Alla inlägg den 18 maj 2016

Av Åsa Billefält - 18 maj 2016 20:50

Jag har fixat, trixat och kucklat samt mucklat med recept. Ingen ugn är den andra lik, det är ett som är säkert! Mjuka kakor; allmänt kallade sockerkakor. Dessa enkla men ack så knussliga och känsliga. De har en tendens att implodera! Det kan göra mig lite lätt upprörd. Eller väldigt mycket upprörd! Särskilt de som innehåller kokosflingor. Men i dag har jag bakat en mjuk kaka med kokos som ingrediens. Och gissa vad! Den sjönk INTE! Ett receptförnyande som verkar ha lyckats.
En kaka är ju knappast vetenskapligt bevis. Men lite glad och lycklig tänker jag vara!
Jag är ju en sådan där människa som antecknar vad jag lägger till eller drar ifrån. Nu är jag ju sugen på att fortsätta baka mjuka kakor med kokos. Lite sent nu men det kommer ju en dag i morgon också!

[Bild]

Av Åsa Billefält - 18 maj 2016 08:15

Solen skiner från en ljusblå himmel, bara några vita moln som glider förbi i sakta mak. Jag rastade Midna redan vid 6 och solen värmde! Göken gol på avstånd, riktig sommaridyll! Nästan i alla fall; jag väntar på tornseglarna! De har ju kommit till några städer. Men de brukar komma hit till skogen några dagar efter ankomsten. Riktig sommar är det först när jag ser eller hör tornseglarna!
Jag kommer ihåg en sommarkväll för typ 40 år sedan; en tornseglare(svala sade man då) missade landningen in i boet och föll ned på marken. Pappa tog upp den(så söt fågel) och kastade upp den i luften. Den flög och kvittrade, strax innan den skulle in i boet flög den ett ärevarv över våra huvuden. Precis som om den tackade för hjälpen.
Igår kväll kom maken hem från sin jobbresa. I morse åkte han och i eftermiddag åker han på en annan jobbresa. Gräsänka igen. Tur att det är sommarlov och semester snart. Både dottern och maken behöver ladda batterierna. Och jag vill gå vidare med mina planer.
Eros hade så bråttom ut efter frukosten. Han och Athena fick en liten skål tonfisk var till frukost. Midna fick torrfoder med lite tonfisk, som vanligt.
Onsdag; veckans mittpunkt! Snart helg! Och jag ska laga trerätters på lördag; det är då vi firar bröllpsdagen. Maken ska bli överraskad; jag ska laga något vi inte har ätit! Jag har inte ätit det på säkert 20 år! Den rätten hade glömts bort. Jag får ju göra lite ändringar eftersom originalet innehåller kött från tamboskap. Varmrätten har jag inte riktigt bestämt än. Efterrätten blir rabarberpaj; dags att skörda den första gången. Rabarberpaj med hemkokt vaniljsås! Det bestämdes redan förra helgen. De har kommit fint sedan vi har låtit sprinklern gå en stund då och då.
Undrar om jag ska ta en liten kortis med Midna om ett tag? Hon har ju tappat nästan all underull, är det molnigt fryser hon och är det soligt blir hon väldigt varm. Det finns inget isolerande lager som skyddar henne. Sommartid brukar det bli kortare promenader eller längre rastningar och fler "luftningar" d v s hon får gå ut och nosa lite samt röra på sig. Vi går promenader och möter maken på sena eftermiddagar/tidiga kvällar. Då har vi vatten med oss i hennes klövjeväska. Hon får vila under bilturen hem i en sval bil.
Hur som haver; tajm att ta hand om frukostdisken. (Vad skönt det ska bli med diskmaskin igen!)

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards