Alla inlägg under september 2017

Av Åsa Billefält - 30 september 2017 16:55

Efter en shoppingtur till staden drack vi påtår och gick sedan en sväng med Midna. Självklart tog jag påse med mig!
Vi gick in i skogen och där hittade vi några svampar. Därefter fortsatte vi in på skogsvägen en bit för att fortsätta på en liten stig in i skogen. Jodå, vi hittade mer svamp. Midna tyckte det var roligt och spännande att sniffa i sig nya dofter.
Skörden resulterade i Björksopp, Fjällskivling, Kantareller, Karljohan, Röksvamp, Taggsvamp och Trattkantareller! En givande promenad ur svampsynpunkt! Ja, jag ska lägga in ytterligare en burk. Och torka Karljohansvamparna.

Av Åsa Billefält - 29 september 2017 14:04

Midna tjatade om utgång för ett par timmar sedan. Vi gick ut. Jag spanade som vanligt efter svamp. En ynka trattis. Det är inget jag går ut för att plocka precis. Antar att det är stadsborna som plockar "våra" svampar ;-). Räven ligger kvar. Jag blir så beklämd! Om man har kniv med sig i bilen kan man väl lika gärna ha en spade också! Och om det är som maken och jag tror så tycker jag det är att skända en död kropp genom att ta en trofé! Jag blir inte bara beklämd; jag blir förbannad! En människa som begår en sådan handling kan inte ha mycket respekt för levande varelser! Den skulle ha växt upp till en vacker räv och jagat möss med mera men nu ligger den i ett typ dike intill vägen och blir mat åt asätare.

Av Åsa Billefält - 29 september 2017 10:51

Dottern väckte mig 5.15 och meddelade att hon skulle stanna hemma i dag. Igår eftermiddag hade hon feber när jag hämtade henne och den satt i trots Ipren. Då fick jag lite sovmorgon...
Igår när vi gick hemåt på eftermiddagspromenaden såg jag en död rävunge. Det såg ut som om någon hade skurit halsen av den och svansen var bortskuren. Mycket osmakligt. Den såg fin ut, ingen skabbräv och jag såg inga andra skador. Jag såg ju bara ena sidan. Någon som touchat den med bilen, skurit halsen av den och sedan tagit svansen som trofé? Vidrigt i så fall!
Jag ska gå en liten svampplockarpromenad om ett tag. Lite senare ska jag gå en sväng med Midna; hon vilar efter en sen frukost. Hon ligger hoprullad på soffan med nosen inborrad i den päls som finns kvar på svansen. Så söt! Kanske ska släppa ned katterna? De är fortfarande i dotterns rum. Hon vill väl ha dem hos sig nu när hon är risig. Men de vill nog inte vara där länge till.

Av Åsa Billefält - 28 september 2017 08:04

Ja då är det äntligen torsdag! Om drygt 12 timmar anländer maken till stationen. Då blir Midna glad! Inte bara hon förresten.
Lite småsegt så här i slutet av veckan. Horisontalläge vore inte dumt. För att smälta kaffet liksom ;-). Varför jäkta? Jag har ingen som jagar mig med blåslampa! Ligga och filosofera en liten stund. Eller fundera på vad jag ska göra här näst...Hallon- eller Drottningsylt? Hmmm svår fråga. Jag måste nog diskutera det med mig själv :-D! En riktigt viktig fråga så här på torsdagens morgon.
Jo jag får ha ett möte med mig själv en stund så får jag se varthän åt det lutar!

Av Åsa Billefält - 27 september 2017 08:13

Onsdag; halvvägs till helgen! Snart dags att kavla opp ärmarna och sätta fart! Midna är morgonrastad och utfodrad, påtåren påbörjad. Strax dax att börja skyffla undan timmarna för den här onsdagen.
Det var ganska svårt att somna igår kväll. Aurora 17. Jag hörde dem. Ganska irriterande; det lät nästan som åska. Bussen kan vara försenad pga av den här övningen. Det är skylt uppsatt på stora vägen mot motorvägen: militärövning pågår. Eller liknande. Ja ja de måste träna krig i fall fientliga styrkor invaderar Sverige.
I dag får inte Eros gå ut. Han lär bli ledsen när tjatet vid dörren inte ger resultat.
Ja nu börjar vi nedräkningen tills hemkomsten i morgon kväll! Drygt 36 timmar kvar. Så har vi alltid gjort. Räknat ned tills vi ses. Ända från början har vi gjort det. Men så är vi fortfarande fjolligt kära efter drygt 18 år. Kanske det beror på att vi räknar ned och därmed längtar lite extra efter varandra? En av flera saker naturligtvis.
Jag skulle ju börjat köpa julklappar för någon vecka sedan. Ja vad det gått bra... Eller nä. Får skärpa mig! Det är några jag vet exakt vad jag ska köpa. Får se om jag åker in till byhålan i morgon, då kan jag glida in på köpcentrat och köpa något.
Det är inte bra att slå ned rumpan i soffan; DÅ känner jag hur energin sviker. Nåväl, bara att bita ihop och göra det bästa av det.

Av Åsa Billefält - 26 september 2017 19:14

Eros sprang ut 8.30, glad i hågen. Jag skulle ha gjort lite mer jordgubbssaft och tänkte därför att han skulle få vara ute ett par timmar. Han brukar ju komma hem efter cirka två timmar. Men icke! Han hade inte kommit hem när jag skulle åka till staden. Då hade jag ropat på honom sedan 12-snåret.
Vid 16 kom han när jag ropade ute på farstukvisten. Undrar var han varit. Men skönt att han är hemma.
Både Athena och Midna nosade genomgående på honom. De var glada att se honom. Åtminstone verkade det så.

Av Åsa Billefält - 26 september 2017 07:55

Ja då är jag gräsänka igen. Maken for till jobbet i morse och i eftermiddag är det dags för hans arbetsrelaterade resa. Som vanligt. Det är lite som ett déja vi; när vi träffades och blev ihop bodde vi 18 mil från varandra och vi träffades typ en gång i månaden. Nu är det inte så lång tid han är borta men ändå... Ja det är väl sunt att längta?
Morgonen har bjudit på en något chockartad upplevelse. Två rådjur, en get och ett kid, bara hoppade ut ur dimman framför bilen. Det gick bra; jag fick stopp på bilen genom en tvärnit. Vid låg hastighet blir inte själva stoppet så kännbart utan känns mer som en något kraftig inbromsning.
Nej nu ska jag slappa en stund, släppa ut katterna och ta en tretår vad det lider.

Av Åsa Billefält - 25 september 2017 08:19

Ja då var det ny vecka OCH måndag. Ja ja, det är ju som det är. Bara att bita ihop och köra på. Blir ju inte bättre för att man måndagsdeppar. Det är ju snart helg igen. Upp för backen bara och sedan - TJOSMISK! - är det måndag igen. C'est la vie!
Sitter just nu i soffan med dagens andra balja java. Därefter ska jag göra i ordning köket. På dagens schema står det jordgubbssaft och jordgubbsmarmelad. Om jag hinner blir det en sats ananasmarmelad också. Beror på när dottern slutar i dag. Niorna skulle i väg på något jippo och de skulle eventuellt sluta efter det. Jag vet ju inte när Midna behöver promeneras så det spelar också in. Sedan, beroende på vad uret visar, tänkte jag gå min vanliga kortis och plocka svamp. Det är skönt att strosa för sig själv med spotify som sällskap. Jag rensar hjärnan. Och så behöver jag få upp kondisen! Den är på G men än finns det mer att hämta, så att säga. Förmodligen tar jag Midna med mig och går för att möta <3 maken i kväll. Och så ska jag ju göra soppa... Ja det verkar bli ett pusslande. Kvällsjobb kanske? Det visar sig.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards