Alla inlägg under januari 2016

Av Åsa Billefält - 31 januari 2016 22:49

Sista dagen på veckan, helgen och januari.
Nästan all snö har försvunnit. Idag var det nästan vårlikt väder; kyligt och soligt. Maken och jag tog en promenad med Midna efter frukostkaffet. Nästan 4 km blev det.
Nästa promenad var inte lika skön; vinden var kallare och det hade regnat. Men vi gick en promenad alla tre med Midna. Drygt 2 km.
Månadens sista dag ägnades sedan åt lite slapp! Ladda batterierna inför en ny månad och vecka.
Katterna har mest sovit. Eros var ute några gånger. Han har sovit på soffan. Athena trivs på någon av stolarna. Midna har legat ömsom på favoritplatsen i soffan och ömsom på golvet. Ja våra små berikar vårt liv! Vi skulle ha mycket tråkigare utan dem. Och mer möss i huset utan framför allt Eros. Athena hittar dem men leker med dem som en liten flicka leker med dockor.
Nu är sista dagen på veckan, på helgen och månaden snart slut.

Av Åsa Billefält - 26 januari 2016 06:25

Usch vad tråkigt med plusgrader! Det som var så härligt med minusgrader och gnistrande, knarrande snö.
Igår kunde vi gå våra promenader. Men kan vi det i dag? Plusgrader brukar ge hala vägar. Visserligen sandades vår väg igår kväll. Men Midna och jag går ju inte mitt på vägen. Ytterligare en nackdel med slaskväder är att promenadvägarna begränsas; åt ena hållet är det en relativt brant backe som brukar bli glashal vid blidväder.
Hon var så duktig igår på promenaderna! Mötte en bil och trots att det var samma märke och modell som makens (vovven viftade svansen och fick sitt glada ansikte) gick hon hur lugnt och fint som helst. Det gick jättebra när travekipaget vände i T-korset; jag gick över vägen, hon satt med kort koppel och jag pratade lugnt med henne. Inte ett ljud och inte en rörelse! Annars brukar hon ställa sig på bakbenen och pipa lite. Hon blir som tokig när travarna susar förbi; hennes draginstinkt triggas tillika tävlingsandan. Jag är lite orolig att hon ska skrämma hästarna.
Och så tränas hon att gå förbi hästarnas utspridda avföring - som Midna tycker är skitgott. Det gick överlag bra, tycker jag.
Jag var inte ironisk när jag uttryckte min glädje över minusgrader! Vintern är vacker och luften så härligt frisk och klar. Det behöver ju inte vara -20 utan max -10. Slaskväder undanbedes!
En bild från gårdagens ena promenad.


Av Åsa Billefält - 24 januari 2016 19:29

Då står en ny vecka för dörren. Vad har vi gjort i helgen? Känns mest som om vi gått hundpromenader med 5,3 km igår och 6,9 km i dag. Det är härligt med vintriga promenader!
I morgon är det måndag. Igen. Promenera ensam med vovven. Ja det funkar det också men det är roligare med sällskap. Jag har ju spotifylistan förstås.
Söndag och kväll; mätt och belåten sitter jag i soffan mellan maken och vovven. Snart är vinslatten ett minne blott. En god natts sömn för att ladda upp batterierna inför en ny vecka. Morgondagen ägnas åt att städa. Men nu njuter vi av helgens sista timmar framför kaminen.

Av Åsa Billefält - 23 januari 2016 08:24

Skönt att det är lite mildare i dag; -5! Jag sitter i soffan under en filt medan resten av familjen trynar. Elden sprakar i vedspisen och äggen kokar. Dottern ska ha ägg på frukostmackan. Jag kokar ett extra i fall maken också vill ha. Själv äter jag en tallrik fil med skivad banan. Och en kopp te förstås.
Det blir ingen slapparstund nu på förmiddagen; systrarna kommer och fikar mitt på dagen. Jag och Midna ska gå och möta den ena; då får jag promenaden gjord. Tänkte gå i hyfsad tid så det blir en skaplig sträcka.
Nu äggen klara och tevattnet påsatt; dags att få upp sömntutorna ;-)! Midna behöver rastas och vedkitteln fyllas. Och jag måste ha plåster på hälen; mitt skavsår är numera ett riktigt sår...

Av Åsa Billefält - 21 januari 2016 08:06

Det är en enorm skillnad på plogat och plogat. Differansen kan vara så mycket som 50 centimer smalare väg. Då menar jag inte vår lilla grusväg i skogen! Vägen jag syftar på är den stora, asfalterade vägen MED orangea vägpinnar. Vår lilla grusväg utan pinnar är nära nog lika bred vinter- som sommartid.
Jag tycker inte motorvägen är särskilt väl underhållen. Det är med tveksamhet man vill åka in i vänsterfilen.
Igår var jag inne i stan. Tack och lov att man inte bor där längre! Nu ligger snöhögarna vid korsningar och övergångsställen. Väldigt bra sikt... eller inte! Och dessa fotgängare som bara klafsar över gatan - utan reflexer! Här i skogen slipper vi dem. Men vi har djur i stället. När dottern och jag åkte hem såg jag en mötande bil som stannat intill kanten av grusvägen. Jag såg långa ben mitt i vägen. Jaha vem rider i mörkret utan reflexväst?? Och så vek djuret av mot hästgården; en älg! Maffigt djur som bör hålla sig utanför vägen.

Av Åsa Billefält - 20 januari 2016 08:34

Å så blev det svinkallt igen! Jo det kändes igår kväll att det blev kallare. -16, -17 vid 05.00 Bara att gå ned och tända. Mina mysbyxor var inte torra och inte långkallingarna heller; bara att hänga på elementen. Det var allt annat än varmt att sitta på golvet och sätta fyr i eldstäderna.
Det är alltid lika spännande att åka hemifrån när eldarna sprakar; finns det tillräckligt med glöd för att peta in en pinne eller inte. Hittills har det funkat - om man inte är borta för länge.
Trots att jag sitter under filt framför kaminen fryser jag! Jag har ingen lust att gå ut och hämta ved... Men jag vill gärna fortsätta elda. Det är skillnad att promenera; man blir varm medan man går! Det är snart dags för förmiddagspromenaden; Midna stod just och morrskällde. Men det är inte riktigt time än; måste hämta ved och fixa vatten till fjäderfäna först.
Inte ens Eros visar intresse av att gå ut. Han brukar tjata när maken åkt till tåget. Athena ser man inte röken av; hon brukar ligga som en boll på en stol eller i någon av sängarna. Hon trivs inne i stugvärmen.
Nu dags att göra lite nytta!

Av Åsa Billefält - 19 januari 2016 08:31

Haren har varit här och ätit. Katterna tycker det är spännande att titta på den. Midna gillar doften. Räven är också här om nätterna; spåren ser vi men inte själva djuret i fråga. Den snokar under fågelmatplatserna och slickar i sig spillet från ovan - precis som haren.
Fåglarna har fått en ny, hemgjord talgboll. Det är många djur som behöver mat men det går ju inte att mata alla.
Nu hoppas jag att elden i kaminen får fart snart; det börjar dra ihop sig till dagens lilla promenad. Igår fick jag ihop över 12000 steg! Jag har satt upp målet minst 10000 steg/dag. Nu sitter Midna och tjatar om promenad... Nej nu måste jag få fatt på Eros; han gick ut för ett tag sedan!

Av Åsa Billefält - 18 januari 2016 11:02

Måndag igen. Det är betydligt mildare; -5 nu. När jag kom hem efter skjutsat dottern till bussen gick jag en liten promenad med Midna. Det är dags för nya rutiner för vovven; promenad på för- och eftermiddag. På helgerna kan man ta en lång promenad.
Vi köpte en ny apelsinjuice; färskpressad med fruktkött. Kanongod! Jag gillar inte juice med fruktkött... Och den är inte så söt som t ex Bravo. Faktum är att jag känner mig piggare sedan jag dricker ett halvt glas apelsinjuice vid frullen. Lite slött att köpa färdigpressat men nu gjorde vi det. Juice i tetra är så sliskig! Bättre med egen färskpressad fruktdryck! Jag vill ha en råsaftcentrifug.
Haren var här i morse och åt på kärven. Kärven åkte ned på stören i blåsten strax före jul så vi lät den vara. Jag ska lägga ut lite morotslattar där.
En ny talgboll stelnar i diskhon. Fåglarna har frossat under den här perioden av kyla. Får se om jag får upp taket på fågelhuset så jag kan lägga bröd och frön åt dem. Det är inte så mycket kvar av den befintliga talgbollen.
Eros gick ut för andra gången. Athena ligger och sover antingen på en stol eller på någon av sängarna. Midna ligger i soffan med huvudet på armstödet.
Nä nu är det dags att göra lite nytta igen; peta in en pinne i brasan till exempel!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards