Alla inlägg den 17 maj 2016

Av Åsa Billefält - 17 maj 2016 08:16

Först vill jag önska vårt nordvästra grannland en fin nationaldag. Det är ju 17 maj och Norge firar sin dag!
Här är det grått men vindstilla och uppehåll! Fåglarna kvittrar och jag ser solen kämpa sig fram bakom grå moln.
Igår kväll, nattarastningen, stannade Midna på trappan och stirrade ut i mörkret. Hon var stel och stilla som en staty. Jag varken såg eller hörde något, trots att jag hämtade ficklampan. Men något var det. Vägen har skrapats (igen) nu på morgonen och har därmed förstört eventuella spår. Jag gissar på rådjur. Vi hör dem skrika i närheten på kvällarna, inte varje kväll men ganska ofta. Enligt en av "gubbarna" i jaktlaget ska det passera både lo och varg i skogarna här omkring. Fränt! Men extra viktigt att hålla Eros inne om kvällar och nätter. Han får inte vara ute på kvällarna ändå men nu känns det lite viktigare att inte smälta när han tjatar vid t ex 18-tiden.
Eros ja... Han har ev fått mask. Vilket inte är konstigt med tanke på att han jagar och äter fåglar, möss och sorkar. I dag får han stanna inne så jag kan övervaka honom men i vilket fall som helst ska både han och Athena avmaskas!
Midna är jättetrött, hon gick inte från sängen förrän jag kom hem efter jag skjutsat dottern till bussen. Morgonrastning och frukost - sedan upp i soffan där hon tittar in i hjärnkontoret.
I kväll kommer kära maken hem från arbetet på annan ort i ett av våra grannländer. Bara för att åka i morgon bitti och komma hem på torsdag kväll. Som han sade; från halva till sista maj är jobbig. Milt uttryckt... Ja det går ju men det är inte kul att vara gräsänka.
Undrar vad jag ska hitta på i dag... Förutom att ta hand om frukostdisken <3... och lite annat hushållsbestyr. Nåja, det visar sig! Men först: dagens tredje och därmed sista koppen kaffe för dagen.
Alla de tre små <3 låg sött intill varandra härom kvällen i soffan.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards