Alla inlägg under maj 2017

Av Åsa Billefält - 7 maj 2017 20:32

I dag har kära maken och jag jobbat ute nästan hela dagen. Vi har rensat ena landet. Krökt rygg för att ta bort tistlar, klöver och kvickrot - för att nämna några ogräsarter. Sedan in till staden för att handla. Väl hemma; ytterligare ett ryck. Kratta och plocka bort det som missats. Men NU är potatisen i jorden! Löken hann/orkade vi inte sätta.
Sedan in och laga mat; köttfärslimpa. Nu sitter vi i soffan och äter (hör och häpna!) godis.
Igår var vi på fest; min yngsta systerdotter fyller 30 i dag. Ja det var DEN helgen. I morgon är en ny vecka med nya tag.

Av Åsa Billefält - 5 maj 2017 07:55

Ja då är det fredag - IGEN :-D! Det blir lite hushållssysslor i dag som tvätt; ta hand om ren och tvätta ett par maskiner och hänga ut. Städa undervåningen kanske? Jag ser flera blodfläckar som jag missat. Midna löper och man hinner inte alltid med och moppa efter henne. Hon städar inte särskilt bra efter sig.
Kanske skulle gå ut och jobba i trädgården? Det finns ogräs att ta bort, penséer och petunior att plantera. Nu har väl björkarna fått musöron? I så fall är det tajm att beskära rosorna. Den blivande bersån kan behöva några fler syrensticklingar.
Nä nu är det dags för java!

Av Åsa Billefält - 4 maj 2017 08:28

Vilken lyx att få sovmorgon så här i slutet av veckan! Ända till 7.30 dessutom.
De nationella proven för niorna är i gång och då har åttorna inställda lektioner. Skönt för både dottern och mig. Tyvärr kunde inte maken jobba hemifrån. Om någon kan behöva sovmorgon är det just han. Teoretiskt kan jag lägga mig en stund på dagen. Det händer att jag lägger mig på sofflocket men det är väldigt sällan; i princip bara om jag inte mår bra. Sitta och gosa med de små gör jag. Katterna brukar ligga tätt intill mig och spinna medan vovven ligger nedanför soffan med benen i vädret.
Jag hade tänkt baka lite bullar i dag. Inför mitt evenemang på lördag. Och jag vill baka en Pina Coladakaka också. I kväll ska jag göra ananasmarmelad; det blev lyckat igår men lite mer socker behövs. Måste även inventera lagret. Ja inte har företagaren problem med sysselsättning i alla fall.

Av Åsa Billefält - 3 maj 2017 06:11

Då är det redan onsdag. Ja veckan är kort eftersom den inleddes med en helgdag.
Vad står på schemat i dag då? Ja förutom att hänga ut tvätten som just nu tvagas i maskinen ska jag baka. Det blev bara en kaka igår. I kväll tänkte jag använda kära maken som bollplank och ändra lite i receptet till ananasmarmeladen. Den jag gjorde blev lite väl fast i konsistensen. Sötsyrlig; alldeles lagom balans mellan syra och sötma.
Vilket härligt väder det var igår! Eros var ute nästan hela dagen; han strosade på tomten, låg och lapade sol samt letade möss och annat snusk. Athena låg inne och sov i solskenet. Midna gömde sig för solen; hon låg bakom soffan. Hon vill knappt gå ut när det är varmt. Vi gick bara en promenad igår; vi mötte maken. Då går det bra när vi ska möta "pappa". Jag gick utan jacka och det var riktigt varmt så jag förstår hennes ovilja; en grad varmare kroppstemp och så den pälsen. I sommar blir det knappt en enda promenad; då får hon plaska/leka i sin "pool" i skuggan. Då aktiveras hon mer än om hon bara skulle ligga inne. Man får anpassa sig efter årstid.
Nu borde tvättmaskinen snart vara klar...

Av Åsa Billefält - 2 maj 2017 15:45

Den mjuka gluten- och laktosfria chokladkakan blev fin. Mina kritiska ögon godkände den! Jag ska baka någon till, tänkte jag.

Av Åsa Billefält - 2 maj 2017 10:13

Valborg bjöd på traditionellt svenskt väder; iskalla vindar. Maken och jag tog fram utemöblerna och drack kaffe i den blivande bersån. Vi åkte till konserthallen där ungdomssymfoniorkestern spelade. Mycket duktiga! Sedan hem, utfodra Midna och oss. I väg till grannsocknen och glutta på elden. På hemvägen var det nästan viltsafari; cirka tio råddjur och fyra älgar såg vi.
Igår höll vi på ute; bytte koppling till vattenutkastaren, krattade grenar, rensade dammen, fyllde vatten i den, maken började röja snöbären medan jag slängde buskarna, klippte bort döda grenar på schersminen och planterade penséer och petunior i välkommenkorgen och i cementrören. Därefter åt vi upp citronsillen.
Just nu har jag en kaka i ugnen, en gluten- och laktosfri mjuk chokladkaka. Midna slöar bakom soffan. Det börjar bli för varmt för hennes smak; hon vill knappt gå ut och rastas! Katterna är inne på dotterns rum. Eros jamade nyss. Jag ska släppa ut dem så fort jag är färdig i köket. Inga djur i bageriet! Jag hoppas kakan blir godkänd av mig... Minsta lilla "fläck" och jag går i taket! Nu börjar den bli klar, dags att förbereda uppstjälpningen.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards