Alla inlägg den 19 juni 2016

Av Åsa Billefält - 19 juni 2016 17:13

Så har det då äntligen hänt! Efter två år är bersån färdigplanterad. Nu ska plantorna vattnas ordentligt så de rotar sig. Och när de har gjort det ska de klippas ned. Varför då undrar kanske någon. Jo för att de ska grena ut sig och bli täta. Dessutom är det ju snyggare med en jämnhög häck.
Och rabatten/växtplatsen har fått fyra aklejor. Några prästkragar får inte plats. Jag vet inte ens om blåklinten och ringblommorna gör sig där. Det har kommit upp lite nya idéer... som jag inte har diskuterat med maken.
Ja nu är i alla fall planteringen fixad; nu håller vi tummarna för att de rotar sig! Undrar när vi gräver ur och så vidare för att joxa med plattorna? Det är ju lite annat som ska göras; fixa fönstren och om vädret tillåter ska vi måla kåken.

Av Åsa Billefält - 19 juni 2016 06:32

Härligt att vakna 4.40; klarvaken dessutom. Jag är fortfarande vaken1,5 tim senare. Det verkar inte finnas några planer på att somna om heller.
Det finns ju inget jag kan göra förutom att vända och vrida. Ja jag kan ju klia på myggbetten! De små inande flyfäna var generösa på den punkten; jämars vilken kvantitet innan regnet föll! Maken och jag planterade om vinbärsbuskarna och fixade med nya pallkragen. Då täcktes luften av de små rackarna! Nu kliar det från topp till tå! Tack för det...
Tja jag skulle ju kunna gå upp och plocka ur diskmaskinen och slå på en maskin tvätt men det känns inte som en höjdare en söndagsmorgon strax före halv sju. Men att vrida och vända samt klia på myggbett är ju inget man får glädjefnatt av heller precis. Får se hur jag gör.
Kära maken har inga problem att somna om! Vaknar han 10-15 min före klockan så kan han somna om. Det kan inte jag; jag blir stressad över att jag KANSKE inte hör klockan då. Mitt i natten brukar jag inte ha något problem med att åter titta in på hjärnkontoret. Inland har jag dessa stunder då det är stört omöjligt att knoppa in. I dag är det ett sådant tillfälle. Kanske skulle gå ned och äta frukost i min ensamhet? Resten av familjen trynar. Eller ligga kvar i bingen och filosofera? Det är ju rätt najs att inte behöva gå upp! Men ändå tråkigt. Jag kan vara lite rastlös mellan varven.
Äh varför gå upp NU?!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards