Alla inlägg under december 2016

Av Åsa Billefält - 13 december 2016 07:56

Dagen till ära har jag som vanligt glitter i håret. Min Luciatradition sedan 1983. Inga ljus i håret, dock. Bara glitter!
I dag blir det först syltkok; hallonsylt. Hade tänkt koka hallonsaft också men vi slängde silduken och maken hittade ingen igår. Sedan kommer min ena systerdotter. Vi ska baka Halvmånar. Det är faktiskt de allra sista måste-ha-till-jul-kakorna.
Igår gjorde jag ischoklad. Då tog formarna slut! Jag bad maken att köpa på vägen hem från tåget. Det blev 243 stycken! Jo det sprutar väl ischoklad ur öronen! Jag bidrar med ischoklad och knäck till julbordet. Och är det någon av systrar och syskonbarn som vill ha några julgodisar så får de det. Vi äter ju inte upp allt själva.
Lusse lelle Lusse lelle elva nätter före jul... Tiden går!
Nu ska den här Luciatärnan lätta på sin lekamen och sätta fart!
Den här synen mötte mina ögon när jag kom hem:

Av Åsa Billefält - 12 december 2016 06:03

Från att ha varit runt noll med snöfall har vi - 7. Nästan lite chockartat kontrastfullt.
Bilen har ett antal centimeter snö som måste borstas av. Fast det kanske inte går så bra? Det mesta har väl frusit fast.
Men vad det är vackert; vykortsvackert! Snötyngda grenar och snön som gnistrar i lampskenet. Hoppas det håller i sig. Jag älskar vintern men ogillar vintervägar. Snön lyser upp i mörkret. Och så tycker jag det är roligt att se vilket eller vilka djur som gått på tomten. Räven har gått vid fågelmatplatsen, spåren syns inifrån köket. Jag hoppas fåglarnas talgboll är kvar. Det var väl den som räven var ute efter? Hoppas att det är en frisk räv. För 2,5 år sedan hade vi en skabbräv som strök omkring här men den är borta nu.
Vi brukar ha hare på tomten också. Jag brukar lägga morotsbitar där den har krafsat efter gräs. Rådjur har vi inte så mycket besök av på vintern, de kommer mest om sensommaren och hösten. Särskilt när fallfrukten ligger under träden.
Jag håller i alla fall tummarna för att snön får ligga kvar så vi får en vit jul. Det behöver inte vara mer än ett par minusgrader; huvudsaken är att snön ligger kvar!

Av Åsa Billefält - 11 december 2016 11:50

Under dagens första kaffe förde Midna ett hiskeligt oväsen. Ett oväsen där man inte hör sina egna tankar. Ja promenaddags. Snälla, rara Midna - vänta på din tur. Funkade inte. Hon fortsatte med sitt morr-yl-gläfs, tystnade i någon minut och fortsatte. Vi beslöt oss för att ta tillfället i akt; på med sele och vi satte rattkälken efter henne. Midna drog dottern i nedförsbackarna. Jätteduktig! Hon tyckte det var lite tungt ibland, det är blötsnö.
När vi kom in hade hon överskottsenergi och hade race, ungefär som när hon var valp. Vi fick sätta upp galler till kök och vardagsrum så hon kunde lugna ned sig och torka i hallen medan hon tuggade på en morot. Nu sover hon på soffan. Det var nyttigt med lite drag för vår ena fyrbenta Sessa <3!

Av Åsa Billefält - 10 december 2016 11:12

Vi har fått nya sedlar och mynt. Till vilken nytta? Banken tar inte emot rör med mynt, inte utan avgift. När maken skulle sätta in kontanter på ett konto säger donnan bakom disken: "Vi tar inte emot kontanter efter halv ett." Och så får vi veta att det finns en insättningsautomat i närheten. Den här banken kallar sig dessutom för en riktig bank eller något liknande. Jodå så att... Det verkar som att de flesta bankerna jobbar för avskaffandet av kontanter. Men varför nya mynt och sedlar? Banken vill ju tydligen inte hantera kontanter och inte ha några kunder heller. Förvånad? Borde inte vara det! Det är ju knappt någon vits att spara heller: knappt någon ränta och man betalar skatt på den lilla räntan som är. Och nu ska man alltså gå på (just den här banken iaf) före 12.30 för att sätta in cash på ett konto. Det är inte personalens fel och jag skyller inte på dem. Jag antar att det är för att minska risk för rån. Men varför fanns det ingen skriftlig information inne på banken?
Jag är i alla fall trött på bankernas maktmissbruk! Kanske bättre att ha pengarna i madrassen ha ha! Nej självklart inte. Det finns ju alternativa banker... Kanske dags att kolla upp dem?!

Av Åsa Billefält - 9 december 2016 10:19

Då står åter helgen för dörren! Veckan som började lite tungt gick fort, väldigt fort.
Igår kväll hämtade jag kära maken vid stationen efter hans jobbresa.
Det är lite svårt att förstå att det är 9 december; det är ca 6 plus och någon har tänt luman där uppe på den isblå himlen. En strålande vårdag... fast det är december.
Fredag innebär handling. Jag har väl bara skrivit ned 10 grejor, kanske. Tvättmaskinen är laddad och tvättar för fullt. Jag måste inventera inför kommande bak och tillverkning av julgodis. Och så är det baskemej dags för att göra Janssons Frestelse! Grejorna finns ju - anjovis, potatis, lök och grädde!
Jag ska väl fortsätta med listan...

Av Åsa Billefält - 8 december 2016 14:30

Tänka sig att undrens tid ännu ej är förbi! Företaget som dottern och klassen sålt från skickade godiset igår. För en stund sedan mejlade dottern: grejerna hade kommit! Läraren skickade sms och meddelade att allt godis stämde och vi hade även fått den sort som vi enligt företaget inte hade beställt. Vilken tvärvändning! Anläggningschefen (eller som han skrev "Annläggningschef") var ju inte tillmötesgående på något sätt! Jag kan ju bara hoppas att han har någon över sig som uppmärksammat attityden.
Men fakturan lyser med sin frånvaro. Jag hoppas även att de ger oss rabatt men det är väl för mycket begärt. Hur som haver, den måste betalas - med rabatt eller inte.
Ja mycket ska man höra innan öronen trillar av!

Av Åsa Billefält - 7 december 2016 08:16

Dotterns klass har sålt godis till förmån för den blivande klassresan. Vid leveransen saknades det ett antal sorter, klassen inventerade och vi (maken) kontaktade företaget. Då påstår kontaktpersonen att vi inte har beställt en sort (som ingår i de vi saknar) och läst mellan raderna blir vi nästan anklagade för stöld och att läraren ska ha räknat fel. Maken responderar och påpekar att beställningen av den här sorten finns med. Mejltråden utgår från beställningen där excelfilen med alla smaker finns. Inklusive den som vi alltså inte har beställt enligt kontaktpersonen.
Det kan ju inte kännas kul för klassen när de har varit duktiga och sålt. Inte kul för oss heller. Irriterad kund är det minsta man kan säga. En enda person har vänt ett good will till bad will. Åtminstone i våra ögon. Vi kommer inte att rekommendera detta företag och vi har heller inga goda vitsord att yttra.
De som blir lidande är ju klassen. Vad händer om företaget inte ger sig; vi får inga av den sort som vi beställt men som de hävdar att vi inte har beställt? Många av eleverna har ju redan satt in pengar på klasskontot. Säkert några som sålt den sort som det tjafsas om.

Av Åsa Billefält - 6 december 2016 08:16

Inte så värst kaxig då klockan vrålade 04.45 Jag skjutsade upp maken till bussen och sedan hem för att väcka Törnrosa, se till att hon packade allt hon skulle ha med sig och så i väg till bussen.
Nu hemma, sitter under filten med en mugg java. Tänkte slå in julklappar efter det. Men VAR är påsen? I värsta fall har NÅGON (inte jag) kastat den. Den kan vara på övervåningen.
Men först ska jag tända i vedspisen; det är lite kyligt eftersom det inte behövdes elda igår. Under natten har vi fått minusgrader.
Men fy vad jag är pömsig! Under morgonen har jag letat efter hårsnodden bara för att upptäcka att jag redan hade satt upp håret... Jag skulle byta tepåse inte flytta den till andra muggen... Ja inte tänker jag gå upp före fem om jag inte måste! Det är inte mänskligt att gå upp vid denna okristliga tid. Sedan finns det ju de som måste det pga jobb. Åh vad skönt att få snarka någon halvtimme, trekvart! Jag tror faktiskt att jag ska titta in i huvudet...

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards