Alla inlägg under september 2015

Av Åsa Billefält - 22 september 2015 21:55

Fördelen med hösten, förutom den klara, rena luften och alla färger på löven, är när det är dags att elda! Idag har jag sågat ved och eldat i vedspisen.
Det sprakar så mysigt och det blir en skön värme. Doften... det doftar speciellt när elden sprakar i spisen. Värmen håller sig ganska länge efter det brunnit ut.
Är det kyligt imorgon bitti slår jag i gång en brasa...

Av Åsa Billefält - 22 september 2015 15:28

ICA är ju en kedja som i alla fall jag anser är svenskt. Och att deras egna varor är ju självklart svenska. Men ICAs kassler, till exempel, är ju inte svensk köttråvara. Jag läste eller hörde någonstans att just ICA har minst svenska produkter av alla matmarknader. Närproducerat är ju ett begrepp i vår tidsanda. Men oxfilé från Brasilien är ju knappast närproducerat.
Jag menar inte att importerade varor är sämre i smak eller så. Men vi blir ju matade via media om EKOLOGISKT och NÄRODLAT. Är det lag på att en viss del av sortimentet ska bestå av importerat? Hur kan importerat kött med mera vara så mycket billigare än närproducerat?
Lite dubbelmoral, anser jag.
Vad väljer en familj med lite sämre ekonomi: det svenska eller importerade och billigare alternativet?
Nåväl, jag är ju bara en vanlig dödlig konsument; vad vet jag?

Av Åsa Billefält - 21 september 2015 13:57

Jag undrar fortfarande vem som suddar ut helgen; varje vecka likadant - fredag och så tjosmisk är det måndag!
Igår blev en av tupparna ihjälhackad, förmodligen av en rovfågel. Han låg bakom buskarna, maken slängde ut honom i skogen.
Eros har sovit inne i natt; han ser ut att njuta av maten, värmen och kärleken han får.
Han följer med på de flesta rastningarna och jag går ut själv med honom; vill inte att han ska springa ute ensam innan han är chippad, vaccinerad och försäkrad. Dessutom måste han lära känna oss och lita på oss.
Lillgossen piper så fort jag reser mig upp och travar efter mig om jag går ut i t ex köket. Men det är ju inte konstigt; jag gav ju honom mat och vatten samt tak över huvudet - om än i garaget! Jag satt ute i en stol och gosade med honom i famnen. Men nu är han ju här för att stanna! Nu får han vara inne och sova på soffan hur mycket han vill. Viktigt att han får känna sig trygg och älskad!
Snart ska snabeldraken matas - mestadels med hundhår. Dottern borstade Midna igår; ser ut som om halva hunden blev kvar på gräset...

Av Åsa Billefält - 20 september 2015 10:24

Igår bestämde vi att Eros skulle komma in idag. Som vanligt gick jag upp imorse på morgonrastning, Eros var som vanligt utanför dörren och jamade. Han och Midna hälsade så fint på varandra och han gick efter oss medan Midna utförde sina morgonbestyr. Då var det dags för vovven att äta frukost. Medan hon åt gick maken och jag ut till garaget för att hämta in hans grejor. Han sprang efter oss och blev något förvånad när vi lockade in honom i huset. Midna fick vara i köket; vi avskärmade dörren med ett kompostgaller.
Lite osäker men samtidigt glad smög Eros omkring i vardagsrummet och nosade. När han upptäckte mig i soffan dröjde det inte länge förrän han låg i mitt knä. Han spann och trampade och gnussade.
Maken satte galler för dörren till vardagsrummet och trappan så utökades Midnas område. Dottern och Athena kom ned. Katterna hälsade på varandra i soffan, högljutt ackompanjerade av Midnas ylande och pipande stämma. Hon fick komma in och hon dök på Eros som morrade och fräste; sedan gav han henne en smäll med tassen. Lite spak blev hon men lärde hon sig något? Både ja och nej. Midna vill ju bara leka med honom och Athena. Nyfikenheten vann över förståndet; hon låg på golvet och ömsom gläfste ömsom morrpratade. Eros morrade dovt under soffan och fräste samtidigt som han gav henne tassen. Då reste hon sig och gick ut i hallen.
Nu ska jag övertala maken om att vi ska sätta lökar!

Av Åsa Billefält - 19 september 2015 08:14

Vår nyaste familjemedlem Eros är en mjukis under den tuffa ytan; han satt i min famn och gosade igår. Han buffade, spann och trampade. Undrar vad han har varit med om? Förutom ärr på hjässa och oron har han ett litet jack.
Han verkar inte ha bra erfarenhet av hundar; han morrar, fräser och daskar. Midna var lite väl närgången, tyckte Eros och dängde till henne strax över nosen. Blodvite uppstod. Jo hon blev lite spak åtminstone för en stund. Hon vill ju leka med honom. Ettåringen är en riktig valp :-)!
Har han mött hundar som agerat hotfullt?
Han blir så glad när mamma, jag alltså, kommer! Jag snavar nästan på honom.
Undrar när vi kan ta in honom... Det skär i hjärtat att höra honom jama utanför dörren! Vi får väl se efter avmaskningen.
Han har aldrig vaccinerats men Athena är vaccinerad och kattpest smittar inte till hund. Eventuellt har han öronskabb och det smittar även till hundar.
Lilla fina pojken, vad har du varit med om?

Av Åsa Billefält - 18 september 2015 19:57

Igår såg vi en katt på vår tomt. Den verkade hungrig på både mat och kärlek; jag ställde ut torrfoder och vatten i garaget/carporten. Den jamade så och vi mådde dåligt alla tre eftersom vi inte kunde ta in den. Jag lade ut bild på ett par sidor på facebook och fick fatt på ägaren! Han heter Sigge och har varit hemifrån sedan juli. Jag fick frågan om vi ville ha honom; han verkade trivas hos oss. Vi pratade om det och bestämde oss för att ta honom. Han är ju så söt och mysig!
Ägaren kom idag och vi pratade. Sigge bor hos oss men är omdöpt till Eros; den grekiske kärleksguden. Han har tvålat till Midna. Athena var ute och de nosade på varandra.
Jag har mejlat veterinären för en hälsokoll. Vi ska maska av honom. Han har nog ätit på rått och ruttet. Vi skämmer bort honom med god mat och kärlek. Han satt i min famn ute och spann och gosade. Så mysig och söt och fin! Jag hoppas han känner hur mycket vi älskar vår lille pojke!

Av Åsa Billefält - 17 september 2015 09:24

Vår morgontrötta hund fick lov att mutas för den tidiga morgonrastningen. Hon hade inga andra planer än att fortsätta sova! När vi kom in travade hon upp till sovrummet. Redan vid 5-tiden strilade regnet. Maken tog paraply; han skulle vänta på bussen, gå från bussen till tåget, från tåget till tunnelbanan osv.
När jag kom hem sov vovven; hon kom inte för att möta vid dörren.
Sedan väcka dottern. Och DET är inte det enklaste!
Regnet strilade fortfarande. Äta frukost och fixa kaffe samt utfodra de små.
Imorgon! Å imorgon! Då får vi sovmorgon; vi behöver inte gå upp vid 5! Vi får sova till ca 6.20

Av Åsa Billefält - 16 september 2015 09:09

Det känns att klockan ringer 30 minuter tidigare; ögat är fullt med grus och ögonlocket är tungt. Midna rör inte en fena så där dags på dygnet. Jag får gå upp och ner för att få upp maken. Det är okristligt att gå upp före 5 på morgonen! Men bara att bita i det sura äpplet och gilla läget!
Känns som att det kommer slinka ned någon extra kopp kaffe idag...

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards