Alla inlägg den 3 september 2014

Av Åsa Billefält - 3 september 2014 09:04

Tulpan- och Kungsängsliljelökar införskaffades i söndags. Frågan är bara var de ska sättas. Vi ska ju inte ha rabatter längs husväggarna utan vi ska dränera. Ja och så tänker vi ju inte sätta lökar som de där marans gnagarna ska mumsa på! De rabatter som finns, eller resterna av dem, är invaderade av möss. Ingenting hjälper! De måste väck så de inte flyttar inomhus...

Men blomsterlökarna då...

Ett gäng lökar kan ju sättas i rabatten vid garaget; irisarna får ju ändå inga blomstänglar. Kanske skulle sätta Kungsängsliljorna där? Ja, då syns de från köksfönstret!

Tulpanerna vill jag ha någonstans mellan förstukvisten och grinden. Jo det var ju så sant! Där ska vi ju anlägga grusgång och en rundel med växter! I mitten ska den vita pionen stå, hade jag tänkt. Synd bara att jag inte är fit for fight än! Då kunde jag ju staka ut grusgång och rundel. Om det inte vore för det hemgjorda partytältet... Men nu är det ju slut på Garden Parties, vi får sätta upp det i sommar på ett annat ställe av vår 3609 kvm stora tomt.

BTW, tulpanerna är så mörkt violetta att de ser svarta ut. "Svarta" tulpaner hade vi i rabatten vid första stället vi bodde på i Eskilstuna. De symboliserar en lyckligare del av barndomen. Kungsängsliljan är min landskapsblomma; jag är född i Uppland. Jag har även den uppländska flaggan uppsatt på fasaden till garaget.

Jag vill ha flera blomsterlökar; narcisser, snödroppar, pärlhyacinter, hyacinter, tulpaner i olika färger!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards