Alla inlägg den 24 maj 2016

Av Åsa Billefält - 24 maj 2016 21:18

Vindarna har vänt; från ljumma försommarvindar till kalla vindar. Jag gick ut med Midna för ett par timmar sedan. Hon tog med sig sin tuggring och så gick vi omkring lite och hon såg så stolt ut när hon gick omkring. Och så lade hon sig utanför ena ingången till bersån och njöt av de svala vindarna. Jag fick upp henne på fötter; vi sprang lite (hon med tuggringen i munnen) tills hon började valp-/tokracea. Då började hon longera ett par varv, fortfarande med tuggringen i munnen. Tyvärr kunde jag inte föreviga henne. Rätt som det var kastade hon sig ned i kisställning... Hon är en riktig pajas, vår älskade Midna ;-)! Vi gick in; jag skulle gå och leta efter Eros, som fortfarande var ute på äventyr.
Jag gick ut och stannade på trappen; vindarna var inte svala längre utan kyliga, nästan kalla. Nåväl, det var bara att börja traska. Jag gick uppför backen medan jag ropade och lickade. Efter ungefär 100 m såg jag honom; han sprang jamandes emot mig. Han ökade farten när han såg mig och jag tog upp honom i famnen. Lillpojken lade sig till rätta och spann hela vägen hem.
Även Midna verkade vara glad över att han var hemme; hon nosade så försiktigt på honom. De lade sig och sov i hallen; Eros med huvudet på dotras converse och Midna hade hämtat makens ena toffel som hon låg på. Vilka clowner ;-)!

Av Åsa Billefält - 24 maj 2016 09:14

Andra dagen med sol och värme; härligt för mig men inte för min älskade polarspets. Igår gick jag och mötte maken - utan Midna. Tur att jag lyssnade på magkänslan; det var snudd på att det var för varmt för mig. Jag hade en flaska vatten med mig och jag var noga med "doseringen" så vattnet skulle räcka så långt som möjligt. Drygt 5 km blev det i värmen. Jag såg ett rådjur, en get, ca 15 m framför mig men hon sprang innan jag hann föreviga henne med telefonen.
Jag har vattnat den nyplanterade rosen och bersådelen. Det ska tvättas lite (och ta reda på ren, torr tvätt) och jag ska baka. Får se när den tredje "rabatten" planteras. Det bör göras senast i kväll; det ska ju regna i morgon och det är positivt. För alla växter och särskilt de nyplanterade! Då blir det lite svalare; då kan jag gå en sväng med Midna.
Våra äppelträd står i full blom; så vackert! Bin och humlor surrar i kapp bland alla blommor. Jag har sett årets första geting; den satt på en av petuniorna på förstukvisten. Lök- och potatislandet ser ut att ge en bra skörd; vi blir självförsörjande ett tag. Kanske att vi kan plocka upp första potatisen till midsommarsillen :-D!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards