält - 14 juni 2015 17:56

Håller på att summera informationen efter mötet i måndags; dags att ställa frågor och fundera ut om jag ska ha mitt projekt som huvudsyssla och författandet som hobbysyssla. På sikt menar jag. Projektet tänker jag köra på hobbynivå för att testa marknaden.
Igår sov dottern hos en kompis inne i staden. Tomt och tyst utan henne. Ja det är ju så det kommer att bli i framtiden då hon skaffar sig ett eget liv.
Kära maken och jag åt hummertoast och drack Champagne. Det skulle jag kunna förtära en gång i veckan - utan problem :-D! Till varmrätt grillade vi kalkon och hade rostad färskpotatis med hemmagjord chili- & vitlökssås. Och den som känner mig rynkar kanske ögonbrynen; kalkon... hm... jag äter ju inte kött från tamboskap. Kalkonen är enda undantaget; kan bero på att jag ätit morbrors kalkoner och att jag därför äter dem.
Nu ska jag hjälpa kära maken med maten; kokt potati och panerad spätta!

Av Åsa Billefält - 13 juni 2015 22:49

Ja jag tänder ett ljus imorgon kl 20.00 För Lisa och hennes anhöriga men även för alla andra kvinnor som på ett eller annat sätt fallit offer för våldet. Det ger varken henne eller de andra livet åter men jag visar min empati och att jag tar avstånd från våld.
Jag tänder ett ljus och säger NEJ till våld samtidigt som jag visar min medkänsla gentemot Lisa och hennes anhöriga. Och alla andra som fallit offer för våldet mot kvinnor.

Av Åsa Billefält - 12 juni 2015 12:38

Fredag! Skönt med helg så det blir något mer gjort än bara flytta växter. I trädgården alltså.
Idag bakar jag, trots att det egentligen är lite för varmt. Men faller andan på så gör den ;-)!
Midna ligger och sover på plåten framför kaminen och Athena ligger i dotras rum. De har fått varsin isglass; Athena iskuber med tonfisk och Midnas isglass bestod också av tonfisk med ett tuggben istället för pinne.
Snart har degen vilat klart i kylen! När kakorna är klara ska jag förbereda middagen; lasagne. Mellan baket och matlagningen ska jag rasta och utfodra min vackra vovve!

Av Åsa Billefält - 11 juni 2015 08:18

Nu har det varit några dagar med solsken! Riktigt varmt bitvis. Hunden gillar inte värmen; inte så konstigt med den pälsen och hennes ursprung. Midna trivs bäst sovandes inomhus nu; hon vill knappt gå ut och rastas. Jag ska göra isglass till mina små fyrbenta älsklingar - med tonfisk. Katten får iskuber med tonfisk och vovven får isglassform, ett tuggben istället för plastpinne.
Div trädgårdsarbete har hunnits med när det varit fint väder; vattnat nyplanterade växter och flyttat ena pionen. Jag såg att någon av syrensticklingarna till den blivande bersån får bytas ut; den hade för kort rot.
Snart dags att lägga nät över jordgubbarna; blommorna börjar förvandlas till kart. Ska nog göra likadant med smultronen. Inte så kul att lägga ned arbete på bären bara för att nötskrikorna ska få sig ett skrovmål.
Trots att solskenet lockar måste jag fixa inne med lite städning och tvätt. Har jag tur hinner jag ut en vända i trädgården; finns fler smultron att flytta!

Av Åsa Billefält - 9 juni 2015 08:33

En strålande sol från en så gott som klarblå himmel, tvättmaskinen "går" och den allra första koppen kaffe för dagen! Ljuvligt!
Jag såg tidigare imorse att räven har krafsat bort lite jord där jag planterat om smultron.
Vi ska hämta en kompis till dotra om ett par timmar. Då ska tjejerna få hjälpa till lite ute; de får inte sitta vid datorn hela dagen. De ska få börja rensa potatislandet. Här blir det sen potatis i år... Jag ska börja med att fylla på jord där räven krafsat och sedan fixa med den blivande bersån; klippa bort gräs, ta bort döda syrenplantor och plantera nya, fräscha sticklingar. Aklejorna ska flyttas också, frågan är vart. Det växer nämligen i bersån. Ja det som ska bli berså alltså.
Nä nu måste jag vika tvätt så korgen kan fyllas på igen; idag ska det hängas ut för att torka på vindan!
Och jag har bestämt mig; jag ska ro i land med mitt projekt! :-D

Av Åsa Billefält - 8 juni 2015 21:06

Har idag varit på möte och mitt projekt känns närmare mål! Några detaljer återstår.
Kan det vara så att allt ska gå min väg nu? Att det ska klaffa nu? Jag hoppas verkligen det!
Nära skjuter ingen hare men det känns som att mållinjen inte är långt bort.

Av Åsa Billefält - 7 juni 2015 20:16

Söndag... jo dagen började bra; strålande sol från klarblå himmel. Jag går nedför trappan och klär på mig för att rasta hunden. Väl ute på förstukvisten har den blå himlen fått grå moln och solen har gömt sig bakom något av dem. Jaha... regn idag också eller? Frulle och morgonfika.
Maken klippte gräset och jag flyttade några smultronplantor till den före detta eldplatsen. Därefter rensade jag ena landet. Det frestade på ben och rygg - och nu var det bara en bråkdel ogräs mot när jag gjorde helrensningen för ca en månad sedan! Maken hjälpte mig att pytsa på fräsch jord och hönsgödsel på rabarberna ( tack älskade <3).
I fredags grävde dottern och jag upp några syrensticklingar som vi planterade utanför staketet till hönsgården och jag grävde upp jasminen och flyttade den.
Vi håller på att göra om vår dryga 3600 kvm tomt...

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards