Alla inlägg under december 2016

Av Åsa Billefält - 5 december 2016 06:25

Jahapp... Måndag. Trött som en halt gnu. Jag vaknade till, vände på mig för att somna om. MEN så vrålade klockan... Zzzznark... Gosade några minuter med en kelig Midna.
Dagens första java är strax ett minne blott. En trött vovve knoppar på soffan. Två pömsiga kissar låg på sängen när jag väckte dottern för en kvart sedan. Ja de har det bra som kan sova i tid och otid.
Igår lade dottern en filt över Midna. Hmmm... är det verkligen en Malamute? Ha ha ha, hon tror att hon är katt. Knasboll <3! Älskade tokfia!
I dag är det plusgrader. Det har blåst i natt. I alla fall de mikrosekunder jag har varit vaken; det knakade i kåken och nockplåten på boden har låtit. Maken fixade den i somras men den har blåst upp igen och ligger lite löst. Smäller som attan vid kraftigare vindbyar. Plusgrader. Bara någon enstaka snöfläck kvar av det lilla som fanns. Härom kvällen var det - 10. Ja det svänger...
Ny vecka också. I morgon blir jag gräsänka då maken gör sin sista resa för det här året till vårt grannland. Och vi betar av dagarna till ett efterlängtat och välbehövligt JULLOV. Det har varit en tung höst med en massa utgifter i form av bilreparationer, UV-filter, ny hydropress och nu står vi inför julhandeln. Och diverse förberedelser till julbordet. Jag har varken gjort Jansson eller köttbullar. Är ju inte ens klar med julkakorna! Nåja, jag ska baka Pepparnötter i dag. Då har jag bara en sort kvar; Halvmånar!
Här är från igår då Midna låg under filten.

Av Åsa Billefält - 4 december 2016 18:00

Advent är mörker och kyla. På jorden är krig och kallt... Den for genom huvudet strax efter frukost. Psalm nr 609. Den sjöng jag i barnkören, i kyrkan. På Högmässan i dag sjöng vi den. Det var ju lite lustigt att jag tänkte på just den psalmen och så sjöng vi den i kyrkan. Lite nostalgi trots att det inte var samma kyrka som då, när jag sjöng i barnkören. Nu har två församlingar slagits ihop till en. Kyrkan som vi var i i dag är samma kyrka mina föräldrars begravning hölls. Jag har inte varit i den kyrkan sedan mammas begravning, drygt 6,5 år sedan. Det kändes lite. Och Nattvarden tog jag emot; Kristi kropp och Kristi blod!
Efter kyrkkaffet åkte vi hem, åt lunch, smälte den och tog ett nappatag med veden. Jag rotade i en av timmerhögarna och hittade faktiskt några grenar som jag kan handsåga. Morgondagen är räddad!
Nu under sen eftermiddag/tidig kväll har jag hjälpt maken att fixa sängen. Den håller ihop hjälpligt nu :-). En säng som sett sina bästa dagar men som får lov att hålla åtminstone ett par månader till!
Vår <3 dotter hjälper till att fixa maten; vi ska äta laxwok med diverse grönsaker med tagliatelle. Mums!
Nu räknar vi ned till JULLOVET! Vad skönt det ska bli med lite längre ledighet.

Av Åsa Billefält - 3 december 2016 09:41

Åh den där känslan när man vaknar 05.30 och inser att det är lördag; bara att somna om! Men de där timmarna, de extra timmarna går så förfärligt snabbt! Huvudet på kudden och stänga korpgluggarna... i nästa sekund (känns det som) vrålar alarmet. Dags att gå upp... Det blev en mjukstart; jag kelade med Midna en stund innan jag tassade ned till duschen. Det går inte att motstå gosvargen när hon ligger på rygg. När jag kom ut från duschen busade jag och dottern med henne. Det älskar hon! Då brukar hon springa och gläfsa fram och tillbaka, ibland hoppar hon upp på t ex mig och så ska hon nafsa i fingrarna. Och buffa med nosen under filten.
På dagens program står det bland annat: VED! Kapa, hugga och trava... men det behövs fyllas på. Det är nästan tomt i vedboden. Har ju varit lite kyligt de senaste dagarna.
Jag ska även ta kära maken till hjälp och trixa med rivskivan till maskinen; jag ska göra Janssons Frestelse. Det tog jag på mig att göra till Jul. Vi systrar delar upp maten så inte bara en gör allt. Så gjorde vi även förr när vi firade med moster. På den tiden hade vi lutfisk på julbordet. Den är numera bortplockad. Mig gör det ingenting; lutfisk är ingen höjdare! Sill ska vi också göra men det blir ju närmare jul förstås.

Av Åsa Billefält - 2 december 2016 08:55

Då är det fredag igen och helgen står för dörren. Det blir en helg med att såga och hugga ved varvat med bak, hundpromenader och kyrkobesök. Och så måste vi fixa en utegran! En lite lagom stor som ska stå någonstans i den blivande grusgången och lysa upp lite i mörkret. Jag ska även göra klart på farstukvisten med glittret. Det räckte inte. Ja vi får älga i väg till Jula och köpa mer.
Jag ska väl strax ta en promenad med Midna; hon tjatar...
Min systerdotters dotters operation gick bra igår. Skönt att det är över och att det gick bra.

Av Åsa Billefält - 1 december 2016 06:25

Det var november, det! Tjosmisk så kom december. Bara drygt 20 dagar kvar till jul. Om en månad är det nytt år. Ja tiden springer! Och där emellan fyller kära maken år.
I dag går tankarna lite extra mycket till min äldsta systerdotter med familj, särskilt till deras tös. Tösen, som är tre år, ska opereras i dag. En stor jättebamsekram till er och särskilt till lilltösen.
Undrar vad dagen bjuder på... Igår sken solen ett antal timmar! Hoppas någon trycker på knappen i dag igen.
Jag ska slå en brasa i spisen i alla fall, det är 16 grader uppe. Inte här nere; här är det någon grad kallare. Men det är charmen med ett gammalt hus! Det är så mysigt att höra hur elden sprakar och känna hur värmen sakta men säkert kommer smygandes. Jag vet flera som undrar hur vi kan bo som vi gör och trivs när det är sååå mörkt och sååå kallt inne. Vi är alla olika och vi trivdes inte i lägenhet inne i sta'n. Jag skulle aldrig någonsin kunna byta boende! Inte maken heller.
Ja vi får väl se HUR fort december går. Det är ca 14 dagar kvar till julavslutningen... sedan får vi ladda batterierna inför vårterminen.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards