Alla inlägg under oktober 2016

Av Åsa Billefält - 11 oktober 2016 13:03

Tamej1000:an om jag inte råkade springa på lite energi i vedboden! Arbetslusten kom! Ja lite i alla fall! Har förberett för att baka äppel-kanelkaka. Nu ska degbunken diskas i maskinen. Jag behöver investera i åtminstone en till! Hade ju tänkt baka miniäppelpajer också. Men det går ju inte just nu...
Dessvärre kunde jag inte fylla maskinen så jag får vackert vänta. Men jag har ju ingen brådska. Jag har inte startat upp än.

Av Åsa Billefält - 11 oktober 2016 07:49

Inte blev det något gjort igår, fick feber på förmiddagen. Inte mycket men lite lagom för att inte orka med så mycket mer än att vila och rasta vovven. Kroppen har ju värkt ett tag så det var väl väntat. Känner mig lite halvt om halvt off. Ingen feber. Än.
Samlar kraft för att hämta ved. Det är lite kyligt och rått inne. Jag behöver aska ur spisen innan jag eldar. Kaminen tänkte jag tända när jag hämtat dottern vid bussen. Eventuellt åker jag till COOP.
Det är lustigt... När en karl har 37,1 är han nästan halvdöd och kan inte hämta ett glas vatten. Men om jag t ex har 40 då måste jag gå ut med hunden, köra dottern till och från bussen med mera. Tur att det är vi kvinnor som fixar med barnafödande!
Det är väl lika bra att ta tjuren vid hornen och bita i det sura äpplet! Eros är ute och då kan jag inte koppla av. Aska ur, hämta ved och elda! Har jag tur så snubblar jag kanske över lite energi och lust...

Av Åsa Billefält - 10 oktober 2016 06:21

Så var det ny vecka och måndag. Igen. Det går för runt. Börjar bli tajm att tänka på julklappar. Men först ska vi köpa present till min systerdotters dotter som blir tre år.
Det är svart som natten ute. Jag hör hur vinden rufsar om de löv som finns kvar i trädkronorna. Gräsmattan är gulprickig av löv från björk och asp. Det har gått fort med både färgen på träden och löv som fallit.
Igår gjorde vi mos på drygt 3 kg äpplen. Midna fick fördiska kastrullen (ett par slick bara) och fick sin nos i mos. Mosnos! Hon slickade i luften och hon slickade på skåpluckan och hon slickade när moset på nosen var borta. Så söt, vår mosnos.
I dag ska jag göra små äppelpajer. Jag har inte bestämt om jag ska vara traditionell och använda kanel eller om jag ska ta kardemumma. Personligen föredrar jag kardemumma framför kanel. Kanel passar bättre på filen enligt min åsikt.
Dagens första java urdrucken, dottern gör sig i ordning och jag sitter under filt. Ska strax kolla vedspisen; lite tjurigt i dag. Kanske för att det blåser och fuktig luft kommer ned i skorstenen? Nåja, vad det än beror på så tar sig elden förr eller senare! Det knäpper och sprakar, vilket torde vara ett gott tecken.
Nej nu duger inte det här! Mot vedspisen!

Av Åsa Billefält - 9 oktober 2016 14:25

Ja då är det söndag. Inte vilken söndag som helst utan Tacksägelsedagen. I Sverige har vi faktiskt mycket att vara tacksamma för.
Vi har varit i kyrkan på Högmässa. Jag tog Nattvarden. Det har jag inte gjort sedan Julafton 1999.
Dottern går och läser inför Konfirmationen, hon började igår. Konfirmandlägret går till Krakow, Polen. De ska bland annat besöka Auschwitz. Ett mycket viktigt monument över de fasor som människor utsatte sina medmänniskor för. Ingen får någonsin glömma eller förneka Förintelsen. Det får aldrig upprepas!
När vi gjorde vår bilresa till Paris för fyra år sedan stannade vi i Amsterdam och besökte Anne Franks hus. Usch så hemskt att vara instängd! Anne Frank drömde om att bli författare. Om de inte hade blivit förrådda kanske hennes dagbok aldrig publicerats. Vi besökte även Krigsmuséet i Calais. Själva muséet var i nazisternas gamla bunker. Ja man förundras över HUR någon kan begå sådana bestialiska grymheter mot sina medmänniskor. Att WW2 var ett hänsynslöst krig visste nog vi men det blev inte verkligt förrän vi besökte dessa viktiga platser. Alla krig är vidriga. WW2 var rena rama utrotningen.
Resten av dagen ska vi faktiskt slappa och slöa; det är ju söndag = vilodagen :-)! Vi har tagit en kopp te efter lunchen, lasagne från igår. Lite ved och aska ur eldstäderna; sedan är det bara att tända!

Av Åsa Billefält - 8 oktober 2016 10:46

Ganska typisk oktoberdag; grå och solfattig. Jag och Midna har varit ute på en kortis. Före frukost dessutom. 1,2 km lite drygt. Knappt något godis behövdes på promenaden. Vovven var jätteduktig och gick så fint!
Jaha vad gör vi i dag då? Först java och sedan vet jag inte riktigt. Ett nappatag med veden? Skulle behövas!
Igår gjorde jag sockerfria chokladbollar. Enda tillsatta sockret är pärlsockret. Jättegott! Vi tog en till kaffet nu och det var så det gifte sig i munnen! Tycker jag i alla fall.

Av Åsa Billefält - 7 oktober 2016 08:14

I dag blev det promenad på förmiddagen. Maken arbetar hemifrån i dag. Midna och jag gick vid 7-rycket. Hon stannade på farstukvisten och SVISCH så försvann råbocken. Hon drog och satte sig på översta trappsteget; råbocken hade stannat och de båda djuren betraktade varandra under någon minut innan han flög i väg. Han är så vacker, vår pinnbock.
Vi promenerade i riktning mot samhället där dottern skulle kliva på bussen. En härlig promenad med en jätteduktig hund! Ibland känns det inte att jag har en hund i kopplet. Tre kilometer, drygt, kom vi när vi mötte maken som plockade upp oss.
Nu har vovven ätit sin frukost och vi ska dricka dagens första java.

Av Åsa Billefält - 6 oktober 2016 06:27

Hurra! Jag slipper skrapa rutorna i dag! Men så jättevarmt är det dock inte; vedspisen är tänd. Och snart måste jag gå ut och hämta ved.
Och snart helg! Då ska vi väl bland annat ta ett nappatag med veden, antar jag. Vi fyllde på jord och täckbark i söndags. Ett ställe kvar att fylla på med jord, vår blomsterrundel.
Men nu är det torsdag! Helgen står ju för dörren. I dag måste jag ta reda på tvätten innan jag roar mig med att baka.
Lite småtrött eftersom jag vaknade 04.20 och var för pigg för att somna om. Nu skulle inte DET vara några problem - om jag kunde/fick... Lagen om alltings j-lighet...
Under sen eftermiddag/tidig kväll hoppas jag på en härlig och ganska lång promenad med vovven. Igår blev det en kortis, knappt två kilometer. Men bättre än inget!
Nehe nu kallar plikten..!

Av Åsa Billefält - 5 oktober 2016 10:53

Så där ja! 18 stycken äppelmuffins blev resultatet av dagens "jobb"! Utseendemässigt är jag nöjd. Smakmässigt vet jag inte och jag är nog ingen bra domare i den frågan. Jag har några "försökskaniner" i min närhet ;-) och de ger ärlig feedback när de får smaka. Makens kolleger brukar bli glada när han tar med sig bullar t ex. Bortskämda jo jo ;-)!
Min hjärna jobbar på en ny muffinssmak... Men den tänker jag inte testa just nu! Jag tänkte eventuellt göra banankaka. Men först vila ändalykten och sedan packa muffins!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards