Alla inlägg under oktober 2017

Av Åsa Billefält - 7 oktober 2017 09:38

I eftermiddag/kväll kommer mina systrar på mat. Jag ska göra något som jag aldrig gjort. Det ska bli spännande. Och jag ska testa en krydda också... Även det ska bli intressant!
Strax dags för kaffe; dagens första. Sedan är det fullt ös som gäller! Det blir en sväng med hunden och så snygga till i kåken. En komphandling blir det också.
Nej nu ska vi fika!
GRATTIS alla Birgitta!

Av Åsa Billefält - 6 oktober 2017 11:26

Ja då är det fredag igen, då. Fullt ös för min del! Men lite umgänge med systrarna blir det i morgon då jag bjudit över dem på mat. Ska testa en kryddblandning.
Strax dags för en promenad med Midna. Hon sitter vid dörren så det är lika bra att hå.

Av Åsa Billefält - 4 oktober 2017 14:48

I dag reste två goda vänner till Cypern. De skulle fira hans 50-års dag, bara de två. Jag misstänkte att det skulle, så att säga, hända något mera! Och vad fick jag se på fejan för ett tag sedan? Jo de har gift sig i stadshuset. Eller som min vän skrev: "Det hände en grej innan resan." Då blev det en bröllopsresa också! STORT GRATTIS, mina kära vänner! Att ni blir lyckliga vet jag.

Av Åsa Billefält - 4 oktober 2017 07:44

Redan onsdag..! NU går tiden en aning för fort! En dryg vecka kvar bara. Och massor att göra! Ja det blir ju helgjobb. Måste börja baka snart. Tänkte göra glutenfria längder och hallongrottor bakade på mandelmjöl. Å så lite matbröd; glutenfria tomatfrallor. De flesta har fördomar när det kommer till glutenfritt; att det bara är glutenintoleranta som kan äta.
Njuter av påtåren efter att skjutsat dottern, öppnat åt hönsmarorna, rastat och utfodrat Midna. Efter javat ska jag kolla till katterna och kolla om dottern fyllde på maten eller ej, hämta ved, röja i köket och sedan är det bara att sätta fart!
Ja nu räknar vi timmarna tills maken kommer hem: mindre än 40 timmar kvar <3! Det blir roligare att räkna dem under morgondagen.
Ser ut att bli en fin onsdag; blå himmel med något enstaka moln och solglimt i bakgrunden ackompanjerad av pilfinkarna, talgoxarna, blåmesarna och ett eller annat kuckeliku från tuppen samt vinden som rufsar runt i trädkronorna.
Jaha påtårens sista droppar har runnit ned för matstrupen och landat i magen... Tajm för dajm!

Av Åsa Billefält - 3 oktober 2017 05:37

Ja... Tisdag. Vilket betyder att <3 maken reser till en huvudstad i ett av våra grannländer och jag är gräsänka. Lika roligt varje vecka *ironiskt*. Det brukar gå ganska fort ändå. Onsdag morgon börjar man se krönet och på kvällen är man uppe - sedan nedförsbacke! Därefter går timmarna ganska fort. Segast är det ett par timmar innan tåget anländer till stationen. Tio minuter känns som en timme.
Dags att väcka dottern, morsa på katterna och köra ned Midna så jag kan bädda sängen. Jag hinner nog med en påtår innan det är dags att skjutsa flickebarnet...

Av Åsa Billefält - 2 oktober 2017 18:46

Riktigt höstrusk i dag. Eftersom det var urrigt inne så tände jag i kaminen. Tur jag var clever att hämta in ved på förmiddagen.
Snart anländer maken <3! Han åkte till sin pappa efter jobbet. Sedan kan vi sitta och mysa i soffan en stund innan läggedags.

Av Åsa Billefält - 2 oktober 2017 06:41

Jag brukar sova till 6.30 på måndagar men i dag kunde jag inte somna om efter jag väckt maken. Cirka 5.20 gav jag upp somna-om-försöket och steg upp. Väckte dottern och slog i gång vedspisen. Väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Javat smakar extra gott när det är kokat på vedspisen! Sedan ska jag tömma diskmaskinen Ja man hinner ganska mycket när man går upp tidigare.
Midna ligger på sin filt i soffan och sover sött. Katterna verkar sova i dotterns rum; det är tyst och stilla där uppe.
Det blåser; jag ser grantopparna svaja. Himlen är något ljusare än träden. Ja nu kommer höstmörkret. Dags att tä fram värmeljus och ha lite myspys i soffan på kvällarna.
Nu är det nog dags att peta in en pinne och plocka ur diskmaskinen! Ju mer jag gör nu desto snabbare kan jag sätta i gång sedan.

Av Åsa Billefält - 1 oktober 2017 10:10

Hej då September och Hej Oktober! Tretton dagar kvar till marknaden. Och det är massor att göra!
I morse var det lite kyligt/rått inne. Jag tände i vedspisen medan Midna väckte maken. Då slapp jag ha en beskyddande hund i knät medan jag tände. Hon ska skydda mig från den farliga elden men det blir ju farligare med en pälsboll i knät. Nu slapp jag det.
Första javat för både dagen och månaden är inmundigad. I alla fall av mig! Jag vill ha både kaffe och te HETT! Det är väl för att jag är så het hahaha!
Vi borde ta en (svamp)promenad med vovven. I dag får inte Eros gå ut; några ur jaktlaget är här. Båda katterna är fortfarande med dottern på hennes rum; dags att släppa ut dem i huset.
Sedan har jag lite annat att pyssla med; etikettering (tråååååkigt), byta skyltar - för att nämna några jobbrelaterade sysslor! Maken har planerat att klippa gräset för sista gången i år - om det är torrt nog. Det behövs tvättas några maskiner med tvätt, städas och så vidare. Ja nog finns det att göra; inte behöver man sitta med benen i kors och rulla tummar precis!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards