Alla inlägg under augusti 2015

Av Åsa Billefält - 28 augusti 2015 12:42

Enligt almanackan är det 28 augusti men känns banne mig som fredagen den 13:e, 1:a april eller måndagsexemplar!
Gjorde två mjuka kakor, en banan och en banan-choklad. De såg jättefina ut. Höga, torra och verkligen fina!
Tills jag ska ta ut dem! Tjosmisk! så sjönk den ena. Tjosmisk igen! Den andra pös över! Och väl ute ur ugnen så sjönk även denna kaka ihop.
Banan är knöligt att göra mjuka kakor på eftersom det är tungt. Men jag gjorde ju precis som förra gången och då blev kakan jättefin!
Nåja maken får något till kaffet; smaken är det absolut inget fel på! Den som bara sjönk ihop har endast ett skönhetsfel och det är säkert enbart jag som ser! Petiga bagaren SER sådant!
Det som kan vara orsaken till misslyckandet - om jag nu "får" kalla det så - är att det fungerar inte att baka av två mjuka kakor samtidigt. Ingen varmluft.
Tråkigt är det när det förväntade resultatet INTE blir som, just förväntat!
Det blir till att skura ugn! Har visserligen fått bort det värsta... Har man inte jobb så skaffar man!

Av Åsa Billefält - 28 augusti 2015 10:36

Å så var det fredag igen! Sovmorgon dessutom! Ända till 6.30 då alarmet skrek. Nu börjar man uppskatta sovmorgnar mer än under sommarlovet,
Jag tror faktiskt jag ska slänga ihop en mjuk banankaka eller två! Bananerna börjar se icke ätbara ut och då passar de utmärkt att baka på!
Midna fick morgonpromenaden strax före 7 och ligger och vilar. Hon är morgontrött! Gör allt för att slippa gå ut trots att behoven tränger på. Då brukar hon gäspa; stort och högljutt gnisslande. Hon lägger sig på rygg; då ska vi gosa (klappa bröst och lilla magen) samt morgonpussar. När kopplet hakas fast vet hon vem som bestämmer. Då ska hon sitta och vänta på sin tur medan jag hoppar i skorna och den obligatoriska koppelpussen. På trappan ska hon också sitta, vänta på sin tur medan jag ev låser och fixar med runkeeper. Lite vett och etikett för att minimera valpfasonerna som börjat komma tillbaka. Det är inte kul att plötsligt få en tokrusande pälsboll på nära 30 pannor i kopplet!
Ja men nu är det hög tid för ett fredagsbak!

Av Åsa Billefält - 27 augusti 2015 17:16

Inte konstigt att piggheten avtar! Det är höstlikt väder ute; blyfärgad himmel, kyliga vindpustar och ett par stänk från ovan.
Jag ska ta med Midna på en uppfriskande promenad om en stund. Vi ska möta kära maken. Det är hans tur att handla idag ;-)!
Kan vara lite skönt för Midna att vila i bilen efter tre, fyra kilometers promenad. Vi har ju bara gått ett par kilometer om dagen under värmeböljan. Midna mådde ju inte så bra heller. Som tur var var det ingen fästingsmitta och hon är som vanligt igen efter avslutad kur smärtstillande.
Fördelen med detta trista väder är att det är svalt; vår "varg" kan följa med på längre promenader och få upp kondisen. Vi andra kan behöva träna upp flåset inför hösten och vintern.
Nu ska jag förbereda lite innan promenad!

Av Åsa Billefält - 27 augusti 2015 09:28

Tredje baljan javan och jag har fortfarande möte med mig själv ;-). Eller kafferep fast utan bullar eller kakor. Jaha... vad ska jag fylla dagen med? Tvätta. Ja men det kan jag ju inte göra hela dagen!
Måste även fatta ett beslut angående ett erbjudande jag fått. Men då vill jag bolla med maken och han kommer inte hem än på länge.
Det ordnar sig nog med göromålen; det finns ju alltid något att sysselsätta sig med :-D!

Av Åsa Billefält - 27 augusti 2015 06:24

Nu är första skolveckan nästan slut. Igår hade dottern sin första franskalektion. Vi hann knappt komma innanför dörren förrän hon ville vi skulle plugga franska. Jag har väl aldrig sett sådan glädje att plugga förut! Men jag vet ju hur hon har längtat efter franskan. Det är en glädje för mig också; jag fräschar upp min egen franska!
Att komma in i rutinerna går ju inte riktigt så snabbt som jag hoppats. Jag blir ganska trött av att gå upp 5.15 Tur att jag jobbar hemma :-P!
Och tur att det är helg snart så det blir sovmorgon... "gäsp"

Av Åsa Billefält - 26 augusti 2015 08:23

Jag fick sovmorgon idag! Så skönt! Mmmmmm! En hel halvtimme extra fick jag sova. Alltid något :-)! Maken var på galej efter jobbet igår och sov över hos sin pappa. Den enda fördelen när jag är gräsänka är att slippa gå upp 5.15
En kort förmiddagspromenad på drygt en kilometer har jag hunnit med. Förutom ett par tokrace så skötte Midna sig väldigt bra.
Dagens första java har halkat ned för strupen och nu brottas hjärnan med att ta en påtår eller titta in i huvudet en kvart först... Ja vad tusan; har jag haft sovmorgon så kan jag filosofera en kvart ;-)!

Av Åsa Billefält - 25 augusti 2015 15:13

Det är inte bara Midna som tycker att det är varmt  ! Inte bara varmt; det är kvavt också. Athena är också lite slö idag fast hon njuter mer av värmen än vad vi andra gör. Luften är så het och tung att det är jobbigt att andas, tycker jag. Jag accepterar och respekterar de som tycker om det här vädret och jag förutsätter att det är likadant åt andra hållet!   Fast jag vet ju hur det brukar vara; om jag har en åsikt som inte delas av gemene man så har jag fel. Min åsikt respekteras inte   alla gånger.

Vi kan ju bara underlätta för Midna genom att ta korta promenader på morgnar och eller sena eftermiddagar eller kvällar samt längre rastningar. Och fylla på kallt vatten i vattenskålarna.

Nej, nu ska jag faktiskt lägga mig på soffan i svalkan från fläkten en stund. Sedan ska jag ta fram torsk till kvällsmaten.


Av Åsa Billefält - 25 augusti 2015 10:46

På kvällarna känner vi hur det kryper nästan överallt på kroppen. I fönstret intill fönsterbrädan kryllar det av bevingade svartmyror. Blä! Öppna fönstren och borsta ut dem. En kvart senare är de tillbaka. Och så är de borta lika plötsligt som de kom. De små äcklen svärmar nu.
Min bil attackerades också; de satt fast i kondensen på takräcket. Nåja, de svärmar väl klart snart så slipper vi svärmarna av svartmyrorna! Åtminstone för i år!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards