Alla inlägg under maj 2017

Av Åsa Billefält - 12 maj 2017 10:33

Ja då är det fredag... Mycket att göra inför helgens event. Ja det blir en sen fredagskväll för undertecknad... Kom på att jag måste göra mer ananasmarmelad, äppelsylt och eventuellt äppelsaft och skriva ut ett par saftetiketter då jag glömt en viktig detalj. Prislistan ska uppdateras. Erbjudanden för vecka 20 och 21 - som jag inte har den blekaste aning om vad det ska vara. Och datorn uppdateras så jag kan inte fixa etiketter med mera :-(. Helgens säljlista ska uppdateras också. Diverse smakprover ska jag fixa också. Ja ja var sak har sin tid; det blir inte bättre och framför allt går det inte fortare om jag stressar upp mig. Såja - andas.... aaaaaandaaaaaas!
Om jag skulle fixa glutenfria plättar kanske? Istället för att med ändalykten embarkera soffan!

Av Åsa Billefält - 11 maj 2017 18:24

Jag är nöjd med baket trots misstaget att lyfta kakformen för tidigt. Även en erfaren bagare kan göra misstag; ja solen har ju sina fläckar... Den kakan får bli smakprov. Och den lilla kakan, som var tänkt som smakprov, får gå till försäljning.
Jag är banne mig riktigt nöjd med den mjuka Pina Coladakakan! Ananasen gör den saftig, nästan lite gott kletig utan att kallas kladdkaka. Jag är inte förtjust i kaffebröd...

Av Åsa Billefält - 11 maj 2017 08:07

Då är det torsdag! I kväll kommer <3 maken hem från sin jobbresa i vårt ena grannland.
Jag ska fortsätta förberedelserna inför helgens evenemang. Eftersom jag tog det lugnt igår kväll ligger jag lite efter i planeringen. Men men, kör på! Tänkte även gå ut och fortsätta röja snöbär och kratta upp dött gräs och vissna löv.
När jag tittar ut genom fönstren ser det ut som en ljum majmorgon men det är baske mig inte ljumt ute! Runt nollan med strålande sol från en nästan molnfri, klarblå himmel. Nu kan den här kallfronten försvinna och hålla sig borta till december! Elda i maj är ju under all kritik! Jag sparkade i gång vedspisen i morse och i kväll är det kaminens tur att sprida värme. Ja jag har ju eldat i både juni och juli för att det varit kallt eller rått. Visserligen är det mysigt med en sprakande eld men inte sommartid!
Undrar om köksgolvet har torkat nu? Tajm för dajm; jobbdags!

Av Åsa Billefält - 10 maj 2017 08:45

Passar på att ta en tretår medan kakformen droppar av. Jo kakformar diskas före användning.
Chokladkaka står på programmet i dag. Och så även Pina Colada. Måste ju ha lite smakprover till helgens evenemang. Om jag hinner ska jag göra hallonsylt. Men jag är ju gräsänka så jag kan ju jobba i kväll när dottern och de små har lagt sig.
Jag tänkte även gå ut och jobba i trädgården. Det finns en plätt som ser rent ut sagt för jävlig ut. Snöbärsbuskar växer vind för våg. De ska jag börja klippa ned. Jag tänkte att det ska bli gräsmatta där. Bredvid växer acklejor; vi flyttade på några till rabatten jag fixade förra året. Jag hittade några plantor kärleksört som också fick bo där precis som fänriks- och löjtnantshjärtat. Löjtnanshjärtat verkar vara borta :-(. Lite fysisk aktivitet skadar inte efter några dagars stående bagerijobb! Ska se om Midna är upplagd för promenad... Hon börjar närma sig höglöpet vilket innebär att hon är trött och småtjurig. Och hon börjar gnälla. Vissa osynliga fläckar är jättespännande; hon nosar och slickar. Ungefär 600 meter nedanför oss finns ett hundpensionat. Jag är övertygad om att de har en och annan hanhund bland sina gäster. Det händer att de går förbi oss.
Undrar om kakformen kan torkas ur?

Av Åsa Billefält - 9 maj 2017 10:14

Jag har gjort om lite i receptet till chokladkakan. Det märktes skillnad på smeten och även på den färdiga kakan. Jag ska baka en "smakkaka" i mindre modell också. Det är ett evenemang i helgen som jag ska delta i och jag tänkte ha lite smakprover med mig.
Nu väntar jag på att diskmaskinen ska bli klar; då ska jag baka en mjuk pina coladakaka. Då blir det en normal och en "smakkaka"! Att jag inte gjorde det med chokladkakan beror på att jag testkörde det omarbetade receptet.

Av Åsa Billefält - 9 maj 2017 06:17

När jag steg upp vid 4.50 hade vi -5,5 och när maken väl kom ur sängen var det -6. Är det februari i stället för maj? Global uppvärmning - que? Det var bara att sparka i gång vedspisen. Väcka dottern. Katterna låg i fotänden, Eros höll om Athena. Tyvärr hann jag inte slita upp luren och fota sötnosarna. Fixa java. Väcka dottern igen. Hämta ved. Morgonrasta Midna, ge henne frulle. Brascha på javat. Väcka dottern. Och där emellan peta in en pinne. SEDAN dricka java under en filt i soffan.
En parentes: igår kväll när vi nattarastade Midna och fixade med skyltar hörde vi en uggla som hoade ute på kalhygget. Så mysigt! Jag har inte hört ugglor på drygt 40 år.
Det blir att ladda kitteln med ved för att elda i kaminen i kväll!
På dagens schema; märka marmelad och saft. Baka mjuk, glutenfri chokladkaka; jag har ändrat om lite i receptet. Om jag har tid över tänkte jag provbaka glutenfritt matbröd. Kan vara bra att ha provsmakning på lördag eftersom jag tänkte att nästa erbjudande ska gälla brödet. Jag måste räkna ut tillverkningskostnad för att kunna få fram ett försäljningspris (älskade make, gå i pension NU! Du har inte tid att jobba på ditt jobb :-D).

Av Åsa Billefält - 8 maj 2017 13:41

Jordgubbsmarmelad och - saft blev dagens jobb. Jag ska stå på ett betessläpp i helgen där det även ordnas en typ av marknad. Jordgubbsmarmeladen blev en riktig hit; allt tog slut. Då måste jag ju fixa det, tänkte jag! Jag ska även göra ananasmarmelad eftersom jag har ett erbjudande som går ut på söndag; en burk á 185 G 35 SEK (ord.pris: 45 SEK). Det blir väl någon liten burk respektive flaska utöver ordinarie förpackningar; dessa små brukar jag använda i presentförpackningar. De ingår inte i ordinarie sortiment.
Dagen som började så bra med strålande sol... det har kommit snöflingor, regn och småhagel samt kraftiga vindar. Inte najs alls. Det har ju varit ett flertal dagar med värmande sol. Rena rama aprilvädret...

Av Åsa Billefält - 8 maj 2017 05:17

Jaha. Måndag. Morgon. Sitter i soffan och väntar på att ugnen ska bli varm. Vi köpte bakeoff-baguetter igår. Lite vardagslyx en måndag kan man väl unna sig?!
Vore inte helt fel att få krypa ned i sängen en stund till. Men nu får jag ju inte det. Maken har somnat om; han drar timmerstockar. Och sedan ska dottern väckas. Att väcka en extremt morgontrött tonåring är inget enkelt jobb! Ja det kan vara halvtufft att väcka en morgontrött karl också! Jag går upp direkt när klockan ringer. Maken snoozar (och somnar om) och dottern mumlar - och somnar om. Jag kan trava upp och ned fyra, fem gånger innan hon behagar gå upp. Och då är hon en riktig muntergök... eller inte. Ja mitt morgonhumör är väl inte det bästa alla gånger heller. Men jag går i alla fall upp när klockan ringer ;-)!
Åttonde maj; då ska göken komma (enligt Bondepraktikan?). Jag får väl gå ut och jobba lite i trädgården... Sedan är det tornseglarna vi väntar på - DÅ är alla fåglar här och det är sommar!
Nej nu ringer dotterns alarm. Och hon vaknar inte. Frulledax; te och en nybakt (nåja) baguett!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards