Alla inlägg under oktober 2015

Av Åsa Billefält - 24 oktober 2015 19:48

Å så är lördagen nästan över. Jag och maken har varit inne i stan på shoppingtur! Jag har köpt årets första julklappp!
Maken har börjat ta hand om tallen som blåste omkull.
Midna har fått dragträna efter dottern på cykel.
Nu är vi mätta efter hemgjorda pannbiffar på kronhjortfärs, hemgjorda pommes frites med egengjord sås och brysselkål med rödtjut till medan dottern avnjöt ett glas smulgubbe - mums! Athena och Midna fick en liten smakbit rå färs medan Eros fick lite tonfisk; han tycker inte om rå färs.

Av Åsa Billefält - 23 oktober 2015 10:16

Det blåste av och till hela dagen igår. Mot kvällen ökade vindarna och regnet piskade mot fönstren. Hela huset knakade. Det blåste så kraftigt att jag trodde fönstren skulle gå sönder.
Rätt som det var kom en rejäl vind och ett BRAK! Ja ja det var väl plåttaket på hönshuset som skramlade till alternativt en takpanna som åkte i backen.
Jag rastade Midna en stund senare; hon gick så långsamt och verkade orolig. Känslan av att något är annorlunda genomsyrade luften. Men vad var det? Jag lyste med ficklampan. En grov gren på ena äppelträdet hade gått av. Men vänta! Det är något mer! Tallen vid grinden hade blåst omkull på äppelträdet. Det var braket som jag hört. Elledningen hade klarat sig!

Av Åsa Billefält - 22 oktober 2015 17:44

Midna och jag tog en kortis på eftermiddagen. Jättemysig promenad utan krokodil! Hon fick söka godbitar på hemvägen eftersom det är på hemvägen krokodilen brukar komma fram. Midna var jätteduktig trots att hon missade några godbitar; hon snufsade bara någon centimeter ifrån.
Och eftersom jag skulle hämta dottern vid bussen inne i samhället så hade jag tänkt gå ytterligare en promenad. MEN det blir ju inte alltid som planerat! När jag hade tänkt åka stod en timmerbil och lastade, vilket innebar att jag inte kunde passera. Nä det var bara att vänta tills den lastat klart och åkt. Det blev ingen promenad i samhället, tyvärr. Men det blir väl fler tillfällen!
Nu ska jag blötlägga torrfoder, tömma & fylla diskmaskin och börja med maten; korvstroganoff och ris!

Av Åsa Billefält - 22 oktober 2015 12:13

Det är alltid lika tråkigt de gånger maken sover borta. Fjolligt förälskade som vi är räknar vi timmarna tills han kommer hem <3! Efter snart 16,5 år tillsammans är vi minst lika kära nu som då.
Det är en härlig känsla att fortfarande känna så.
Fortfarande är han allt jag ser när vi ses; allt annat suddas ut. Så har det varit sedan första gången vi träffades.
Nu är det tio timmar kvar - om SJ kan och vill!

Av Åsa Billefält - 21 oktober 2015 11:18

I morse när jag åkte hem efter att ha lämnat dottern vid bussen såg jag en älgko med kalv. Maffiga djur. Jag tänkte fota dem men de sprang till skogs innan jag hann ta en bild. Mellan skogens drottning med avkomma stod ett rådjur! Lite nöje på onsdagens morgon.
Å så är jag gräsänka till i morgon kväll... Mindre kul men han jobbar hemma på fredag. På måndag börjar höstlovet; maken jobbar måndag och tisdag, sedan har han tagit ledigt resten av veckan. Det kan han behöva.
Nu ska jag gå upp och titta om Athena ätit upp sin frukost. Onsdagar är det p-piller för henne och äggula för Midna. Eros gillar inte äggula längre så han får lite extra fil.

Av Åsa Billefält - 20 oktober 2015 08:50

Nu har två tredjedelar av oktober snart passerat. Älgjakten är i gång. Det är en typisk oktober dag idag; grått och kyligt, snudd på rått.
Det är bara två varma katter som saknas i soffan där jag sitter under filten och slötittar på Nyhetsmorgon. Midna har just hoppat upp på sin plats i soffan. Hon ligger med huvudet på armstödet.
Elden småpyser i spisen; det behöver sotas! Sotaren brukar komma under höstlovet men vi har ännu inte fått något besked.
Fast det är lite mysigt att småhuttra under filt också. Nä nu är det nog dags att hämta Athena; hon fryser nog där hon ligger på köksstolen. Eros kan få lägga sig tätt intill mig :-)!

Av Åsa Billefält - 19 oktober 2015 18:04

Så var måndagen över... Arbetsdagen är i alla fall över; kära maken är på väg till tåget. Han är lite försenad.
Idag har jag eldat men ska nog tända igen senare i kväll. Det är sådan temperaturskillnad mellan neder- och övervåningen; det känns redan i halva trappan!
Nu väntar vi på att maken ska komma hem! Jag hoppas han hann med tåget!

Av Åsa Billefält - 19 oktober 2015 09:43

Måndag och ny vecka - IGEN! Och bara en vecka kvar till ett väl behövt lov för att ladda batterierna. Maken ska också vara ledig. Tyvärr inte hela veckan men några dagar i alla fall!
När jag gick i skolan var inte höstlovet uppfunnet. Jag tror vi slutade vid lunch på fredagen inför All helgona. Vi fick en halv dag extra.
Men den veckan behövs; höstterminen har ju inga lovdagar innan jullovet. Och mörkret bidrar faktiskt till tröttheten. Det är ganska tufft i skolan med läxor och prov, betygen ska dessutom behållas eller arbetas upp. Dottern har redan siktet inställt på en gymnasielinje och vet vad som krävs.
Nu är det nedräkning till höstlovet :-D!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards