Alla inlägg den 4 maj 2016

Av Åsa Billefält - 4 maj 2016 09:02

... välkommen! Och välkommen stora, runda luman där uppe i det blå! Så har vi då fått värme - på gott och ont. Ont? Ja, Midna lider av värmen trots att hon fällt mycket av vinterpälsen. Igår var det premiär för linne och kortbrallor! Det var varmt och skönt. Jag jobbade lite i trädgården och det blev väldigt varmt. Vi har inte mycket skugga; bara huset och under äppelträden.
I dag tänkte jag tvätta ett gäng maskiner och hänga ut kläder, handdukar etc att torka på vindan. Det blir väl lite trädgårdsjobb också; ska fortsätta dela på och flytta dagliljor. Igår såg jag att sockerärtorna börjar titta upp. Liksom krolliljorna. Gullvivorna börjar blomma och doftviolerna slår ut mer och mer. Jag var ledsen över att rosorna inte hade klarat vintern men det kommer små, små gröna blivande blad på åtminstone hälften. Då finns hoppet att de resterande överlevt. De brukar vara sköra men envisa. Inför kommande köldperiod får vi se till att täcka jordytan över rötterna.
Efter dagens arbete ska maken vara ledig. Då ska potatis och lök ned i jorden, gräset ska klippas och vi behöver gräva ur "rabatterna" till bersån; rensa bort ogräs (bl a kirskål) och ta bort döda syrensticklingar för att plantera nya, vi måste även flytta liljan (ev två stycken som planterades tillfälligt där) och acklejorna ska få en ny plats. Någonstans. Där det blir bra. Vi måste även fixa hönsgården; reglar har gått sönder och staketet behöver åtgärdas så de inte smiter. Men hönsgården är nog ett sommarprojekt. Lite hjälp i trädgården kan jag väl få under makens ledighet?! Det är så mycket roligare när vi är två <3! Dessutom ska några stora buskar alt mindre träd sågas ned.
Två av våra små hjärtan ligger bredvid varandra i soffan och vilar!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards