Alla inlägg under september 2017

Av Åsa Billefält - 17 september 2017 10:10

Jaha... Söndag. Var det inte söndag nyss? Veckorna går så fort; knappt 100 dagar kvar till jul såg jag på fejan igår eller förrgår.
Här ska det röjas; det ligger typ en halv hund på golven runt om i huset! Jag ska nog göra en äppelpaj. ICA har billiga svenska äpplen.
Efter kaffet ska väl vi (läs: maken) rensa svampen jag har plockat. Jag har hittat tre fina Karljohan som jag ska torka. Det finns inte många kantareller men däremot trattisar finns det gott om. So far i alla fall. De har kommit med regnet så att säga. Och de ska jag förvälla och lägga in i ättikslag. Kantareller, röksvamp och taggisar får maken och dottern äta. De vill kanske ha smörstekt "svamppytt" till laxen i dag? Ja den får de ha för sig själva!
Borde ju ta en prommis med Midna snart. Hon åt frukost för en timme sedan så hon har ju vilat magen. En får se vilken i ordning allt görs! Om vi ska ha äppelpaj måste vi ha mjölk; ingen paj utan vaniljsås!

Av Åsa Billefält - 16 september 2017 10:26

Igår köpte vi svart färg till skrivaren! Färgpatron hade vi. Har printat några etiketter. Jag ska dela ut några kryddprover. Själv är jag nöjd med dessa kryddblandningar men feedback är alltid välkommet!
Senare under eftermiddagen tror jag att det ska tillverkas Äppelsaft och Äppelmos. Köpte svenska äpplen för 15,00 kr/kg på ICA. Mycket bra pris :-)! Kanske borde köpa fler flaskor? Jag får inventera flaskorna först!
Nu är det tajm för påtår!

Av Åsa Billefält - 15 september 2017 10:45

Nyss var det måndag men nu är det fredag! Veckorna går alldeles för fort. Snart tre månader sedan midsommar, nästan tre månader till jul.
Midna och jag tog vår vanliga morgonpromenad fast inte riktigt samma väg och mågot längre i dag. Maken hämtade upp oss efter han hade kört dottern till bussen. Jo, hon är trött efter drygt 1,9 kilometer. Jag med. Vi bygger upp kondisen bägge två.
Så fort katterna kom ned släpptes Eros ut. Han var ute i någon dryg timme sedan pep han på farstukvisten och ville in. Lillpojken var kall och fuktig samt hade iskalla tassar. Athena klafsade omkring på mitt bröst och gosade medan Eros var ute. Tur att hon inte väger mer än 2,5 kilo. När Eros kliver på kroppen känns det! Jag har fått blåmärken efter honom. Lillpojken väger nästan 7 kilo.
Den här fredagen ser ut att bli fin; solen tittar fram! Kanske skulle gå ut och plocka trattisar? Eller kanske vänta någon dag så de hinner växa till sig?

Av Åsa Billefält - 14 september 2017 10:47

I dag tar jag det lite lugnt. Kan behövas ibland.
Jag och Midna gick en promenad på 1,5 kilometer när jag kom hem efter att ha lämnat dottern vid bussen. Vi gick in på skogsvägen; det är många dofter där. Jag hade spotify på. Inga djur i dag i alla fall! Midna åt sin frukost när vi kom tillbaka. Nu sover hon. Det är jobbigt att analysera dofter.
I kväll kommer <3 maken hem! Då vet jag en som blir så glad att hon nästan kryper ur skinnet! Det blir ett marans liv då hon "pratar" och ylar samt kör med sitt "mwao mwao". Då kan man lätt tro att det finns fler än en Malamute. Hon skäller inte som en vanlig hund utan det är en blandning av korta, hårda och gälla gläfs-skall. Inte mysigt för öronen. Man hör inte vad man tänker när hon sätter i gång.
Jag tror katterna är vana; de reagerar inte på hennes olåt.
Bäst att njuta av lugnet ytterligare en stund; jag ska bära ned snabeldraken och mata den.

Av Åsa Billefält - 13 september 2017 08:45

En sådan här vacker och härlig septembermorgon, förmiddag menar jag ju, borde man ta en halvskaplig promenad! Glad i hågen traskar vi i väg. Midna med svansen glatt krökt över ryggslutet. Eller det som är kvar av den. Hon tittar, lyssnar och vädrar mot skogen på vår vänstra sida. Det flaxar upp en fågel en bit in ibland träden. Vi går in på skogsvägen och hon fortsätter titta, lyssna och vädra. Jag såg inget och fortsatte en liten bit till. Midna blev mer och mer nyfiken. Då hörde jag något djur som gick i skogen och hörde hur det "frustade". Jag såg inget men kände att det var något djur av större modell. Vinden låg mot djuret så den kände vår doft. Jag vände och gick hemåt. Midna vände huvudet åt det håll jag hörde djuret. Eller djuren? Eftersom Midna var hungrig gick hemvägen bra, utan krångel. Hon tittade fortfarande mot skogen på vår högra sida.
Jag vet inte vad det var men jag gissar på älg. Det går två fjolingar i närområdet. Älg är ett djur jag inte vill stöta på med hund! Ja inte gärna utan hund heller. Jag har stött på älg både med och utan hund. En av gångerna utan hund sprang en ko med kalv bredvid mig endast fyra eller fem meter in i skogen. Gången med hund var jag och maken på promenad på den här skogsvägen och rätt som det var stod det en älgkalv bara någon meter från vägen. Vi såg ett annat djurs ben längre in i skogen bakom kalven.
Det är inte enbart i gryning och skymning djuren rör på sig.

Av Åsa Billefält - 12 september 2017 16:41

I dag hade vovven tröttmössan på skallen. Jag också... Midna orkade knappt gå ut på morgonrastningen så förmiddagspromenaden senarelades. Hon gick sammanlagt nästan sex kilometer igår och sedan var hon uppspelt; hon var på lekhumör. Jag är väl inte så uppkäftig jag heller... Min promenadsträcka igår blev sammanlagt drygt sju kilometer. Märks att krafterna inte har kommit tillbaka.
Som vanligt är jag gräsänka. Maken ska på middag i kväll och i morgon åker han på sin vanliga jobbrelaterade resa till en av nordens huvudstäder. Enda fördelen med det är att jag inte behöver gå upp före fem. Känns som att det blir en ganska tidig kväll. Men det vet man ju aldrig! Jag har lite att pyssla med; etiketter, fixa kryddprover och så behöver visst snabeldraken matas... Det ligger drivor med hundhår! Inte i köket tillika min arbetsplats. Midna får inte vara i köket när hon fäller. Hon brukar ligga utanför gallret, se olycklig ut och pipa ynkligt men hon ger sig rätt snart.

Av Åsa Billefält - 11 september 2017 14:16

Jahapp, då är det måndag IGEN. Skjutsade dottern till skolan eftersom jag skulle handla lite. Hem och gå en liten promenad med Midna. Jag såg några röksvampar men jag plockar inte när jag är ensam; Midna har inte tålamod att sitta och vänta medan "mamma" plockar svamp.
Jag gick ut en sväng på egen hand efter att ha tillverkat ananasmarmelad. Skönt att töra på sig efter att ha stått och jobbat. Jag hittade några små kantareller, någon förskrämd taggsvamp, två karljohan och trattisar utöver röksvamparna. Trattisarna tänker jag lägga beslag på! Åtminstone de flesta. De ska läggas in. Karljohansvamparna tänker jag torka. Jag hoppas jag hittar fler karljohan...
Det var soligt och fint i morse men nu är det mulet och det kommer några vindbyar. Bara regnet som saknas. Hunden och katterna sover. Eros gick ut när jag kom hem efter svamppromenaden. När jag tittade ut efter en dryg timme satt han på trappan och pep. Jag bar in honom. Han var kall om tassarna.
Jag borde inventera kryddorna och göra i ordning min arbetsbänk. Borde väl åtminstone fundera på att beställa burkar. Och så... Jag sätter på en fyrtår och funderar på VAD jag ska börja med.

Av Åsa Billefält - 10 september 2017 09:24

Söndag ska ju vara vilodag men som företagare finns det ALLTID något att göra VARJE dag. Nej, jag klagar inte; det är mitt val.
Just nu torkas timjan. Det är väl inte så jättelång tid kvar. Tyvärr har det regnat i natt så jag kan inte skörda salvian. Sedan måste jag - med <3 makens hjälp - fixa etiketter till jordgubbssylten och blåbärssylten. Det blev något knas när jag skulle fixa det i början på veckan. Jag ska även göra ananasmarmelad. Jo just ja! Jag måste ju fixa Kanelbullens dag! Det började jag med i veckan men något kom emellan.
Vi kanske ska ta en svamptur i skogen? Vem vet. Jag tänkte vi skulle kika på ett ställe vi hittade för två år sedan. Där växte det många och stora kantareller. Och kantareller vill ju jag ha. Jag har grejor till inlagda kantareller! Bara de gula svamparna som lyser med sin frånvaro.
Skulle behöva svart färg till skrivaren... men får köra mörkblå så länge!
Nu är det tajm att fixa dagens första java!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards