Alla inlägg under juni 2015

Av Åsa Billefält - 5 juni 2015 12:28

Det pågår en kampanj via Djurens Rätt om att få en lag som förbjuder vilda djur på cirkus. Ett vidrigt men viktigt videoklipp har cirkulerat på facebook. Jag hoppas det öppnar ögonen på de som VILL tillåta vilda djur på cirkus och de som inte vet. Sju av tio vill ha ett förbud. Jag har skrivit på listan och senaste siffran är 42 000 namn! Hoppas regeringen tar till sig det här och förbjuder detta djurplågeri och förnedring.
Det är upplagt som en dokumentär där djuren (animerade) berättar. Klippet innehåller smygfilmning (tror jag iaf) av "träningen". Känsliga tittare varnas! Jag grät. Och jag är fortfarande upprörd över hur händynslös vissa människor är!
Har du inte skrivit på; jag ber DIG att göra det. Djuren har lidit och utnyttjats mer än tillräckligt att göra onaturliga konster inför trångsynta människors obarmhärtiga lystmäte.
https://www.facebook.com/djurensratt/posts/10153372467293633

Av Åsa Billefält - 4 juni 2015 14:07

Tänkte duscha innan jag byter om inför avslutningen. Men det ligger något STORT, SVART & ÄCKLIGT där. För stor för att spola ned i avloppet och för stor för att jag ska ta bort den. Visserligen har fobin blivit bättre men...
Det ligger en DÖD spindel i duschen. Död förvisso men spindel. Maken pratar i telefon så jag kan inte be honom om hjälp. Än.
Dottern trodde det var en hårtuss.

Av Åsa Billefält - 4 juni 2015 08:39

I dag är det sommaravslutning. Dottern slutar sexan. Det var ju inte länge sedan höstterminen började. Och nu står sommarlovet för dörren... Hon är nervös; hon ska spela blockflöjt på avslutningen. Blockflöjt och noter ligger kvar på köksbordet. Vi får åka tidigare och ge henne dem.
Det verkar bli en vacker dag; solen skiner från i stort sett en molnfri himmel. Förra året kom det några åskknallar. Det hoppas jag vi slipper i år.
Det ska bli skönt att slippa tjata på morgnarna och slippa skjuts till buss. På ett tag i alla fall.

Av Åsa Billefält - 3 juni 2015 19:08

Jösses vad det blåser! Kåken knakar i kapp med fönstren, det viner i skorstenen. Träden svajar oroväckande. Det har hänt flera gånger att något träd har ramlat över vägen. Maken har åkt hem efter motorsågen eller vänt och åkt andra vägen. Midna sätter näsan i vädret mot vinden och snufsar; många spännande dofter i luften kan jag tro.
Kanske ska ladda upp med ljus ikväll? I fall strömmen försvinner...

Av Åsa Billefält - 3 juni 2015 11:39

Riktigt arbetsam igår; gjorde i ordning platsen vi eldade grenar på i fjol. En plats med förkolnade rester av grenar som ockuperats av tistlar. Tistlarna klipptes ner och krattades bort. Tidningar och grus täcktes sedan av ca 250 liter jord. Några smultronplantor som jag räddade från gräsklipparen fick en fristad på den före detta eldplatsen. Blåst och regn...
Idag vaknade jag av att ryggen värker. Ja ja, det kommer surt efteråt. Så är det. Först nu som jag börjar känna mig ok i ryggslutet. Men då kan jag ju fundera på frågor inför mötet på måndag! Ett möte ang mitt lilla projekt. En fråga har jag kommit på. En enda ynka fråga! Nåväl, dagen är inte slut än och det är inte måndag imorgon.

Av Åsa Billefält - 2 juni 2015 16:42

Vid 2 i natt vaknade jag... jag kände igen ljudet och det blinkande ljuset. Det var med all säkerhet inget UFO som skulle beama upp oss i rymden.
T o m <3 maken vaknade! Yrvaket mumlade han: billarmet? Ja men självklart! Bara att klä på sig en t-shirt, springa nedför trappan och nästan snava på en hund, som tyckte det var dags att gosa! Ut i den nästan svarta natten, den fuktiga kylan slog emot mina bara ben. Tryckte på unlock på dosan, gick för att öppna och stänga ena bakdörren. Det är glappis i den och behövs inte mycket för att lampan i dörren ska tändas. Det är då larmet går, om Pärlan är låst. Händer någon gång/år. Här i skogen är det ingen fara men det var olustigt inne i stan.
Sedan hann jag bara lägga huvudet på kudden... så var det dags igen för nästa oljud; våra väckarklockor skrek samtidigt. Tack för det nattatroll!

Av Åsa Billefält - 1 juni 2015 17:01

Almanackan säger 1 juni. Varför fryser jag? Och varför har jag värmen på i bilen? Det regnar och blåser. Solen tittar ut och in genom molnen. Känns mer som annalkande höstlov snarare än sommarlov. Träden är gröna, syrenerna och liljekonvaljerna blommar så då är det väl sommar? På kvällarna sitter vi under filt och huttrar. Upp och nedvända världen. Det skrivs att jorden blir varmare men det känns inte just nu! Det blåser så kåken knakar i kapp med fönstren.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards