Alla inlägg den 14 maj 2016

Av Åsa Billefält - 14 maj 2016 11:15

Jaha... Undrar om det blir något gjort i trädgården. Klockan 11 är det hockey, inte för att jag bryr mig längre. Inte sedan förra året då Tre Kronor blev utan medalj. Vi måste komphandla också. Och så har det välsignade regnet kommit... Jo det behövs; det är torrt i marken. Visst kan jag gå ut och jobba själv men det är ju så tråkigt när vi är hemma alla tre! Men först lite kaffe :-D!
Jag behövde inte tjata för att Eros skulle gå ut; det var ett svart streck som rann ut genom dörren. Athena smög ned för trappen när jag öppnade dörren till skrubben. Midna har sitt torrfoder där och det doftar nog mus där.
I dag är det läge för långbrallor och jacka när det ska arbetas... Ja nu kan jag inte resa på mig; Athena sitter på mitt ben och är på goshumör.
Jaha... om jag nu går ut själv, OM, vad ska jag då göra? Jag ska flytta några gullvivor. De växer vid Minnesplatsen och där gör de sig inte riktigt rättvist eftersom de stora tujorna skymmer dem. Vi har gula, orange och röda; så vackra! Jag flyttade några förra året och ska fortsätta med det projektet. Det finns ett bra ställe nu; vår nya "blomsteräng" i miniatyrformat! Där har vi satt acklejor, en av liljorna och en stor ruska med dagliljor. Vi ska även flytta den andra liljan och krolliljorna samt en del doftvioler. De doftviolerna härstämmar från min mormor eller t o m mormors mor. Anrika blomster m a o! Ja acklejor är ju också en gammal växt. Senare i sommar ska jag gräva upp en och annan prästkrage och plantera där. Vi har så mycket prästkragar att det är nästintill ogräs! Blåklockor vill jag också ha. Och blåklint... Ja det finns många, vackra blommor! På sikt kanske man ska lägga snygga kantstenar runt "ängen"?! Det finns hur mycket som helst om man är beredd att plöja ned pengar på att försköna trädgården. Men det är ju inte prio 1 när det finns annat som är viktigare; måla huset och fixa fönstren samt isolera vattenledningen under huset och i pumphuset. Att flytta växter kostar i stort sett bara fysisk ansträngning och eventuellt lite jord och gräsfrö.
Nu fixar kära maken påtår, jag bad honom om det <3. Kanske ska gå ut en stund efter java nr 2 och efter jag har tagit hand om disken. Jag kan ju gräva upp syrensticklingar till den blivande bersån. De kan stå i vattentunnan tills de kommer i jorden. Den ska ju göras i ordning ordentligt med blivande syrenhäck och plattor. I varje hörn vill jag ha vackra, halvstora krukor med blommor! Som sagt, man kan plöja ned mycket pengar på att försköna sin trädgård. Vår uteplats kostar kroppslig valuta eftersom vi har syrener på tomten och en massa plattor! Det som kostar en slant är ju markväven och eventuella krukor. Vi behöver en ny rosenbåge eftersom den ena är trasig då kära maken kom åt den med gräsklipparen förra året. Rosorna är nedklippta så det är ingen panik än. Vinterns köld tog nästan livet av dem, två rosor dog. Ena klätterrosen vid en annan båge och dotterns ros vid Minnesplatsen. Vi måste skydda dem bättre inför vintrarna hädan efter. Det är ju synd att de ska frysa ihjäl; de är ju så vackra!
Plommonträdet har slagit ut i full blom. Många blommor; undrar om det blir mycket frukt? Förra året var det
också massor med blommor och det gav en riklig skörd som tyvärr fåglarna satte i sig över en natt. Förrförra året var det få blommor och bara någon handfull plommon.

[Bild]

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards