Alla inlägg under september 2016

Av Åsa Billefält - 23 september 2016 07:59

Ganska illa när kvart över sex är sovmorgon... Men i vårt fall är det så. För maken en och en halv timme; för mig en och (nästan) trekvarts timme. Det både känns och inte känns att vi gått upp senare i dag. Eftertrött, skulle jag vilja kalla det för. Men skönt att slippa gå upp före fem! Och i morgon tänker inte jag gå upp före åtta noll noll! Inte på söndag heller.
Midna är nog lite piggare än vanligt. Vi tog en lite kortare promenad nu på morgonen. Det får bli en kortis till lite senare. Nu jobbar vi för att hon ska sluta hoppa under promenaderna och gå fint 100 %. Det är flera promenader i rad som hon har gått som en ängel. Vovven är morgontrött... som resten av flocken. Zzzzzz

Av Åsa Billefält - 22 september 2016 06:22

Så är den här! ÄNTLIGEN! Nästan som D-Day... 22 september 2016. Jaha vad är det med det då? Jo det MUCK! Slut på okristliga morgnar. Åh vad skönt det ska bli! I dag är sista dagen vi behöver gå upp före 05.00 Är det verkligen sant? JAAAA!
Fast det är illa när man anser att 05.15 är sovmorgon... Men i vårt fall är det så.
I morgon ska vi hämta Volvon. Åh automat igen! Så himla skönt. Vilken lyx; sovmorgnar och riktig bil! Det är livet på en pinne!
Jag har fått svaren från fredagens möte. Inget klockrent ja eller nej. Jag och kära maken tolkade svaret; om jag gör ett par saker och följer rekommendationerna så får jag klartecken.
Och i morgon ska vi få sova ända till 06.15

Av Åsa Billefält - 21 september 2016 21:45

Har varit tung i huvudet av och till i dag. Därför har jag tagit det lugnt under dagen.
Det utvecklades tyvärr till huvudvärk. Jag har ju aldrig huvudvärk nu för tiden! Sedan jag fyllde 40 har jag haft huvudvärk ett par, tre gånger och migrän två gånger kanske. Jag klagar inte! Tvärtom.
Tabletter tar jag bara om jag har feber. Jag tycker inte att alvedon hjälper mot smärta. Och det är det enda smärtstillande jag får ta. Varför ta ett pill som inte hjälper? Nej just det.
Nu har jag ingen värk men däremot känns det som om huvudet är fyllt med bomull. Ja en bidragande orsak är alla extremt tidiga morgnar. Men nu är det bara en enda dag kvar! Inte 17 kommer vi sakna den här perioden!
Nu ska jag och maken dricka en mugg te :-D.

Av Åsa Billefält - 20 september 2016 21:20

Åh vad skönt att köra automat igen. Fast jag letade efter kopplingen... usch så van jag har blivit att köra manuell! Jag fick ju lov att köra försiktigt eftersom avgassystemet är paj. Ja det bakre med ljuddämparen i alla fall. Jag har väl aldrig kört så bränslesnålt som i dag. Men, som jag sade till kära maken; DET tar jag igen då Volvon har juste avgassystem igen :-D! Då fick jag en blick...
Pärlan 2 är inlämnad på verkstaden så det blir manuell i morgon också. Samt att stiga opp före 05.00 Men vi överlever det; eftersom vi ser slutet på den perioden så funkar det att gå upp vid denna okristliga tid. Jag kommer inte att sakna den tidpunkten på dygnet. Det ska bli riktigt skönt att få sova till 05.15 Hm det lät sjukt :-)! Även om det är lite för tidigt så sitter klockslaget i ryggmärgen. Det är ju på rätt sida om femman...
Kära maken tittar på hockeyn. Undrar om jag ska ta upp katterna?

Av Åsa Billefält - 20 september 2016 06:10

Åh så skönt att få sovmorgon! Nämen vänta nu! Sovmorgon? SOVMORGON?! Sedan när är 05.15 sovmorgon? Just saying... Har man gått upp 04.45 (igår 04.3-någonting) då är 05.15 sovmorgon. Och det, DET är illa :-z! Men skönt var det att inte behöva kliva upp före 05!
Nu ska äntligen Pärlan 2 in på verkstad (igen) för att fixa avgassystemet. I morgon är det dock 04.45 som gäller... Zzzzz
Tröttmössa och grus i ögonen. Men vad gör det? Det är ju snart helg igen :-D! Då går vi definitivt inte upp vid femrycket! När 08-bläcket räknas som rejäl sovmorgon är det nästan kris ha ha ha!

Av Åsa Billefält - 19 september 2016 20:33

Var ute med Midna för ett tag sedan och hörde ett djur vråla från kalhygget tvärsöver vägen, ute på kalhygget. Det var inte ett rådjur. Inte någon hjort eller älg heller. Vad 17 kan det vara för djur då? Det var stötande bröl. Jag gissar att det är ett brunstvrål. Jag gissade på hjort men efter att ha lyssnat på både dov- och kronhjort så nej. Inte älg heller.
Lite mysigt samtidigt som det är frustrerande att inte veta.
Ja jag lär somna ovetande i ikväll.

Av Åsa Billefält - 19 september 2016 07:37

I morse steg jag upp strax efter 04.30 för att tända i vedspisen och koka havregrynsgröt. Det är mörkt som natta så dags på dygnet. Och endast + 5. Kyligt, mörkt och en aning rått; tajm att sätta på elementen. Innerfönstren borde sättas in också.
Inte ens Eros vill vara ute. Jag släppte ut honom men han började pipa ganska snart. Gick han in? Nej han ville bli buren. Tassar och päls var iskalla efter bara ett par minuter på farstukvisten. Athena hälsade honom välkommen i vanlig ordning. Midna är i vardagsrummet och njuter av svalkan. I köket börjar det bli varmt. Jag ska inte elda så länge till, jag vill bara få bort den kyliga och råa inomhusluften. Solen är på väg nu; den värmer fortfarande har jag känt. Nu sitter Eros vid dörren igen men nu får han vänta ett tag; ingen svängdörr här inte! Plus att han kommer pipa efter någon minut och vill komma in igen. Nej, han får vänta en stund.
Bilden är tagen 05.20, strax innan jag och maken ska åka upp till busshållplatsen.

Av Åsa Billefält - 18 september 2016 20:19

In till Maxi och handlade. Jag köpte faktiskt ett par mysbrallor, som jag kan ha som arbetsbyxor. Ja jag vet, det är inte 100 % klart men 69 spänn! Och sedan hem, tog en tretår, krattade ihop fallfrukt (äpplen), kära maken kapade och klöv, jag travade ved, maken klippte gräset, jag tvättade två maskiner med tvätt och jag har plockat sju, åtta liter plommon. Dottern fixade mat; laxwok med diverse grönsaker i crème fraiche och till det tagliatelle; blandat vanlig med spenat. Jättegott!
Lite lagom mör i kroppen; har ju faktiskt lyft några kilo. Känns skönt att ha använt både arm- och benmuskler.
I morgon ska jag göra plommonsaft!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards