Alla inlägg under juni 2016

Av Åsa Billefält - 22 juni 2016 23:25

Snart är det midsommar och här är förberedelserna i full gång. Igår lade vi in den obligatoriska citronsillen och maken klippte gräset. I dag har han gått med trimmern, dottern krattade och jag fortsatte med det jag påbörjade under gårdagen; plocka blommor till midsommarstången. Vi har satt upp partytält i bersån.
På fredag kommer ena systern och svågern, förutom att äta och dricka gott ska vi fixa vår egen midsommarstång.
I morgon ska vi handla inför den stundande sommarhögtiden. Det kvarstår lite på dagordningen; göra gubbröra i morgon kväll. Och så tänkte jag vi skulle hälsa på min moster. Hon ska få några bullar som dottern och jag bakade i kväll.
Undrar om jag får någon hjälp med listan?

Av Åsa Billefält - 20 juni 2016 19:13

Med fullastat släp åkte vi till tippen. Fy så mycket skräp! Glasflaskor och madrasser, husvagnsgrillen och en hel del annat bråte. Nu syns "golvet" i garaget.
Det tar på krafterna att lasta kärran och sedan springa hit och dit på återvinningsstationen.
Tur att det bara behövdes en enda tripp. Tänk om det hade blivit ytterligare..? Nä så tänker vi inte...
När vi kom hem drack vi kaffe och inmundigade ett par mackor, sedan lade vi oss och tittade på Repmånad en stund. Sedan lämnade vi släpet, handlade och hämtade dottern som varit hos en kompis. Hem och laga mat; fiskgryta och kokt färskpotatis - MUMS!
Nu smälta maten i väntan på att tvättmaskinen blir klar och efter rapport en kvällsprommis med Midna.

Av Åsa Billefält - 20 juni 2016 10:39

Jaha då har makens semester börjat! Jag gick upp 7.30 för att ta en sväng med Midna, bäst att passa på då solen inte gassar. Vi såg en korpfamilj och det var spännande. För Midna ;-). Hon var så duktig och gick så fint hela tiden. Då är det en fröjd att promenera med henne.
Nu har jag lekt lite med henne, dragkamp, hämta leksak och sök leksak. Jag brukar lägga in lite övningar som sitt-stanna-hämta eller sök när vi leker. Dels för att hon ska få använda hjärnan och hon blir inte stressad vilket hon kan bli om man bara har dragkamp.
I dag ska vi låna släp av systern och svågern; det blir någon vända till tippen. Vi ska rensa i garaget. Man ser inte skogen för alla träd. Det är så mycket bråte!
Nu ska jag ropa på Eros så kanske jag kan få in honom tills vi hämtar kärran.

Av Åsa Billefält - 19 juni 2016 17:13

Så har det då äntligen hänt! Efter två år är bersån färdigplanterad. Nu ska plantorna vattnas ordentligt så de rotar sig. Och när de har gjort det ska de klippas ned. Varför då undrar kanske någon. Jo för att de ska grena ut sig och bli täta. Dessutom är det ju snyggare med en jämnhög häck.
Och rabatten/växtplatsen har fått fyra aklejor. Några prästkragar får inte plats. Jag vet inte ens om blåklinten och ringblommorna gör sig där. Det har kommit upp lite nya idéer... som jag inte har diskuterat med maken.
Ja nu är i alla fall planteringen fixad; nu håller vi tummarna för att de rotar sig! Undrar när vi gräver ur och så vidare för att joxa med plattorna? Det är ju lite annat som ska göras; fixa fönstren och om vädret tillåter ska vi måla kåken.

Av Åsa Billefält - 19 juni 2016 06:32

Härligt att vakna 4.40; klarvaken dessutom. Jag är fortfarande vaken1,5 tim senare. Det verkar inte finnas några planer på att somna om heller.
Det finns ju inget jag kan göra förutom att vända och vrida. Ja jag kan ju klia på myggbetten! De små inande flyfäna var generösa på den punkten; jämars vilken kvantitet innan regnet föll! Maken och jag planterade om vinbärsbuskarna och fixade med nya pallkragen. Då täcktes luften av de små rackarna! Nu kliar det från topp till tå! Tack för det...
Tja jag skulle ju kunna gå upp och plocka ur diskmaskinen och slå på en maskin tvätt men det känns inte som en höjdare en söndagsmorgon strax före halv sju. Men att vrida och vända samt klia på myggbett är ju inget man får glädjefnatt av heller precis. Får se hur jag gör.
Kära maken har inga problem att somna om! Vaknar han 10-15 min före klockan så kan han somna om. Det kan inte jag; jag blir stressad över att jag KANSKE inte hör klockan då. Mitt i natten brukar jag inte ha något problem med att åter titta in på hjärnkontoret. Inland har jag dessa stunder då det är stört omöjligt att knoppa in. I dag är det ett sådant tillfälle. Kanske skulle gå ned och äta frukost i min ensamhet? Resten av familjen trynar. Eller ligga kvar i bingen och filosofera? Det är ju rätt najs att inte behöva gå upp! Men ändå tråkigt. Jag kan vara lite rastlös mellan varven.
Äh varför gå upp NU?!

Av Åsa Billefält - 18 juni 2016 15:36

I dag var det marknad! Jo men det är klart man åker dit! Mmmm tjolahopp... Det var ju inte mycket. Fem-sex godisstånd, massor av kläder, bullformar, plånböcker och korv. Tyvärr innehåller viltköttskorvarna GRISFETT! Jag äter inte kött m m från tamboskap!
Vi åkte till Coop och fikade sedan till Plantagen Vi skulle ju bara köpa jord och pallkrage. Jo det blev jord och pallkrage. Plus svartvinbärsbuske, ogräsrensare och några fröpåsar... Jodå man upptäcker alltid något på Plantagen "man behöver". Som jag sade till min kära make: Det är roligt att gå där, det finns alltid något man hittar som man inte visste behövdes förrän man ser det... Kvinnlig logik? Ja visst! Vi vill ju ha bärbuskar, eller hur älskade make ;-)?!
Vi köpte ju inget på marknaden så då kan man kosta på sig lite trädgårdsrelaterade attiraljer?!

Av Åsa Billefält - 18 juni 2016 10:26

Lillpojken kan verkligen göra i alla fall mig orolig! Han släpptes ut vid 18-tiden; han håller sig på eller i närheten av tomten vid den tiden på dygnet. Går han iväg kommer han när vi ropar. Men inte igår. Vi tog med Midna för att leta efter honom. Utan resultat.
Jag var ute flera gånger och ropade. Det är ju då man får hemska scenarior på näthinnan. De grejorna minskar inte oron precis. Jag tyckte jag hörde honom svara när jag mjaoade men det var ju så klart bara inbillning.
Strax före 22 öppnade <3 maken dörren och ropade. Han sade att förmidligen är Eros utanför dörren och jamar under kvällen. Precis när han yttrat dessa ord hörde vi honom jama! Inte maken utan Eros :-D!
Å älskepojken! Äntligen kom du hem! F-n ta dig för att du oroar "mamma"! Man blir ju glad och ledsen och arg på en gång; känslorna bara väller över! Han var våt och kall kände jag när jag lyfte upp honom i famnen. Så får han aldrig göra igen!
T o m Midna hade nog varit lite orolig. På hundars vis tillrättavisade hon honom för att han varit borta från flocken. Eros får inte vara ute hur länge som helst. Vi tar in honom 17-19 beroende på väder och hur länge han varit ute under dagen.
Nu halvligger han tätt intill mig och tvättar sig <3!

Av Åsa Billefält - 17 juni 2016 14:19

Nu har jag dragit upp den allra första vitlöken! Det doftade vitlök när jag försiktigt drog upp den. Ska bli spännande att smaka den i kväll.
Det är faktiskt första gången jag odlar vitlök. De som köps på t ex ICA är ju steriliserade och det blir bara blast. Men blasten är ätbar; klippa över en sallad eller på mackan som extra smak.
Och jag såg att löken börjar knoppas och en del potatisplantor har knoppar. Den tidiga potatisen får inga knoppar, det fick jag veta i dag när jag besökte min moster.
Det verkar som att det blir en första skörd av både lök och potatis till midsommar.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards