Alla inlägg den 7 juni 2016

Av Åsa Billefält - 7 juni 2016 13:34

Jag vet att jag borde men inspirationen är just nu nere på 0. Det finns annat som ockupperar min tid...
Jag borde riva ur sängkläder för att tvätta, ta reda på ren tvätt, diska och rensa. Men viljan och lusten är som bortblåst!
Kanske en fyrtår kan råda bot på det? Värt ett försök! Risken är väl att den eventuella viljan och eller lusten som kanske dyker upp rinner ned med kaffet. Men det är värt ett försök! Lättja är ju en av sju dödssynder ;-)! Ja i den katolska kyrkan alltså.

Av Åsa Billefält - 7 juni 2016 09:06

Efter långhelgen kommer en kort vecka; maken behöver bara åka till jobbet i dag och på torsdag. Onsdag och fredag jobbar han hemma.
I dag ska jag ta hand om de små fyrfotingarna och bara gå ut en liten stund för att rensa pallkragen och så morötter och sallad. Fast det kan jag göra när dottern kommit hem?! Vi har varit ute och jobbat ganska mycket under helgen. Eros är ju ute ganska mycket men Athena är ju innekatt och det är för varmt för Midna att vara i långlina. Fast under helgen har det blåst lite svala vindar. Midna har fått några promenader och varit med ute, några stunder i alla fall. Det blir ju så när det är sommar, det är ju inte hennes årstid precis.
Jag har vattnat Rudbeckiorna. De slokar lite. De skyddas mot den värsta solen; det står en stol med en matta som skydd. Om det inte kommer regn måste jag slå på sprinklern i kväll. Jordgubbarna bär kart och det är nysått.
Rabarberna blir så tunna! Det är nog för dålig jord. Vi har pratat om att skaffa fler pallkragar och flytta rabarberna till en sådan. Jag tror att vi behöver lägga ett lager jord på odlingsplätten i höst för att förbättra oddsen för det som ska odlas.
Våra tomater blommar! Och dricker vatten som om de vore bakfulla... Nu är definitivt för sent att plantera om dem. De är så höga att de tar upp drygt 2/3 av fönstret. Kul när det växer! Nu hoppas vi på en bra skörd av körsbärstomater med mera. Snart är det dags att skörda vitlöken. Jag tänkte sätta fler klyftor men låta dem vara i jorden minst ett år.
Ett par äppelträd är fullsmäckade med kart! Det ena trädet har varit angripet av rönnbärsmal och upprepas det i år ska vi fälla det. Dessutom knäcktes en stor gren i höstas när tallen blåste omkull. Det blev ett fult "sår" och vi vet inte hur det påverkar trädet.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards