Alla inlägg den 15 maj 2016

1/4

Av Åsa Billefält - 15 maj 2016 16:28

Det blev ett par timmars jobb i trädgården. Efter påtåren gick vi ut; kära maken till åkgräsklipparen och jag grävde upp sticklingar medan Eros klättrade och lekte i syrenhäcken.
När jag grävt upp ett antal sticklingar satte jag dem i vattentunnan och passade på att vila. Jag fick ju visa maken vilka växter i gräsmattan som var okej respektive inte okej att klippa ned. Imponerande nog förstod han självmant vilka växter jag menade! Jojo jag minns ju hur det var när jag bodde hemma och hade planterat på tomten. Schladunk! Så hade han klippt ned bland annat en liten sälg. Citat (pappa): "Det ska inte finnas något skit i vägen!" Med skit menade han då min lilla sälg. Nåväl det var en parentes.
För att återgå till Projekt Berså: Jag planterade alla sticklingar, vilket innebär att en fjärdedel av den är klar! Nu hoppas vi att alla tar sig så vi får en fin berså. Och när syrenerna (de stora alltså) har blommat klart ska sticklingarna klippas ned till ankelhöjd för att bli täta och fina!
Men det är 75 % kvar... Och i dag räcker det med att gräva och plantera. Syrenerna måste vattnas en gång till i dag. Trots regnet som har kommit är det torrt i backen.

Av Åsa Billefält - 15 maj 2016 11:36

En kort helg eftersom <3 maken inte arbetade hemifrån i fredags. Lördagen svischade alltför snabbt förbi. Nu är det söndag. Vi står inför en lång vecka; gräsänka större delen av den :-(.
Vi har just börjat smutta på påtåren efter att ha slagit två flugor i en smäll; maken åkte och tankade reservdunkarna (som vi glömde i fredags och igår) medan jag tog en promenad med Midna. Vi möttes på vägen efter drygt 3 km. Nu ska vi dricka upp och jobba i trädgården; maken fortsätter klippa gräset och jag ska gräva upp syren sticklingar till vår uteplats med blivande berså.
Den påbörjades för två år sedan. Det stod en rejält vildvuxen syrenhäck där. Jag började rensa, såga och gräva - med hjälp av maken, ena systern och hennes make. Ett riktigt hästjobb! Vi planterade syrensticklingar i "rabatterna" men det kom en köldknäpp som tog kål på de flesta, de hade inte hunnit rota sig. Men Rom byggdes ju inte på EN dag, eller hur?!
Jaha, snart dags att gå ut och jobba lite!
Å! Jag är så glad! Dotterns ros är inte död; det kommer ett blad långt ned på en av stammarna! Livet är fantastiskt! Men vi ska se till att skydda våra rosor bättre inför nästa vintersäsong.
NU är det tajm för dajm!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards