Alla inlägg den 25 augusti 2015

Av Åsa Billefält - 25 augusti 2015 15:13

Det är inte bara Midna som tycker att det är varmt  ! Inte bara varmt; det är kvavt också. Athena är också lite slö idag fast hon njuter mer av värmen än vad vi andra gör. Luften är så het och tung att det är jobbigt att andas, tycker jag. Jag accepterar och respekterar de som tycker om det här vädret och jag förutsätter att det är likadant åt andra hållet!   Fast jag vet ju hur det brukar vara; om jag har en åsikt som inte delas av gemene man så har jag fel. Min åsikt respekteras inte   alla gånger.

Vi kan ju bara underlätta för Midna genom att ta korta promenader på morgnar och eller sena eftermiddagar eller kvällar samt längre rastningar. Och fylla på kallt vatten i vattenskålarna.

Nej, nu ska jag faktiskt lägga mig på soffan i svalkan från fläkten en stund. Sedan ska jag ta fram torsk till kvällsmaten.


Av Åsa Billefält - 25 augusti 2015 10:46

På kvällarna känner vi hur det kryper nästan överallt på kroppen. I fönstret intill fönsterbrädan kryllar det av bevingade svartmyror. Blä! Öppna fönstren och borsta ut dem. En kvart senare är de tillbaka. Och så är de borta lika plötsligt som de kom. De små äcklen svärmar nu.
Min bil attackerades också; de satt fast i kondensen på takräcket. Nåja, de svärmar väl klart snart så slipper vi svärmarna av svartmyrorna! Åtminstone för i år!

Av Åsa Billefält - 25 augusti 2015 08:59

Ja då är vardagen och dess rutiner tillbaka. Tar lite tid att återanpassa sig; tidiga morgnar, förmiddagspromenader, diverse hushållssysslor och eftermiddags- och eller kvällspromenad.
Tog en spontankortis när jag kom hem efter ha kört dottern till bussen. Krokodilen har dessvärre börjat komma tillbaka. Men hon ger sig efter fem, tio meter - för sex månader sedan kunde krokodilen härja 100 till 1000 meter! I sträck.
Midna är en väldigt glad, lekfull och yster vovve vilket tar uttryck i mindre angenäma beteenden. Beteenden som tokrace och krokodil (hopp och bit i koppel, hoppa på mig och nafsa armen) är ganska jobbigt när pälsbollen väger närmare 30 kg.
Vi har fått ett däck som Midna ska få dragträna med. Just nu är det för hett för henne att dragträna. Men kommer hon väl in i dragrutinen tror jag hon blir av med överskottsenergin.
Vi körde lite cykeldrag tidigare i somras, dottern på cykel och maken och jag turades om att få i gång Midna genom att springa före eller bredvid henne.
Jag ska skaffa mig en ny rutin; baka matbröd en gång/vecka.
En tretår och sätta i gång!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards