Alla inlägg under september 2016

Av Åsa Billefält - 5 september 2016 18:19

Är det illa om man måste rensa sig in för att skörda lök? Ja det är det faktiskt. Det fick jag göra i eftermiddags. Fyra korgar med tistlar, groblad, maskrosblad med mera. Våra fjäderfän blev glada. Två maskiner tvätt höngdes upp mellan ogräsrensningen. Därefter var det dags att fixa mat; kasslersås till dottern och räksallad till oss.
Nu är det äntligen dags att göra plommonchutney! Och kanske plommonmarmelad också.
Ja, då kavlar vi opp ärmarna och sätter fart <3 make!!

Av Åsa Billefält - 5 september 2016 06:56

Måndag och därmed ny vecka! Det var väl fredag nyss? Som vanligt; Fredag och TJOSMISK så är det måndag. Igen.
Igår hann vi inte göra chutney och marmelad; det tog tid att skörda plommon och äpplen efter vår tripp till sta'n. Vi var upp till min moster med ett par muffins, en påse plommon och en påse äpplen. Det blev en kopp kaffe och lite surr. Jag träffar inte henne så ofta trots att det bara är två mil men hon bor i fel del. Eller så är det affärerna vi besöker som ligger fel.
Den här måndagen jobbar min <3 make hemifrån. Det var tänkt att Volvon skulle in på Bilia i grannkommunen men eftersom generatorn pajade så avbokades verkstaden. Vi har inte fått tillbaka bilen heller så det hade inte funkat ändå. Det är lite pyssel att dela bil men det går ju. Måste gå! Men det ska bli skönt att glida i en bil med automat! Bara att peta in i läge D; sedan gasa :-D!
Vi får göra chutney och marmelad i dag.

Hat

Av Åsa Billefält - 4 september 2016 20:04

För snart en månad sedan blev en god vän till mig och hans sambo misshandlade. Helt oprovocerat. För att de är två homosexuella män. Ett hatbrott. Varför detta hat? Vad spelar det för roll om man är hetero-, homo-, eller bisexuell? Eller transsexuell? Alla har rätt till kärlek. Polisutredningen är nedlagd på grund av brist på bevis. Skrämmande att vi 2016 står stilla! 1979 var året då homosexualitet slutade diagnosticeras som en sjukdom. Vissa verkar ha stannat kvar i utvecklingen före 1979. Det som skräms förtrycks!
Vad fick de som sparkade ned min vän och hans sambo ut av misshandeln? De blev sparkade i tinningen respektive bakhuvudet när de låg ned. Så fegt! Så vidrigt! Så respektlöst! Så meningslöst!
Jag bojkottar hat!

Av Åsa Billefält - 3 september 2016 11:52

Å så skönt det var att lägga sig i bingen och slöa igen. Vaknade efter 8 och bara känslan av att inte behöva gå upp direkt är oustanding! Inte ens Midna hade bråttom ut. Den enda som ville ut var Eros, han hade inte tid att säga god morgon till mig. Athena har legat på soffan ett bra tag och gosat/vilat.
Har just inmundigat dagens första java. Vi försöker vara kreativa och skriva inhandlingslista. Dagens middag har vi klurat ut precis som morgondagens. Frun får nog skriva matsedel igen. Det blir så mycket enklare att sköta veckohandlingen då.
Jaha får se vad vi gör sedan? Rensa ogräs eller börja såga/hugga ved? Ogräs känns väl mer som ett söndagsnöje ;-)?
Hur som haver, det var riktigt najs med en slapp förmiddag!

Av Åsa Billefält - 2 september 2016 08:20

Nu är det början på veckoslutet. I helgen tänker jag baske mig inte stiga opp före 08.00 Två dagar i rad denna vecka har klockan ringt 04.45 Vi är fortfarande en bil kort och maken tog bussen in till stationen. Hoppas Pärlan 2 är klar snart! Köra manuell suger harpung! Jag har ju vant mig vid automat. Nä no more manuell!
I eftermiddag kommer maken hem efter att ha varit ute på galej och sovit hos sin pappa.
Men nu är det fredag! Ska ta mig genom den här förmiddagen och en stor del av eftermiddagen tills det är dags att åka in till stationen och hämta honom. Då får han ta över som chaffis! Jag kör inte i rusningstrafiken med en bil jag inte känner mig 100 % komfortabel med. Fast jag gillar inte att köra i ruset med Volvon heller. Jag har inte temperament för det.
Fredag. Familjedejt i soffan med något gott och onyttigt snax. Som vanligt är det väl bara skräp på burken. Jag tittar knappt på TV. Fast jag har följt The night manager på 4:an. Det är bland det bästa jag har sett! Åtta avsnitt. Synd att jag inte spelade in den serien. Riktigt, ruggigt bra. Nu vill jag läsa boken.
Nu är det dags att vara lite fredagsnyttig och plocka ur och i diskmaskinen. Sedan kanske jag är värd en tretår.

Av Åsa Billefält - 1 september 2016 14:29

Då är sommaren slut för den här gången. Adjö sommar och välkommen höst. Augusti är över. Än så länge är det varmt. Jag inväntar svalare, nej kyligare luft! Höstluften brukar vara så klar och fräsch. De färgsprakande löven är en ren fröjd för ögat. Hösten är vacker och härlig. Det blir skönt för Midna med lite kyligare luft. Vi längtar efter dragträning och då får det inte vara för varmt.
September... höstens första månad.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards