Alla inlägg den 8 maj 2017

Av Åsa Billefält - 8 maj 2017 13:41

Jordgubbsmarmelad och - saft blev dagens jobb. Jag ska stå på ett betessläpp i helgen där det även ordnas en typ av marknad. Jordgubbsmarmeladen blev en riktig hit; allt tog slut. Då måste jag ju fixa det, tänkte jag! Jag ska även göra ananasmarmelad eftersom jag har ett erbjudande som går ut på söndag; en burk á 185 G 35 SEK (ord.pris: 45 SEK). Det blir väl någon liten burk respektive flaska utöver ordinarie förpackningar; dessa små brukar jag använda i presentförpackningar. De ingår inte i ordinarie sortiment.
Dagen som började så bra med strålande sol... det har kommit snöflingor, regn och småhagel samt kraftiga vindar. Inte najs alls. Det har ju varit ett flertal dagar med värmande sol. Rena rama aprilvädret...

Av Åsa Billefält - 8 maj 2017 05:17

Jaha. Måndag. Morgon. Sitter i soffan och väntar på att ugnen ska bli varm. Vi köpte bakeoff-baguetter igår. Lite vardagslyx en måndag kan man väl unna sig?!
Vore inte helt fel att få krypa ned i sängen en stund till. Men nu får jag ju inte det. Maken har somnat om; han drar timmerstockar. Och sedan ska dottern väckas. Att väcka en extremt morgontrött tonåring är inget enkelt jobb! Ja det kan vara halvtufft att väcka en morgontrött karl också! Jag går upp direkt när klockan ringer. Maken snoozar (och somnar om) och dottern mumlar - och somnar om. Jag kan trava upp och ned fyra, fem gånger innan hon behagar gå upp. Och då är hon en riktig muntergök... eller inte. Ja mitt morgonhumör är väl inte det bästa alla gånger heller. Men jag går i alla fall upp när klockan ringer ;-)!
Åttonde maj; då ska göken komma (enligt Bondepraktikan?). Jag får väl gå ut och jobba lite i trädgården... Sedan är det tornseglarna vi väntar på - DÅ är alla fåglar här och det är sommar!
Nej nu ringer dotterns alarm. Och hon vaknar inte. Frulledax; te och en nybakt (nåja) baguett!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards