Alla inlägg under september 2015

Av Åsa Billefält - 15 september 2015 22:52

Nu är det snart nattadags; ögat svider och ögonlocket är tungt. Klockan vrålar om sex timmar. ZZZ...
Dotra och Athena har lagt sig. Midna somnade på soffan men ligger nu på golvet, ganska trött efter dagens lek och tokspring. På tal om att somna... maken knoppade in före kvällsmaten och fortsatte knoppa efter. Jag fick upp honom ca 21.30 Och han är fortfarande vaken ;-)!
Nä nu är det God Natt!

Av Åsa Billefält - 15 september 2015 11:19

Inte ens Midna vill gå ut! Hon trippade nästan på klospetsarna när jag rastade henne. Vilken polarspets ;-)! Athena ligger och sover någonstans; på en stol eller i sängen. Ja det är riktigt sjusovarväder idag; regnet strilar från blygråa moln.
Jag skulle vika den rena tvätten så jag kunde köra ett par maskiner. Var tvätten torr? Nä just det! Bara att sätta på golvfläkten igen så kanske kläderna på torkställningen är torra om någon timme eller så.
Hade tänkt aska ur spisen och såga lite ved för att elda ikväll. Mmm, hade tänkt! Lockar ju inte att såga precis. Å andra sidan är det inte kallt inne; bara lite rått. Men ack så mysigt med en sprakande eld i spisen... Nä strax dags för en tretår!

Av Åsa Billefält - 14 september 2015 08:06

Å vem snodde helgen? Det var ju fredag igår... känns det som! Jaa. Måndag och ny vecka. Igen!
Har lämnat maken vid tåget och ska köra dottern. Vi är en bil kort några dagar medan min är på verkstaden. Det blir en massa åkande... ja ja det dagliga livet måste ju funka! Dottern var sjuk fel vecka.. Skämt åsido. Det går en buss på morgonen maken skulle kunna åka så slipper vi en resa till sta'n. På kvällen funkar inte bussen; då är han hemma drygt en timme senare än vanligt.
Idag ska jag vika rena kläder och tvätta en maskin eller två. Dammsuga och moppa. Blir nog inte något baka av. Fast man ska ju aldrig säga aldrig ;-)!

Av Åsa Billefält - 13 september 2015 18:57

Söndag. Ny vecka imorgon.
Idag har maken och jag jobbat i trädgården, efter skjuts av dotter in till staden och en shoppingtur på Plantagen, Jula och Ica Maxi. Vi köpte bland annat tulpanlökar, narcisslökar och sättvitlök. Nu är sålådan rensad och 13 vitlöksklyftor nere i jorden. Om nio månader är det dags att skörda! Kära maken hjälpte mig att flytta pion nr två och han har klippt gräset.
Tulpanlökarna har jag inte brytt mig om ännu. En ska jag sätta vid vår minnesplats. Narcisslökarna vet jag ärligt talat inte... men det ordnar sig nog till slut!
Nu ska jag hjälpa dottern att plugga geografi; Nord- och Sydamerika.

[Bild]

Av Åsa Billefält - 12 september 2015 14:41

Idag går det i halvfart; vilket kan vara skönt ibland. Gick tillbaka och lade mig i sängen då jag gett våra små <3 frukost. Klockan var nog närmare 10 när vi gick upp.
Vi har spelat lite tv-spel, två urgamla Zelda! Dotra håller på med A link to the past och jag Zelda 2 Links adventure. De äldre Zelda är mycket svårare än de nya, tycker jag.
Lite nytta har vi gjort också; Midna har dragtränat med ett däck, maken har fixat handdisk och dammsugit, dotra och jag har börjat frisera Midnas tassar och jag satte på en maskin tvätt.
Athena har varit så kelig; gnussat och pussat. Hon låg i soffan och kråmade sig.
Och vi var smarta nog att handla för idag igår :-)! Vilket innebär att vi behöver inte åka en meter med bilen idag!
Skönt att ta det lite lugnt!

Av Åsa Billefält - 10 september 2015 07:13

Varför känns det alltid som om någon har ställt fram klockan? Varje dag likadant! Ja ja bara bita ihop och gilla läget...
Dagen började med att klockan vrålade 4.45 Ut med hunden som blev fundersam när rovfågeln skrek från ett träd i närheten, väcka dottern, äta frulle, dricka en snabb kopp kaffe och åka till Bilia. Strax efter granngården travade en älgko elegant på gärdet. Dimman låt tät på vissa ställen och andra låg en sträng i luften. På hemvägen hade jag en vacker, gyllengul sol rakt i ögonen.
För den som undrar så ska min Pärla in på skadeverksta'n. Den blev påkörd i våras; parkeringsskada. Efter diverse pappersexercis så hade jag tid idag. Eftersom maken skulle med tåget fick vi lämna bilen innan Bilia öppnade. Ikväll måste jag in och hämta honom vid tåget. Blir lite bökigt en tid men det måste ju bara funka.

Av Åsa Billefält - 9 september 2015 19:41

Ja det var riktigt gott med morots- och palsternacksbiffar. Även kära maken tyckte det var gott. Vi diskuterade även olika smakkombos som t ex att lägga till fetaost. Mmmm jag kan riktigt känna hur det smakar...
Ja lite småjusteringar av receptet bara. De tillagades i ugn och det var inte optimalt; jag borde ha fräst dem i stekpannan först. Men man lär så länge man lever!

Av Åsa Billefält - 9 september 2015 10:30

Vaknade till ännu en kylig och vacker höstdag med strålande sol. Det var väl tre, fyra plusgrader strax före åtta. Luften är ju så härligt frisk och klar under hösten. En viss skillnad mot den fuktiga, något unkna luften i augusti.
Dagens agenda: BAKA! Någon promenad med Midna blir det ju förstås. Ja och så måste jag till Coop för att komphandla. Dottern och maken ska få karréstek till middag. Själv ska jag äta homemade morotsbiffar. Det var länge sedan... typ 20 år sedan! I fall någon är intresserad: blanda rårivna morötter och hackad lök med ströbröd som fått svälla med ägg, vatten och kryddor, forma dem som pannbiffar fast något plattare och stek på medelvärme. Man kan ju byta ut en del morot mot t ex selleri och eller palsternacka och tillsätta fetaost. Det finns oändligt många variationer! Man kan tillaga dem i ugnen också och de går säkert även att fritera. Bara att använda fantasin!
Nu ska jag göra en påtår och njuta lite av den här vackra, kyliga förmiddagen innan jag tar för mig ett bak...
Våra älskade fyrbenta sessor

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards